S&P 500 ^GSPC 5,037.07 +0.37%
Nvidia NVDA $845.88 +1.86%
Amazon AMZN $181.58 +1.44%
Apple AAPL $171.74 +1.44%
Alphabet GOOG $166.78 +0.73%
Microsoft MSFT $396.39 +0.37%
Tesla TSLA $179.54 -0.25%
Meta META $438.70 -0.11%

3 atraktivní akcie s dividendou nad 8 %

Redakce Bulios
15. 4. 2024
5 min read

Nadcházející éra technologických inovací a změn ve spotřebitelských preferencích otevírá nové možnosti pro růst a rozvoj. Investoři sledují trendy a hledají společnosti, které jsou dobře připraveny na budoucí výzvy a příležitosti. Díky strategickému plánování a investicím do moderní infrastruktury se tyto společnosti stávají klíčovými hráči a představují zajímavé příležitosti pro investory, kteří hledají dlouhodobý růst a stabilitu svých investic.

V dnešní době je obtížné nalézt akcie s významným výnosem, zejména když index jako S&P 500 generuje méně než 2% dividendový výnos. Avšak i přes tyto výzvy existují společnosti, které nabízejí dividendy přesahující 8 %, což je v dnešním prostředí obzvláště atraktivní.

Energy Transfer $ET+0.9%

Energy Transfer je klíčový hráč v americkém energetickém sektoru. S rozsáhlým portfoliem energetických aktiv a důrazem na diverzifikaci, si upevňuje svou pozici jako spolehlivý partner v oblasti přepravy zemního plynu a ropy. Společnost se může pochlubit výdaji ve výši 2,4 až 2,6 miliardy USD na růstové kapitálové investice, což podtrhuje její odhodlání k rozvoji a modernizaci infrastruktury.

ET
$15.62 $0.14 +0.94%
Fair Price: $44.64
Cvvthl: 17.15%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

S pozitivním výhledem pro zemní plyn, který je považován za čistší alternativu k uhlí, stojí Energy Transfer jako přední aktér v přechodu k obnovitelným zdrojům energie. Společnost se orientuje na nevyřízené zakázky a očekává se, že její distribuce bude nad předpandemickou úrovní. S 8% dividendovým výnosem, který je dobře pokryt peněžními toky, Energy Transfer nabízí atraktivní příležitost pro investory, kteří hledají stabilní příjmy.

ET
$15.62 $0.14 +0.94%
Target Price
15.38 (-1.57% Downside)

Energy Transfer sleduje strategii udržitelného růstu a diverzifikace. S investicemi do nových technologií a infrastruktury je společnost připravena na budoucí výzvy a příležitosti v dynamickém prostředí energetického sektoru. S vizí budoucnosti a jasnou strategií je Energy Transfer atraktivním dlouhodobým investičním cílem pro ty, kteří chtějí vstoupit do světa energetiky.

Altria Group $MO+0.6%

Altria Group se vyčleňuje jako stabilní pilíř v tabákovém průmyslu. S více než padesátiletou historií zvyšování dividend a exkluzivním zařazením mezi Dividend Kings, představuje Altria spolehlivou investici pro dlouhodobého investora. Již dnes si drží více než 40% podíl v oblasti cigaret v USA, což jasně ilustruje její dominanci.

MO

Altria

MO
$44.09 $0.27 +0.62%
Fair Price: $15.09
Itbusr: 93.49%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

I přes výzvy spojené s poklesem míry kouření, Altria reaguje inovativně a diverzifikuje své portfolio. Investice do nekuřáckých produktů, jako je akvizice společnosti NJOY, ukazují odvážný krok směrem k budoucímu růstu. S ohledem na očekávané kapitálové výdaje ve výši 2,4 miliardy USD v tomto roce, společnost jasně ukazuje svou odhodlanost investovat do inovace a udržet své postavení.

MO

Altria

MO
$44.09 $0.27 +0.62%
Target Price
50.6 (+14.76% Upside)

Altria se nejen pyšní svými dividendovými výplatami, ale také atraktivními výnosy pro investory. S očekávaným výnosem okolo 9 % a cílovým dividendovým výplatním poměrem 80 % ročního upraveného EPS, poskytuje společnost stabilní příjmy a současně se zaměřuje na udržitelný růst.

BCE $BCE-1.8%

BCE, základní kámen kanadského telekomunikačního a mediálního sektoru. S dlouholetou historií poskytování komunikačních služeb a podpory rezidenčních zákazníků, malých a středních podniků a velkých firem, si BCE vybudovala pevné postavení. Společnost se může pochlubit volnými peněžními toky 1 miliardy USD na konci posledního čtvrtletí 2023, což jasně ilustruje její finanční stabilitu a flexibilitu.

BCE

BCE Inc.

BCE
$32.65 -$0.61 -1.82%
Fair Price: $67.46
Fzuuyy: 54.13%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

BCE se připravuje na nadcházející éru 5G s cílem zlepšit svou infrastrukturu a poskytnout moderní služby svým zákazníkům. S výdaji na růstové kapitálové investice, které podporují tuto iniciativu, se společnost připravuje na budoucí poptávku po rychlém a spolehlivém internetovém připojení. S výhledem na zlepšení volných peněžních toků v nadcházejících letech, je společnost dobře postavena pro dlouhodobý růst a udržitelnost.

BCE

BCE Inc.

BCE
$32.65 -$0.61 -1.82%
Target Price
50.95 (+56.03% Upside)

BCE se pyšní svými konkurenceschopnými dividendami, které jsou podporovány silnými finančními výsledky. Nedávné zvýšení čtvrtletní dividendy o 3,1 % je důkazem společnosti zaměřené na vytváření hodnoty pro své akcionáře. Navzdory některým výzvám v minulosti si BCE udržuje dividendový výnos okolo 8,4 %, což ji činí atraktivním cílem pro investory hledající stabilní příjmy a růst.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.