S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

3 privlačne dividendne delnice nad 8 %

Željko Kos
15. 4. 2024
4 min read

Prihajajoče obdobje tehnoloških inovacij in sprememb v željah potrošnikov odpira nove priložnosti za rast in razvoj. Vlagatelji spremljajo trende in iščejo podjetja, ki so dobro pripravljena na prihodnje izzive in priložnosti. S strateškim načrtovanjem in naložbami v sodobno infrastrukturo ta podjetja postajajo ključni akterji in predstavljajo zanimive priložnosti za vlagatelje, ki iščejo dolgoročno rast in stabilnost svojih naložb.

Danes je težko najti delnice z visokim donosom, zlasti če indeks, kot je S&P 500, ustvarja manj kot 2-odstotni dividendni donos. Kljub tem izzivom pa obstajajo podjetja, ki ponujajo dividende, višje od 8 %, kar je v današnjih razmerah še posebej privlačno.

Energy Transfer $ET+0.1%

Družba Energy Transfer je ključni akter na ameriškem trgu. Energy sektorju. Z obsežnim portfeljem energetskih sredstev in poudarkom na diverzifikaciji utrjuje svoj položaj zanesljivega partnerja na področju transporta zemeljskega plina in nafte. Podjetje se ponaša s prihodki v višini 2,4 do 2,6 milijard evrov iz naložb v rastni kapital, kar poudarja njegovo zavezanost razvoju in nadgradnji infrastrukture.

ET
$15.98 $0.02 +0.13%
Fair Price: $92.84
Nacszo: 50.48%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

S pozitivnimi obeti za zemeljski plin, ki velja za čistejšo alternativo premogu, je Energy Transfer kot vodilni akter pri prehodu na obnovljive vire energije. Družba je osredotočena na svoje zaostanke, njena distribucija pa naj bi bila nad ravnjo pred pandemijo. Z 8-odstotnim dividendnim donosom, ki je dobro pokrit z denarnim tokom, družba Energy Transfer ponuja privlačno priložnost za vlagatelje, ki iščejo stabilen dohodek.

ET
$15.98 $0.02 +0.13%
Target Price
15.38 (-3.75% Downside)

Družba Energy Transfer sledi strategiji trajnostne rasti in razpršitve. Z naložbami v nove tehnologije in infrastrukturo je družba pripravljena na prihodnje izzive in priložnosti v dinamičnem okolju energetskega sektorja. Z vizijo za prihodnost in jasno strategijo je družba Energy Transfer privlačna dolgoročno naložbeno sredstvo za tiste, ki želijo vstopiti v svet energetike.

Altria Group $MO+1.0%

Skupina Altria Group se je v zadnjih letih razvila kot stabilen steber v Tobačna industrija industriji. Z več kot 50-letno zgodovino povečevanja dividend in ekskluzivno uvrstitvijo med kralje dividend Altria predstavlja zanesljivo naložbo za dolgoročne vlagatelje. V lasti ima že več kot 40-odstotni delež v ameriškem cigaretnem sektorju, kar jasno kaže na njeno prevlado.

MO

Altria

MO
$43.82 $0.44 +1.01%
Fair Price: $58.07
Hlfbrg: 32.66%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kljub izzivom, ki jih prinaša upadanje števila kadilcev, Altria odziva inovativno in diverzificira svoj portfelj. Naložbe v izdelke brez dima, kot je nakup podjetja NJOY, kažejo na drzen korak v smeri prihodnje rasti. S pričakovanimi kapitalskimi izdatki v višini 2,4 milijarde dolarjev v letošnjem letu podjetje jasno dokazuje svojo zavezanost naložbam v inovacije in ohranjanju svojega položaja.

MO

Altria

MO
$43.82 $0.44 +1.01%
Target Price
50.6 (+15.47% Upside)

Družba Altria se ne ponaša le z izplačilom dividend, temveč tudi s privlačnimi donosi za vlagatelje. S pričakovanim donosom v višini približno 9 % in ciljnim razmerjem izplačila dividend v višini 80 % letne prilagojene dividende EPS ., podjetje zagotavlja stabilne prihodke, pri čemer se osredotoča na trajnostno rast.

BCE $BCE+0.4%

BCE, temelj kanadske družbe telekomunikacij in medijskega sektorja. Z dolgo zgodovino zagotavljanja komunikacijskih storitev in podpore gospodinjstvom, malim podjetjem in velikim korporacijam si je družba BCE ustvarila močno prisotnost. Podjetje se ponaša s prostim denarnim tokom 1 milijardo USD ob koncu zadnjega četrtletja leta 2023, kar jasno ponazarja njeno finančno stabilnost in prilagodljivost.

BCE

BCE Inc.

BCE
$32.75 $0.13 +0.40%
Fair Price: $86.95
Inzifl: 12.41%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

BCE se pripravlja na prihajajočo dobo 5G , da bi izboljšala svojo infrastrukturo in svojim strankam zagotovila napredne storitve . Sporabo sredstev za kapitalske naložbe za rast v podporo tej pobudi se podjetje pripravlja na prihodnje povpraševanje po hitri in zanesljivi internetni povezljivosti. Z obetom izboljšanja prostega denarnega toka v prihodnjih letih je družba dobro pozicionirana za dolgoročno rast in trajnost.

BCE

BCE Inc.

BCE
$32.75 $0.13 +0.40%
Target Price
50.95 (+55.57% Upside)

Družba BCE se ponaša s konkurenčno dividendo, ki jo podpirajo močno . finančni rezultati. Nedavno 3,1-odstotno povečanje četrtletne dividende je dokaz, da je podjetje osredotočeno na ustvarjanje vrednosti za svoje delničarje. Kljub nekaterim izzivom v preteklosti je družba BCE ohranila dividendni donos v višini približno 8,4 %zaradi česar je privlačen cilj za vlagatelje, ki iščejo stabilen dohodek in rast.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.