S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 delnice z dividendami, ki lahko presežejo indeks S&P 500

Kristijan Kopitar
24. 4. 2024
5 min read

Ameriški delniški trg je kljub gospodarskim izzivom, kot sta inflacija in geopolitična negotovost, še vedno živahen. Indeksi, kot sta S&P 500 in Wilshire 5000, beležijo znatne letne dobičke, kar je povzročilo pritisk na zniževanje dividendnih donosov, zaradi česar se številne delnice zdijo precenjene.

Še vedno pa so na trgu delnice z nadpovprečnimi dividendami in ugodnimi vrednotenji, ki so vredne razmisleka. Vse tri delnice lahko predstavljajo privlačne naložbene priložnosti z velikim potencialom za dividendni donos in rast kapitala.

Banka OZK $OZK+1.1%

Banka OZK, ki je bila ustanovljena leta 1903, je ena vodilnih bank v regiji. bank v Združenih državah Amerike. Banka OZK je v zadnjih nekaj letih izkazovala stalno rast, kar dokazujejo tudi nedavni finančni rezultati. V letu 2023 je banka objavila, da je njen skupni znesek posojil in depozitov povečala za 27 %, kar kaže na močno rast povpraševanja in zaupanje strank. Poleg tega so se neto obrestni prihodki banke v primerjavi s prejšnjim letom povečali za 11 %, kar kaže na njeno sposobnost učinkovitega upravljanja obrestnih marž v zahtevnem gospodarskem okolju.

Dividendna politika banke OZK je še en ključni element. Banka ohranja močno bilanco stanja, ki ji omogoča redno povečevanje dividend, ki so doslej znašale že več kot 54 četrtletij zaporednih četrtletij. V začetku leta 2024 je banka napovedala še eno četrtletno povečanje dividende, in sicer na 38 centov na delnico, kar pomeni 2,7-odstotno povečanje glede na prejšnje četrtletje in letno povečanje za 11,8 %. Ta dosledna rast dividend je odraz njene trajnostne finančne uspešnosti in strategije, usmerjene v povečevanje vrednosti za delničarje.

OZK

Bank OZK

OZK
$46.78 $0.53 +1.14%

OZK Bank vlaga tudi v širitev svojega poslovanja in tehnološke inovacijeda bi ostala konkurenčna v vse bolj digitaliziranem bančnem okolju. Z nedavno uvedbo novih tehnoloških platform in digitalnih bančnih orodij svojim strankam olajšuje dostop do finančnih storitev in izboljšuje uporabniško izkušnjo. Ta tehnološka modernizacija naj bi podprla nadaljnjo rast banke in okrepila njen položaj na trgu.

Sonoco Products $SON+2.1%

Družba Sonoco Products je svetovno priznana vodilna družba na področju Embalaža in industrijskih izdelkih ter svojim strankam že več kot desetletje zagotavlja inovativne rešitve. že več kot stoletje. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1899, lani pa je zabeležilo prodajo v višini skoraj 7 milijard dolarjev, kar potrjuje njegov močan položaj. Podjetje Sonoco je specializirano za široko paleto izdelkov, od potrošniške embalaže do industrijskih aplikacij, njegovi izdelki pa se uporabljajo v različnih panogah, vključno z živilsko, farmacevtsko in gradbeno.

V zadnjih letih je družba Sonoco ohranila dobro finančno uspešnost z rastjo dividend, ki se je ohranila že 41 let. To podjetje uvršča med dividendne aristokrate, skupino podjetij v skupini S&P 500, ki so vsako leto povečala dividende za vsaj 25 let. Poleg trdne dividendne politike podjetje Sonoco vlaga tudi v inovacije in trajnost svojih izdelkov. Leta 2023 je v razvoj novih tehnologij in trajnostnih materialov vložil več kot 300 milijonov dolarjev, s čimer želi okrepiti svojo konkurenčnost in se odzvati na vse večje povpraševanje trga po okolju prijaznih embalažnih rešitvah.

SON
$56.80 $1.19 +2.14%

Finančno zdravje družbe Sonoco Products dodatno podpira njen strateški pristop k prevzemom in širitvi. V zadnjem desetletju je družba Sonoco izvedla več ključnih prevzemov, s katerimi je razširila svoj portfelj izdelkov in geografsko prisotnost. Leta 2021 je na primer prevzela podjetje Can Packaging za 300 milijonov ameriških dolarjev družbi Sonoco omogočil, da okrepi svoj položaj na evropskem trgu papirne embalaže. Ta strategija ne le povečuje prihodke, temveč družbi Sonoco omogoča tudi diverzifikacijo virov prihodkov in zmanjšanje morebitnih tveganj, povezanih z nihanji na trgu.

Bristol-Myers Squibb $BMY+0.7%

Bristol-Myers Squibb, glavni igralec na področju farmacevtskem sektorju v farmacevtski industriji, nadaljuje z dokazano potjo inovacij in rasti, kar se odraža v nedavnih finančnih rezultatih. V četrtem četrtletju leta 2023 je družba zabeležila prihodke v višini 11,48 milijarde EUR, kar pomeni rahlo povečanje na letni ravni. K tej rasti je prispevala predvsem močna prodaja njihovih ključnih zdravil, kot so Revlimid, Opdivo in Eliquis, ki so ohranila visoke stopnje rasti na svetovnih trgih. Prilagojeni dobiček na delnico je v četrtletju znašal 1,70 dolarja, kar je 12 centov nad tržnimi ocenami, čeprav je bil nekoliko nižji od 1,82 dolarja v prejšnjem letu.

BMY
$43.99 $0.29 +0.66%
Fair Price: $83.23
Kljfon: 61.00%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Skupni letni prihodki družbe Bristol-Myers Squibb za leto 2023 so znašali 45 milijard dolarjev, kar predstavlja 2,6-odstotno zmanjšanje. v primerjavi s prejšnjim letom. To zmanjšanje je deloma posledica izzivov in izteka veljavnosti patentov za nekatera ključna zdravila. Kljub temu družba Bristol-Myers pričakuje, da bo novih izdelkov in indikacije za obstoječa zdravila, ki naj bi bila odobrena v prihodnjih letih, pomembno prispevali k okrevanju rasti prihodkov in dobičkonosnosti.

BMY
$43.99 $0.29 +0.66%

Kljub tem izzivom ostaja Bristol-Myers Squibb z vidika vrednotenja privlačna naložba. Delnice družbe se trgujejo po približno 6,7-kratniku ocenjenega dobička na delnico za leto 2024, kar je precej pod povprečjem Družba tudi pričakuje, da bo prilagojeni dobiček na delnico za leto 2024 v razponu od 7,10 do 7,40 USD, kar kaže na možnost stabilen finančno uspešnost.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.