S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

A 3 legérdekesebb részvény a Russell 2000 indexben

György Sárosi
25. 4. 2024
6 min read

A Russell 2000 index három részvénye a közelmúltban erős növekedést mutatott, és vonzó lehetőségeket kínál a befektetők számára. Ezeket a vállalatokat robusztus teljesítmény, innovatív üzleti modellek és stabil osztalékok jellemzik.

A Russell 2000 Index, amely körülbelül 2000 kis- és közepes kapitalizációjú vállalatból áll, a diverzifikációjáról és az iparágak széles skálájáról ismert. Az utóbbi időben az indexben szereplő számos vállalat kiemelkedett szilárd hozamaival.

Fluor Corporation $FLR+0.3%

A Fluor Corporation egy globális mérnöki és építőipari vállalat, amely a szigorúan szabályozott iparágak, köztük az energia, a vegyipar és az infrastruktúra komplex projektjeire specializálódott. A 2023-as évre vonatkozóan a vállalat jelentős bevételnövekedésről számolt be, amely a következőkkel nőtt 12 % 15,4 milliárd dollárra emelkedett. Ezt a növekedést elsősorban az energiaágazatban megnövekedett szerződések, valamint az építési és mérnöki folyamatok racionalizálását célzó technológiai innovációk alkalmazása eredményezte.

A Fluor 2023 folyamán számos új projektet indított el, és több mint 14 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket, ami 25 %-kal több, mint az előző évben. A legfontosabb projektek közé tartozik a feldolgozó infrastruktúra fejlesztése földgáz Észak-Amerikában, valamint a gyógyszeripar nagyszabású építési projektjei a gyógyszeripari Európa. Ezek az új szerződések erősítik a vállalat pénzügyi helyzetét, és növelik a jövőbeni bevételek és nyereség növekedésének lehetőségét.

FLR
$39.01 $0.11 +0.28%

A Fluor emellett nagymértékben fektet be a kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan új technológiákat alkalmazzon, amelyek csökkentik a költségeket, miközben minimalizálják a működésük környezeti hatását. A vállalat 2023-ban 500 millió dollárt különített el fejlett digitális eszközök és automatizálásra, ami a hatékonyság javulását, valamint az idő- és anyagköltségek csökkenését eredményezi a projekteknél világszerte. Ezek a kezdeményezések nemcsak a vállalat versenyképességét növelik, hanem hozzájárulnak ahhoz is, hogy a vállalat az innovatív és fenntartható mérnöki tevékenység terén vezető szerepet betöltő vállalat hírnevét öregbítse.

SkyWest Airlines $SKYW+2.2%

A SkyWest Airlines, a régió egyik vezető Légitársaság az Egyesült Államokban, hatékony stratégiák és flottabővítés révén tovább erősíti pozícióját. A vállalat 2023 utolsó negyedévében jelentős bevételnövekedésről számolt be, amely 751,7 millió dollárt tett ki. 10% növekedést jelentett az előző évhez képest. Ez a növekedés elsősorban a regionális légi szolgáltatások iránti megnövekedett keresletnek és a flottabővítésnek volt köszönhető, amely most már több mint 500 repülőgépeta tervek szerint az év végéig 20 új Embraer E175 típusú repülőgéppel bővül.

A SkyWest emellett jelentős beruházásokat eszközöl flottája korszerűsítésébe és az ügyfélszolgálat javításába. Az elmúlt évben a vállalat körülbelül 600 millió dollárt új repülőgépek vásárlására és technológiai fejlesztésekre, beleértve az utastér korszerűsítését és a fejlett fedélzeti rendszerek bevezetését. Ezek a lépések nem csak javítják a kényelmet az utasok számára, hanem növelik az üzemanyag-hatékonyságot és csökkentik az üzemeltetési költségeket, hozzájárulva a vállalat általános fenntarthatóságához.

SKYW
$76.99 $1.66 +2.20%

Ezek a változások a hatékonyság növelésének eredményei. Emellett a SkyWest továbbra is osztalékot fizetami megerősíti a befektetők bizalmát, és megerősíti elkötelezettségét a részvényesek értékteremtése iránt. Ezek a pozitív dinamikák vonzóvá tehetik a SkyWestet a légiközlekedési ágazatban stabil hozamot kereső befektetők számára.

Kite Realty Group $KRG-0.1%

A Kite Realty Group, egy vezető ingatlanbefektetési társaság. (REIT), amely a következőkre specializálódott Kereskedelmi ingatlanokra specializálódott, erős pénzügyi teljesítményt mutat szegmensében. A vállalat 2023-ban mérsékelt, 827 millió dolláros bevételnövekedésről számolt be, ami 2%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ezt a növekedést a portfólióbővítés és a javuló kihasználtság ingatlanjaik kihasználtsága, amely jelenleg 95%-on áll, ami jelentős javulás a 2022-es 92%-hoz képest.

A Kite Realty emellett aktívan dolgozik portfóliójának diverzifikálásán a stratégiai felvásárlásokkal és fejlesztések révén. 2023-ban három további, stratégiai helyen lévő bevásárlóközpont megvásárlásába fektetett be, hozzájárulva a 200 millió dollárt meghaladó összberuházáshoz. Ezek az új akvizíciók nem csak a piaci pozícióját erősítik, hanem növelik portfóliójának értékét is, amely most már több mint 200 ingatlan összesen több mint 30 millió négyzetlábnyi bérbeadható területtel.

KRG
$21.04 -$0.03 -0.14%

A Kite Realty Group pénzügyi stratégiája a fenntartható növekedésre és a részvényesek számára a hozam maximalizálására összpontosít. A vállalat 2023-ban bejelentette, hogy negyedéves osztalékát részvényenként 0,27 dollárra emeli, ami éves szinten 8%-os növekedést jelent. Ez a lépés azt mutatja, hogy a vezetőség bízik a stabil cash flow-ban és abban, hogy még a változékony gazdasági környezetben is képes bevételt termelni. Ez a rendszeres osztalékemelés a Kite Realty elkötelezettségét bizonyítja, hogy vonzó hozamot biztosít részvényeseinek.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése az Ön feladata, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.