S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

3 utazási részvény, amelyek több mint 30%-kal emelkedtek az elmúlt évben

Adorján Fülöp
16. 4. 2024
7 min read

Az utazási ágazat 2024-ben várhatóan jelentősen fellendül, ami érdekes lehetőséget jelent a befektetők számára. A javuló gazdasági környezet és a COVID-19 világjárvány idején bevezetett korlátozások enyhülése miatt az utazási részvények jelentősen profitálhatnak a nemzetközi és belföldi utazások iránti növekvő keresletből.

Ezt a tendenciát támogatja a fogyasztói kiadások várható növekedése és az elmúlt években kevésbé elérhető turisztikai célpontok iránti fokozott érdeklődés. Emellett az új technológiák fejlődésével és a szolgáltatások javulásával új lehetőségek nyílnak meg az utazási vállalkozások előtt, hogy alkalmazkodjanak a változó fogyasztói magatartáshoz. Az olyan ágazatok, mint a légi közlekedés és a szállodaipar, a kereslet visszatérésére számíthatnak a járvány előtti szintre, ami hozzájárul az ágazat általános fellendüléséhez.

Booking Holdings $BKNG+1.7%

A Booking Holdings, a Booking Holdings óriás online utazásfoglalási óriás, amely olyan platformokat üzemeltet, mint a Priceline, a Kayak és mások, a legutóbbi pénzügyi jelentésekben jelentős növekedésről számolt be. A 2023-as évre vonatkozóan a bevételek 21,3 milliárd forint, ami 25 százalékkal több, mint az előző évben. Ez a növekedés a nemzetközi utazások iránti megújult érdeklődést tükrözi.

BKNG
$3,472.91 $57.27 +1.68%
Fair Price: $7,428.21
Ccyriggu: 0.02%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A pozitív lendület 2024 első negyedévében is folytatódott, mivel a Booking Holdings a nettó nyereség növekedéséről számolt be o 20 % az előző évhez képest, elérve a 800 millió dollárt. Ez az eredmény meghaladta az elemzők várakozásait, akik egyenletesebb növekedési ütemet jósoltak. A vállalat részvényei pozitívan reagáltak, az eredmények bejelentésének napján 8%-kal emelkedtek. Ezt a növekedést nemcsak az erősebb pénzügyi eredmények támogatták, hanem a megnövekedett a befektetői bizalom a vállalat stratégiájába és a változó piachoz való alkalmazkodási képességébe vetett bizalom.

BKNG
$3,472.91 $57.27 +1.68%

A Booking Holdings ambiciózus célokat tűzött ki a jövőre nézve. A vezetőség arra számít, hogy a 2024-es évet a teljes bevétel meghaladja a 12 milliárd ami 18%-os növekedést jelentene az előző évhez képest. Ezt az optimizmust a globális utazási iparág folyamatos fellendülése és a platformjaikon a felhasználói élményt javító technológiai innovációkba történő stratégiai beruházások támasztják alá. A kínálat bővítése szolgáltatások és a földrajzi terjeszkedés olyan kulcsfontosságú szempontok, amelyek hozzájárulhatnak e célok eléréséhez és a vállalat vezető pozíciójának megőrzéséhez.

Airbnb $ABNB+1.4%

Az Airbnb, a platform a lakásmegosztás, amely átalakította a rövid távú bérleti piacot, 2023-ban erős pénzügyi növekedésről számolt be. A vállalat bevételei 18%-kal, 9,9 milliárd dollárra nőttek az előző évhez képest, ami a növekvő népszerűségnek köszönhető. az alternatív szálláslehetőségek népszerűségét a hagyományos szállodákkal szemben. Ez a növekedés különösen a harmadik negyedévben mutatkozott meg, amikor a bevétel elérte a 3,4 milliárd dollárt, ami a vállalat történetének legmagasabb negyedéves bevétele.

ABNB

Airbnb

ABNB
$158.33 $2.17 +1.39%
Fair Price: $22.63
Puepjiuq: 52.70%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Az autentikus utazási élmények iránti növekvő keresletre reagálva az Airbnb kibővítette kínálatát a következőkkel Élmények, amelyek helyi házigazdák által szervezett egyedi tevékenységek. A vállalat azt tervezi, hogy 2024 végére megduplázza ezen Élmények számát, így a felhasználóknak több mint 50 000 lehetőséget a világ minden táján. Ezzel a bővüléssel együtt az Experiences szegmens várhatóan további 800 millió dollár bevételt fog generálni, ami közel 15%-os hozzájárulást jelentene a teljes éves bevételhez.

ABNB

Airbnb

ABNB
$158.33 $2.17 +1.39%

E sikerek ellenére az Airbnb számos kihívással néz szembe, többek között a piaci szabályozással és a versennyel. A vállalat 2023-ban 10 millió dolláros bírságot fizetett, amiért megtévesztette az ügyfeleket az ármegjelenítésekkel kapcsolatban. a rossz pénznemben történő ármegjelenítés miatt. Ezen akadályok leküzdése érdekében az Airbnb átláthatóbb árpolitikát vezet be, és megerősíti jogi és szabályozási csapatait. Ennek során a vállalat azon dolgozik, hogy fenntartsa a bizalom és megerősítse pozícióját, hogy az elkövetkező években is megőrizhesse az első helyezettek előnyét.

Trip.com csoport $TCOM+4.5%

A Trip.com Group, egy vezető kínai online utazási iroda, a COVID-19 korlátozások enyhítését követően az utazási szolgáltatások iránti kereslet gyors növekedését tapasztalta. A vállalat 2023-ban 6,2 milliárd dolláros rekordbevételről számolt be, ami 6,2 milliárd dolláros növekedést jelent. 111 %. A növekedéshez nagyban hozzájárultak a belföldi utazások, amelyek több mint 60%-át az összes foglalásnak a vállalat foglalásairól, ami tükrözi a kínai fogyasztóknak az utazás biztonságába vetett megújult bizalmát.

2024 első negyedévében a Trip.com további bevételnövekedéssel folytatta pozitív tendenciáját. A vállalat arról is beszámolt, hogy a nemzetközi foglalások 50%-kal nőttek az előző évhez képest, ami azt jelzi, hogy a kínai turisták egyre nagyobb kedvvel fedezik fel a külföldi úti célokat az évek óta tartó korlátozások után. Ezt a tendenciát támogatja a vállalat stratégiája, amely szolgáltatásainak bővítésére irányul. Ázsián túlra és új európai és észak-amerikai piacokra való behatolásra.

TCOM

Trip.com

TCOM
$50.94 $2.20 +4.51%

A jövőbeli növekedés érdekében a Trip.com csoport az innovációra és a technológiai fejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A vállalat több mint 500 millió dollárt fektetett be új fejlesztésekbe. technológiákba az ügyfélélmény személyre szabása és a foglalási folyamat egyszerűsítése érdekében. Ez a befektetés kritikus versenyelőny fenntartásához a gyorsan változó utazási iparágban, ahol a digitalizáció és az ügyfélélmény egyre fontosabb szerepet játszik. Ezekkel a lépésekkel a Trip.com megerősíti pozícióját a globális utazási piac innovációs vezetőjeként.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, azonban a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.com - Bulibulista.hu

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.