S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 olyan osztalékrészvény, amely képes felülmúlni az S&P 500-at

György Sárosi
24. 4. 2024
7 min read

Az amerikai részvénypiac továbbra is élénk az olyan gazdasági kihívások, mint az infláció és a geopolitikai bizonytalanságok ellenére. Az olyan indexek, mint az S&P 500 és a Wilshire 5000 jelentős éves nyereségről számolnak be, ami az osztalékhozamokra nyomást gyakorol, ami miatt sok részvény túlértékeltnek tűnik.

Mégis vannak még olyan részvények a piacon, amelyek átlagon felüli osztalékkal és kedvező értékeléssel rendelkeznek, és amelyeket érdemes megfontolni. Mindhárom részvény vonzó befektetési lehetőséget jelenthet, jelentős osztalékhozam- és tőkenövekedési potenciállal.

Bank OZK $OZK+1.7%

Az 1903-ban alapított Bank OZK a régió egyik vezető bankok közé tartozik Egyesült Államokban. Az elmúlt néhány évben a Bank OZK folyamatos növekedést mutatott, amit a közelmúlt pénzügyi eredményei is bizonyítanak. A bank 2023-ban bejelentette, hogy a teljes hitel- és betétállománya 27%-kal nőtt, ami az erős keresletnövekedést és az ügyfelek bizalmát jelzi. Emellett a bank nettó kamatbevétele 11%-kal nőtt az előző évhez képest, ami rávilágít arra, hogy a bank képes hatékonyan kezelni a kamatmarzsokat a kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

A Bank OZK osztalékpolitikája egy másik kulcsfontosságú elem. A Bank erős mérleggel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen növelje osztalékát, amely már több mint 54 negyedévet egymást követő negyedévekben. A Bank 2024 elején újabb negyedéves osztalékemelést jelentett be, amely 38 cent/részvényre emelkedett, ami 2,7%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest, és éves szinten pedig 11,8 %. Ez a következetes osztaléknövekedés a bank tartós pénzügyi teljesítményét és a részvényesi érték maximalizálására összpontosító stratégiáját tükrözi.

OZK

Bank OZK

OZK
$47.55 $0.80 +1.71%

Az OZK Bank a működésének bővítésébe is befektet és technológiai innovációbahogy versenyképes maradjon az egyre inkább digitalizált banki környezetben. A közelmúltban bevezetett új technológiai platformok és digitális banki eszközök megkönnyítik ügyfelei számára a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és javítják a felhasználói élményt. Ez a technológiai modernizáció várhatóan támogatja a bank további növekedését és erősíti piaci pozícióját.

Sonoco termékek $SON+0.5%

A Sonoco Products világszerte elismert vezető szerepet tölt be a Csomagolás és ipari termékek terén, innovatív megoldásokat nyújt ügyfeleinek több mint évszázadon keresztül. Az 1899-ben alapított vállalat tavaly közel 7 milliárd dolláros árbevételről számolt be, ami megerősíti erős pozícióját. A Sonoco a termékek széles skálájára specializálódott, a fogyasztói csomagolástól az ipari alkalmazásokig, és termékeit számos iparágban használják, többek között az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és az építőiparban.

Az elmúlt években a Sonoco stabil pénzügyi teljesítményt nyújtott, az osztaléknövekedés fenntartásával, amely fenntartotta 41 éve tart. Ezzel a vállalat az osztalékarisztokraták közé tartozik, az S&P 500 vállalatcsoportba tartozó azon vállalatok közé, amelyek minden évben növelték osztalékukat az elmúlt években. legalább 25 éve. Erős osztalékpolitikája mellett a Sonoco az innovációba és a termékei fenntarthatóságába is befektet. A vállalat 2023-ban több mint 300 millió dollárt fektetett be új technológiák és fenntartható anyagok fejlesztésébe, ami a versenyképességének erősítésére és a környezetbarát csomagolási megoldások iránti növekvő piaci kereslet kielégítésére irányuló szándék.

SON
$57.11 $0.31 +0.55%

A Sonoco Products pénzügyi egészségét tovább erősíti stratégiai megközelítése a következőkre vonatkozóan felvásárlások és a terjeszkedés. Az elmúlt évtizedben a Sonoco számos kulcsfontosságú felvásárlást hajtott végre, amelyekkel bővítette termékportfólióját és földrajzi jelenlétét. Például 2021-ben a következő felvásárlást hajtotta végre Can Packaging (konzervdoboz-csomagolás) 300 millió dollárért történő megvásárlása lehetővé tette a Sonoco számára, hogy megerősítse pozícióját az európai papírcsomagolási piacon. Ez a stratégia nemcsak a bevételeket növeli, hanem lehetővé teszi a Sonoco számára, hogy diverzifikálja bevételi forrásait és mérsékelje a piaci ingadozásokkal kapcsolatos potenciális kockázatokat.

Bristol-Myers Squibb $BMY-0.2%

A Bristol-Myers Squibb, az egyik legjelentősebb szereplő a gyógyszeriparban továbbra is az innováció és a növekedés bevált útját járja, amint azt a legutóbbi pénzügyi eredményei is tükrözik. A vállalat 2023 negyedik negyedévében a bevételei 2023. 11,48 milliárd ami enyhe növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a növekedés elsősorban a kulcsfontosságú gyógyszereik, például a Revlimid, az Opdivo és az Eliquis erős értékesítésének köszönhető, amelyek a globális piacokon továbbra is magas növekedési ütemet mutatnak. A negyedévben az egy részvényre jutó korrigált eredmény 1,70 dollár volt, ami 12 centtel meghaladta a piaci becsléseket, bár az előző évi 1,82 dollárhoz képest kissé csökkent.

BMY
$43.90 -$0.09 -0.20%
Fair Price: $74.79
Ejketn: 58.39%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A Bristol-Myers Squibb éves összbevétele 2023-ra 45 milliárd dollárt tett ki. 2,6%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. Ez a csökkenés részben a kihívásoknak és néhány kulcsfontosságú gyógyszer szabadalmi lejáratának köszönhető. A Bristol-Myers azonban arra számít, hogy új termékek és a meglévő gyógyszerek indikációi, amelyeket várhatóan az elkövetkező években hagynak jóvá, jelentősen hozzájárulnak majd a bevételek növekedésének és a nyereségességnek a helyreállásához.

BMY
$43.90 -$0.09 -0.20%

E kihívások ellenére a Bristol-Myers Squibb az értékelés szempontjából továbbra is vonzó befektetés marad. A vállalat részvényeivel a 2024-re becsült részvényenkénti nyereség körülbelül 6,7-szeresén kereskednek, ami lényegesen alacsonyabb, mint az egy részvényre jutó nyereség. az átlagos A vállalat továbbá arra számít, hogy a 2024. évi korrigált részvényenkénti nyereség 7,10 és 7,40 dollár között lesz, ami azt jelzi, hogy a potenciális stabil pénzügyi teljesítményt.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találsz, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak rajtad múlik, ezért mindig végezz saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.