S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Tri najbolj zanimive delnice v indeksu Russell 2000

Dragoslav Golob
25. 4. 2024
5 min read

Tri delnice iz indeksa Russell 2000 so v zadnjem času močno rasle in ponujajo privlačne priložnosti za vlagatelje. Za ta podjetja so značilni dobra uspešnost, inovativni poslovni modeli in stabilne dividende.

Indeks Russell 2000, ki ga sestavlja približno 2 000 podjetij z majhno in srednjo tržno kapitalizacijo, je znan po svoji razpršenosti in širokem naboru panog. V zadnjem času je nekaj podjetij iz tega indeksa izstopalo zaradi svojih dobrih donosov.

Fluor Corporation $FLR+1.7%

Družba Fluor Corporation je globalna inženiring in gradbeništvo podjetje, ki je specializirano za kompleksne projekte v zelo reguliranih panogah, vključno z energetiko, kemikalijami in infrastrukturo. Podjetje je za leto 2023 poročalo o znatnem povečanju prihodkov, ki so se povečali za 12 % na 15,4 milijarde dolarjev. K tej rasti je prispevalo predvsem povečanje števila pogodb v energetskem sektorju in uporaba tehnoloških inovacij za racionalizacijo gradbenih in inženirskih procesov.

V letu 2023 je družba Fluor začela izvajati več novih projektov in sklenila pogodbe v vrednosti več kot 14 milijard dolarjev, kar je 25 % več kot v predhodnem letu. Ključni projekti vključujejo razvoj predelovalne infrastrukture zemeljskega plina v Severni Ameriki in obsežni gradbeni projekti za farmacevtsko industrijo v Evropi. Te nove pogodbe krepijo finančni položaj podjetja in povečujejo možnosti za prihodnjo rast prihodkov in dobička.

FLR
$38.99 $0.64 +1.67%

Družba Fluor veliko vlaga tudi v raziskave in razvoj, da bi uvedla nove tehnologije, ki bi zmanjšale stroške in hkrati čim bolj zmanjšali vpliv svojih dejavnosti na okolje. V letu 2023 je podjetje namenilo 500 milijonov dolarjev za razvoj naprednih digitalnih orodij in avtomatizacije, kar bo privedlo do izboljšane učinkovitosti ter zmanjšanja stroškov časa in materiala pri projektih po vsem svetu. Te pobude ne le povečujejo konkurenčnost podjetja, temveč prispevajo tudi k njegovemu ugledu vodilnega podjetja na področju inovativnega in trajnostnega inženiringa.

SkyWest Airlines $SKYW-1.2%

SkyWest Airlines, eden vodilnih letalskih prevoznikov v regiji letalski prevoznik v Združenih državah Amerike, še naprej krepi svoj položaj z učinkovitimi strategijami in širjenjem flote. V zadnjem četrtletju leta 2023 je družba poročala o znatnem povečanju prihodkov, ki so znašali 751,7 milijona dolarjev, kar predstavlja 10% v primerjavi s prejšnjim letom. Ta rast je bila predvsem posledica povečanega povpraševanja po regionalnih letalskih storitvah in širitve flote, ki zdaj vključuje več kot 500 zrakoplovovz načrti, da do konca leta dodajo 20 novih letal Embraer E175.

Družba SkyWest veliko vlaga tudi v nadgradnjo svoje flote in izboljšanje storitev za stranke. V zadnjem letu je družba vložila približno 600 milijonov dolarjev v nakupe novih letal in tehnološke izboljšave, vključno z nadgradnjo kabin in uvedbo naprednih sistemov na krovu. Ti ukrepi ne le izboljšujejo udobja za potnike, temveč tudi povečujejo učinkovitost porabe goriva in zmanjšujejo stroške poslovanja, kar prispeva k splošni trajnosti podjetja.

SKYW
$75.33 -$0.94 -1.23%

Te spremembe so posledica večje učinkovitosti. Poleg tega družba SkyWest še naprej izplačevanje dividendkar krepi zaupanje vlagateljev in potrjuje njegovo zavezanost zagotavljanju vrednosti delničarjem. Zaradi te pozitivne dinamike lahko družba SkyWest postane privlačna možnost za vlagatelje, ki iščejo stabilne donose v letalski industriji.

Kite Realty Group $KRG-0.8%

Kite Realty Group, vodilni nepremičninski investicijski sklad (REIT), specializiran za Komercialni nepremičnine, izkazuje dobre finančne rezultate v svojem segmentu. V letu 2023 je družba poročala o zmerni rasti prihodkov v višini 827 milijonov dolarjev, kar je 2-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. K tej rasti sta pripomogli širitev portfelja in izboljšano zasedenost njihovih nepremičnin, ki trenutno znaša 95 %, kar je znatno izboljšanje v primerjavi z 92 % v letu 2022.

Družba Kite Realty si aktivno prizadeva tudi za diverzifikacijo svojega portfelja s strateškimi prevzemov in razvojem. Leta 2023 je investirala v nakup treh dodatnih nakupovalnih središč na strateških lokacijah, kar je prispevalo k skupni investiciji v višini več kot 200 milijonov USD. Ti novi nakupi ne krepijo le njenega položaja na trgu, temveč tudi povečujejo vrednost njenega portfelja, ki zdaj vključuje več kot 200 nepremičnin s skupno najemno površino več kot 30 milijonov kvadratnih čevljev.

KRG
$21.05 -$0.18 -0.85%

Finančna strategija skupine Kite Realty Group je osredotočena na trajnostno rast in čim večji donos za delničarje. V letu 2023 je družba napovedala povečanje četrtletne dividende na 0,27 dolarja na delnico, kar predstavlja letno povečanje za 8 %.. Ta poteza kaže na zaupanje vodstva v stabilen denarni tok in sposobnost ustvarjanja prihodkov tudi v nestanovitnem gospodarskem okolju. Ta redno povečanje dividend je dokaz, da si podjetje Kite Realty prizadeva za zagotavljanje privlačnega donosa svojim delničarjem.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.