S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

3 privlačne delnice trgov v razvoju pod 10 USD

Željko Kos
29. 4. 2024
5 min read

Ta tri podjetja, ki ponujajo svoje delnice pod pragom 10 USD, so ključni akterji v svojih panogah. Od digitalnih plačil in razvoja finančnih tehnologij v jugovzhodni Aziji do zagotavljanja naprednih tehnologij testiranja za polprevodniško industrijo v ZDA in inovacij na področju slikovne tehnologije na Tajvanu - ta podjetja kažejo, kako lahko učinkovito prilagajanje in inovacije ustvarijo nove priložnosti.

Letos si je vsako od teh podjetij zastavilo ambiciozne cilje za širitev poslovanja in izboljšanje svojih izdelkov, njihove strategije pa poudarjajo pomen prilagajanja spreminjajočim se razmeram na trgu.

Zgrabi $GRAB+0.5%

Podjetje Grab s sedežem v Singapurju se je hitro razvilo iz preprostega storitve souporabe prevozov v obsežno platformo, ki ponuja široko paleto storitev. Z leti se je podjetje razširilo v osem držav jugovzhodne Azije, vključno z Indonezijo, Malezijo in Tajsko. S svojo aplikacijo Grab ponuja vse od vožnje in dostavo do finančne tehnologije in spletnih plačil. V letu 2020 je podjetje obdelalo več kot 1,9 milijarde transakcij, kar mu je omogočilo utrditi svoj položaj.

Leta 2023 je podjetje Grab poročalo o dobičkonosnem letu, kar kaže na izboljšanje finančnega stanja podjetja. Prihodki v letu 2023 so dosegli 2,3 milijarde dolarjev, kar je pomenilo 64-odstotno rast v primerjavi s prejšnjim letom. Ti rezultati ne odražajo le okrevanja po pandemičnem upadu, temveč tudi uspešno prilagajanje podjetja spreminjajočim se tržnim razmeram.

GRAB
$3.74 $0.02 +0.54%

Družba načrtuje širitev svojih digitalnih plačil in storitev finančne tehnologije, kar naj bi podprlo nadaljnjo rast in povečalo tržni delež. S temi načrti in nadaljnjo širitvijo na nove trge je podjetje Grab v idealnem položaju, da ohrani vodilni položaj v digitalnem gospodarstvu jugovzhodne Azije. Ta strateška usmeritev naj bi prinesla dragocene priložnosti za vlagatelje in podprla dolgoročno rast podjetja.

InTest Corporation $INTT+1.3%

Družba InTest Corporation s sedežem v Združenih državah Amerike je pomemben akter na področju testiranju in merjenju za polprevodniško industrijo. Od svoje ustanovitve leta 1981 je podjetje specializirano za proizvodnjo in prodajo testne opreme, ki je ključnega pomena za proizvodnjo polprevodnikov. V zadnjem desetletju je podjetje InTest izkazalo dobro finančno uspešnost z rastjo prihodkov, ki je dosegla 181 %, medtem ko je bila povprečna stopnja rasti indeksa S&P 500 167 %. Ta uspešnost je dokaz njegove odpornosti in sposobnosti prilagajanja hitro spreminjajočemu se tehnološkemu trgu.

Leta 2020 je družba InTest kljub izzivom, povezanim s svetovno pandemijo COVID-19, ohranila stabilne finančne rezultate in uspela ohraniti pozitiven prosti denarni tok. Leta 2023 je podjetje poročalo o prihodkih v višini 123 milijonov USD in čistem dobičku v višini 9,3 milijona dolarjev, kar je za 10 % več kot prejšnje leto. Ti rezultati odražajo trdne temelje poslovanja in učinkovito upravljanje stroškov, kar je podjetju omogočilo, da je negotovosti na trgu obvladovalo bolje kot številna druga podjetja v istem sektorju.

INTT
$10.01 $0.13 +1.32%

Družba načrtuje naložbe v razvoj novih tehnologij, ki bi lahko izboljšati testiranje polprevodnikov, da bi povečalo tržni delež in okrepilo svoj konkurenčni položaj. Te naložbe naj bi privedle do povečanja prodaje v višini 10 do 15 %. v prihodnjem letu. Ta strategija poudarja osredotočenost na inovacije in rast, kar bi moralo pritegniti pozornost vlagateljev, ki iščejo stabilne in hkrati rastoče priložnosti v visokotehnološkem sektorju.

Himax Technologies $HIMX+0.1%

Podjetje Himax Technologies s sedežem na Tajvanu je pomemben akter v sektorju polprevodniške tehnologije, specializiran za obdelavo slikovnih signalov in tehnologijami za prikazovalnike. Podjetje je hitro postalo ključni dobavitelj številnih proizvajalcev potrošniške elektronike po vsem svetu. Leta 2023 je Himax poročal o slabših rezultatih. Vendar se pričakuje, da močno povpraševanje za zaslone in slikovne senzorje.

V zadnjih dveh letih je družba dosegalo slabše rezultatevendar je podjetje Himax leta 2021 objavilo impresivne finančne rezultate, zaradi katerih je doseglo solidne stopnje dobička in preseglo pričakovanja analitikov. V četrtem četrtletju leta 2021 je podjetje objavilo dobiček na delnico (EPS) v višini 18 centov, kar je za 10 centov preseglo ocene analitikov. V tem četrtletju so se povečali tudi prihodki, in sicer za 48% v primerjavi z enakim obdobjem lani in dosegli skupno 365 milijonov dolarjev. K temu trendu rasti so prispevale inovacije na področju proizvodnih linij in širitev portfelja strank. Vendar vlagatelji in analitiki menijo, da bi se lahko rast vrnila.

HIMX
$6.68 $0.01 +0.15%

Himax za prihodnjo rast poudarja razvoj novih tehnologij in širitev v nove aplikacije, kot so avtomobilski zasloni ter naprave za navidezno in razširjeno resničnost. Podjetje veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi okrepilo svoje tehnološke zmogljivosti in izboljšalo ponudbo izdelkov. Pričakuje se, da bodo ti ukrepi podjetju Himax omogočili, da ohrani svojo konkurenčno prednost in podpirati rast, kar bi moralo vlagateljem zagotoviti privlačno donosnost v vse bolj razvijajoči se industriji slikovne tehnologije.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja povsem odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.