S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Satmayı düşünmeniz gereken 3 ilaç hissesi

Çetin Tilki
19. 4. 2024
5 min read

Son zamanlarda, bazı ilaç şirketi hisselerinin önemli ölçüde yüksek risk teşkil ettiği ortaya çıkmıştır. Artan mevzuat incelemesi ve sektörde artan rekabet bazı firmaları önemli ölçüde baskı altında bırakmaktadır. Patent korumasındaki değişiklikler ve fiyat savaşları gibi ekonomik ve piyasa faktörleri durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

Zor durumda olan ve gelecek beklentileri umut verici olmayan üç spesifik şirketin hisselerini satmayı neden düşünmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Moderna $MRNA-0.5%

Moderna, ABD'li bir biyoteknoloji şirketi olup, geliştirdiği aşı sayesinde önemli bir oyuncu haline gelmiştir. COVID-19, şu anda azalan satışların zorluklarıyla karşı karşıya. Şirket 2023 yılında, 2022 yılındaki 19,3 milyar dolarlık gelirine kıyasla 6,8 milyar dolarlık önemli bir düşüş yaşadı. Bu düşüş büyük ölçüde şu nedenlerden kaynaklandı talepte bir azalma COVID-19 aşılarına yönelik olarak şirketin mali sağlığında büyük değişikliklere yol açtı. 2022'de pozitif olan kârlar, 2023'te 4,7 milyar dolarlık net zarara dönüştü.

MRNA
$125.00 -$0.59 -0.47%
Fair Price: $10.99
Fcjevkmq: 87.39%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Bu duruma yanıt olarak Modernasolunum franchise 'ından yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde etmeyi planladığı 2024 yılı için yeni hedefler belirledi .Bu hedef, şirketin portföyünü pandemi aşılarının ötesinde çeşitlendirme ve mali sonuçlarını istikrara kavuşturma çabalarını yansıtıyor. Ancak bu planlara rağmen birçok analist , mevcut pazar ortamı ve hızla ivme kazanan rakiplerin pazar payı kaybı göz önüne alındığında bu hedeflere ulaşılabileceğineşüpheyle yaklaşıyor.

MRNA
$125.00 -$0.59 -0.47%

Moderna'nın finansal ölçümleri daha da kötüleşir yatırım profili. F/K gibi öncü değerlemeler negatiftir ve son 12 ayda 5,99'dan 9,47'ye gerileyen ileri fiyat-satış (F/S) oranı aşırı değerlenmesi hisse senedi. Bu faktör ve belirsiz dönemlerde yatırımcıları destekleyecek bir temettünün olmaması, Moderna hisselerini ilaç sektöründe daha istikrarlı getiri ve temettü büyümesi sunan diğer şirketlere kıyasla daha az cazip hale getiriyor.

Acadia Pharmaceuticals $ACAD-0.2%

Acadia Pharmaceuticals, merkezi sinir sistemi bozuklukları için ilaç geliştirmeye odaklanmış bir şirket sinir sistemi, son zamanlarda önemli zorluklarla karşılaştı. Şizofreni tedavisi için tasarlanan bir ilaç olan pimavanserin için yapılan Faz 3 klinik çalışmasının başarısız olduğuna dair son haberler yatırımcı güveninde önemli bir düşüşe neden oldu. Şirketin hisseleri, duyuruyu takip eden hafta içinde %20'den fazla düşerek tepki verdi. Bu durum, hisse fiyatlarının genel olarak %31 oranında düşmesine katkıda bulundu. son beş geleceği hakkında soru işaretleri yaratıyor.

2024 için Acadia DAYBUE net satışlarının 370 milyon ila 420 milyon dolara ulaşmasını ve NUPLAZID satışlarının 560 milyon ila 590 milyon dolar arasında olmasını bekleyerek iddialı gelir hedefleri belirledi. Bu hedefler, Parkinson hastalığı psikozu için bir tedavi olan NUPLAZID'indaha önce etkinliği ve güvenliği konusunda sorularla karşılaşmış olmasına rağmen belirlenmiştir.Ancak bu iyimser tahminler son sonuçlarla tam bir tezat oluşturuyor ve analistler bunların gerçekçiolmayabileceğinden end işe ediyor.

ACAD
$17.05 -$0.03 -0.18%

Acadia Pharmaceuticals'ın bir başka rahatsız edici yönü de hisse sahipliği yapısıdır. Neredeyse var olmayan hisse İçeriden öğrenenlerin sahip olduğu hisse oranının sadece %0,49 olması ve kurumsal sahiplik oranının %99,57'ye ulaşması, yönetimin şirketin uzun vadeli başarısına olan gerçek bağlılığı konusunda endişelere yol açmaktadır. Bu dağılım, şirketin kendi portföyüne ve stratejisine olan güven eksikliğinin bir göstergesi olabilir.

Royalty Pharma $RPRX-1.2%

Royalty Pharma, ilaç ve biyoteknoloji yatırımlarında uzmanlaşmıştır. telif ücretleri'nin mali açıdan zor bir durumda olması yatırımcıları endişelendiriyor. Şirketin toplam borcu son çeyrek itibariyle 6,14 milyar dolara ulaşırken, serbest nakit akışı 777 milyon dolarda kaldı. Bu DENGESİZLİK Borç ve mevcut nakit arasındaki fark, yaklaşık -4,90 milyar dolarlık negatif net nakit pozisyonuna yol açmaktadır. Şirket 2022 yılında vergi öncesi gelirinin yaklaşık %16'sına tekabül eden 187,19 milyon dolar faiz ödemesi yaparak önemli bir mali yüke işaret etmiştir.

Buna ek olarak, hisse senedi Royalty Pharma bir önceki yıla göre%37,66 oranında bir seyrelme yaşadı ve tedavüldekihisse sayısı yaklaşık 324 milyondan 446,69 milyona yükseldi.Bu seyreltme, kazanç paylarını azalttığı içinmevcut hissedarlar için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu strateji, yatırımlarında istikrar ve kesinlik arayan yatırımcılar için endişe verici olabilir ve Şirket'in yatırım stratejisine olan güvenin azalmasına yol açabilir.

RPRX
$28.41 -$0.35 -1.22%

Bir diğer endişe kaynağı da Royalty Pharma'nın hisselerindeki neredeyse 40 % Bu seyreltme ve diğer piyasa faktörlerinin bir sonucu olarak. Bu düşüş, bazı olumlu mali sonuçlara rağmen gerçekleşmiştir ve şirketin mali ve işletme modelindeki daha derin sorunları yansıtıyor olabilir. Böyle bir büyük borç ve devam eden seyrelme nedeniyle yatırımcılar, özellikle dalgalı bir piyasa ortamında Royalty Pharma hisselerini elde tutmanın potansiyel risklerini dikkatle değerlendirmelidir.

Sorumluluk Reddi: Bulios'ta bulabileceğiniz pek çok ilham kaynağı vardır, ancak hisse senedi seçimi ve portföy oluşturma size bağlıdır, bu nedenle her zaman kendi kapsamlı analizinizi yapın.

Kaynak.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.