S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 olyan részvény az árupiaci szektorból, amelyek akár 30%-kal alulértékeltek

Adorján Fülöp
22. 4. 2024
7 min read

Ma három olyan ipari vállalatra összpontosítunk, amelyek uralják a technológiai fejlődéshez és az energiaátalakításhoz szükséges kulcsfontosságú nyersanyagok piacát. Ezek a vállalatok nemcsak sikeresen néznek szembe a globális gazdasági kihívásokkal és a változó piaci dinamikával, hanem aktívan alakítják a fenntarthatóság jövőjét is a tisztább bányászati technológiákba és innovatív projektekbe történő több milliárd dolláros befektetések révén.

Az új területekre való stratégiai terjeszkedés és a jelentős kapacitásbővítések az ágazat élvonalába pozícionálják őket, ami jelentős lehetőségeket kínálhat a stabilitást és növekedést kereső befektetők számára.

Vale S.A .$VALE+0.7%

A Vale a világ egyik vezető termelője a vasércamely kulcsszerepet játszik a globális vasúti iparban. A vállalat 2023-ban erős pénzügyi eredményekről számolt be annak ellenére, hogy a kínai kereslet lassulása miatt csökkent a vasérc ára. Ennek ellenére a Vale-nek sikerült bevételnövekedést elkönyvelnie, és 2023 utolsó negyedévében a bevétele 2023. 9 % 13 milliárd USD-re nőtt az előző évhez képest, ami bizonyítja működésének hatékonyságát és azt, hogy még a kihívásokkal teli piaci körülmények között is képes optimalizálni a költségeket.

VALE

Vale S.A.

VALE
$12.60 $0.08 +0.68%
Fair Price: $39.46
Knzlgi: 2.22%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A Vale nem csak a termelés és a hatékonyság növelésére törekszik, hanem arra is, hogy csökkentse tevékenységeinek környezeti hatásait. A vállalat bejelentette, hogy a csökkentésre irányuló projektjei CO2-kibocsátás kibocsátás csökkentésére és az érintett területek helyreállítására irányuló projektjei a tervezett ütemterv szerint haladnak, amely magában foglalja a környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezésekbe történő 2 milliárd dolláros beruházást a következők révén 2030. Ez a stratégia nemcsak a vállalat vállalati imázsát javítja, hanem a versenyképességét is növeli, egyre nagyobb hangsúlyt fektetve a fenntartható gyakorlatokra.

VALE

Vale S.A.

VALE
$12.60 $0.08 +0.68%
Target Price
20.75 (+64.62% Upside)

A Vale innovatív technológiákat is bevezet a bányászati műveletek biztonságának és hatékonyságának javítása érdekében. Az elmúlt években a vállalat bevezette automatizált bányászati rendszereket, amelyek hozzájárultak a vasérctermelés növeléséhez, miközben csökkentették a költségeket és a munkavállalókat érintő kockázatokat. 2023-ban ezek a technológiák lehetővé tették a Vale számára, hogy növelje a teljes termelését 7%-kal. rekordmennyiségű 320 millió tonnára, megszilárdítva ezzel a vállalat pozícióját a vasércbányászat egyik legnagyobb szereplőjeként.

BHP Group Ltd $BHP+1.2%

A BHP Group, a világ egyik legnagyobb bányavállalata, híres arról, hogy képes hatékonyan irányítani és működtetni a nagyszabású bányászati és feldolgozási műveleteket a különböző a világ különböző részein. Az idei első negyedévben a vállalat 41,7 milliárd dollárra emelkedő bevételről számolt be, ami a következők szerint alakult 8,7%-os növekedés az előző évhez képest. Ez a pénzügyi siker a kulcsfontosságú nyersanyagágazataikban, például a réz, a vasérc és a szén termelésének növekedésének eredménye, amely a nagyobb globális kereslet és a javuló piaci árak miatt részesült.

BHP
$56.26 $0.68 +1.22%
Fair Price: $42.90
Piuddb: 26.67%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A BHP a környezeti fenntarthatóság és a szénlábnyom csökkentése iránti elkötelezettségével összhangban nagymértékben fektet be a fenntartható technológiákba és projektekbe is. A vállalat bejelentette, hogy több mint 4 milliárd 4 milliárd USD-t megújuló energiaprojektekbe és kibocsátáscsökkentő technológiákba a következő öt évben. Ezek a beruházások magukban foglalják a következők fejlesztését új módszerek bányászat és anyagfeldolgozás terén, amelyek minimalizálják a környezeti hatásokat, például a víz újrahasznosító rendszerek és az energiahatékony bányászati berendezések.

BHP
$56.26 $0.68 +1.22%
Target Price
46.73 (-16.94% Downside)

Emellett a BHP új területekre terjeszti ki tevékenységét, mint például a bányászat nikkel és káliumamelyek kulcsfontosságúak a globális energetikai átállás és a mezőgazdasági ágazat szempontjából. A vállalat 2023-ban kezdte meg a termelést egy új kálium-projektben a Kanada várhatóan évi 4 millió tonnás kapacitással, ami megerősíti pozícióját e stratégiai fontosságú nyersanyagok terén.

Sociedad Química y Minera de Chile $SQM+2.1%

A Sociedad Química y Minera de Chile, a világ vezető kálium- és kőolajtermelője, a lítium és más fontos ipari vegyi anyagokat termel, stratégiai pozícióban van, hogy kihasználja a tiszta energiát hasznosító technológiák egyre nagyobb hangsúlyt kapó, különösen a elektromos járművek. A vállalat 2023-ban jelentős bevételcsökkenésről számolt be, de az elemzők növekedést várnak a következő években.

SQM
$47.68 $0.98 +2.10%
Fair Price: $34.91
Hymypd: 2.94%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Az SQM a lítiumgyártó kapacitásának bővítésébe és más stratégiai ásványi anyagokat, hogy megőrizze versenyképes pozícióját. A vállalat azt tervezi, hogy 2024 végére évi 180 000 tonnára bővíti lítiumtermelési kapacitását Chilében, amely majdnem a duplája a jelenlegi 100 000 tonnához képest. Ez a bővítés mintegy 400 millió USD értékű beruházást foglal magában, amely a technológiai innovációra és a termelési folyamatok környezeti fenntarthatóságának javítására összpontosít.

SQM
$47.68 $0.98 +2.10%
Target Price
115 (+141.19% Upside)

A lítium-műveleteken kívül az SQM a következő termékeket is előállítja jód- és káliumsók, amelyek olyan nyersanyagok, amelyek piacai szintén felfelé ívelő tendenciát mutatnak. A vállalat 2023-ban 15%-os növekedést jódtermelésében, elérve a 14 000 tonnát, a műveletek hatékonyságának javulása és a piaci részesedés bővülése eredményeként. Ez a termékdiverzifikáció lehetővé teszi az SQM számára, hogy csökkentse az egy ágazattól való függés kockázatát, miközben kihasználja a különböző iparágakban rejlő lehetőségeket, így az egyik legdinamikusabban fejlődő nyersanyagipari vállalat.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.com (Bulibulista.hu)

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.