S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 növekedési potenciállal rendelkező részvény, amelyek több mint 10%-kal alulértékeltek

Bertalan Görög
1. 5. 2024
7 min read

E három vállalat hosszú múltra visszatekintő, stabil kifizetésekkel és a piaci változásokhoz való kiváló alkalmazkodással rendelkezik, ami vonzóvá teheti őket. A közelmúltbeli visszaesés ellenére ezek a vállalatok erős fundamentumaiknak és stratégiai kezdeményezéseiknek köszönhetően gyors fellendülés és hosszú távú növekedés lehetőségét mutatják.

Most, hogy részvényeik kedvezményes áron kaphatók, új lehetőségek nyílnak meg a befektetők előtt. Ez az időszak kedvező időszaknak tekinthető azok számára, akik minőségi részvényeket keresnek vonzóbb áron, az elemzők pedig arra számítanak, hogy a piaci környezet fokozatos stabilizálódásával a növekedés is követheti őket.

PPG Industries $PPG-0.3%

A PPG Industries, az elismert vezető festékek és bevonatokstratégiai változásokon és átszervezéseken megy keresztül versenyképességének erősítése és a nyereségesség növelése érdekében. A vállalat, amely 2023-ban 18 milliárd dollárt meghaladó bevételt jelentett, most átesik a elidegenítés az építészeti bevonatok szegmensét az Egyesült Államokban és Kanadában, amely 1,8 milliárd dolláros éves bevételt termel. A lépés válasz a kereslet csökkenésére a DIY (do-it-yourself) szegmensben, amelyet a vállalat úgy lát, hogy hosszú távú tendencia. A PPG azonban megtartja tevékenységét ebben a szegmensben Ázsiában, Európában és Latin-Amerikában, ahol várhatóan jobban teljesít, különösen az olyan piacok erős növekedése miatt, mint Mexikó.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Fair Price: $709.82
Unzfpk: 33.98%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Portfólióján belül a PPG aktívan keresi a műveletek racionalizálásának lehetőségeit. Az európai feliratozási üzletágának közelmúltbeli eladása jó példa az arra irányuló erőfeszítéseire, hogy a következőkre összpontosítson a legjövedelmezőbb üzletágakra összpontosít. Ez a stratégia nem csak a PPG működési hatékonyságának növelését segíti, hanem lehetővé teszi a vállalat számára, hogy erőforrásokat fordítson a következő területek fejlesztésére újinnovatív termékek és technológiák kifejlesztésére, amelyek hosszú távon erősíthetik piaci pozícióját.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Target Price
160.42 (+19.36% Upside)

A PPG Industries az osztalékfizetés hosszú múltjáról ismert, amely hagyomány 1899-ig nyúlik vissza. A jelenlegi kihívások és a részvény 2023-as csökkenése ellenére a PPG stabilan fenntartotta a mintegy 1,9 % és folytatja a rendszeres osztalékemelés politikáját, amelyet a vállalat már évek óta fenntart 52 éve. Ez a pénzügyi rugalmasság és a rendszeres pénzáramlásra való képesség, még a gazdasági zavarok idején is, vonzóvá teheti a PPG-t a konzervatív befektetők számára, akik biztonságot és stabilitást keresnek a változékony időkben.

Archer-Daniels-Midland $ADM+0.0%

Az Archer-Daniels-Midland, az egyik vezető globális vállalat a agrárüzletága mezőgazdasági termékek és szolgáltatások széleskörű portfóliójáról ismert. Az Illinois állambeli Chicagóban székhellyel rendelkező vállalat gabonaféléket és olajos magvakat dolgoz fel élelmiszerré, állati takarmányokká, ipari termékekké és bioüzemanyagokká. Az ADM 2023-ban kisebb visszaesést tapasztalt, mivel összbevétele elérte a 93 milliárd dollárt, ami 7%-os csökkenés az előző évhez képest.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Fair Price: $05.19
Zbcrzp: 36.81%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Az ADM folyamatosan törekszik üzleti tevékenységének bővítésére és új piacokra való belépésre. Legutóbbi Felvásárlásokmint például a Neovia, egy állattenyésztési megoldásokat kínáló szolgáltató, 2019-ben 1,7 milliárd dollárért történő felvásárlása tovább bővítette jelenlétét az állateledel-ágazatban, és megerősítette pozícióját. Emellett az ADM olyan innovációkba és technológiákba fektet be, amelyek támogatják a fenntarthatóságot és a hatékonyságot. A vállalat 2020-ban új technológiai központot Chicagóban, amely az élelmiszer-feldolgozás és a biotechnológia új termékeinek és megoldásainak fejlesztésére összpontosít.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Target Price
95.17 (+54.45% Upside)

A pénzügyi teljesítmény terén az Archer-Daniels-Midland következetesen bizonyította, hogy képes a következőkre erős pénzforgalmat, ami lehetővé teszi a versenyképes osztalékfizetés fenntartását. A vállalat 2023-ban a szabad pénzforgalom meghaladta a 2,9 milliárd milliárd dollárról, ami jelentős növekedés az előző évi 2,1 milliárd dollárhoz képest. Ezzel a pénzügyi erővel képes volt növelni negyedéves osztalékát, megszilárdítva ezzel a több mint 50 éve töretlenül növekvő osztalékkal rendelkező pozícióját.

Kenvue $KVUE-0.6%

AKenvue, amely nemrég vált ki a Johnson & Johnson $JNJ-ből+0.2%, afogyasztási cikkek terén az egyik legújabb szereplőt képviseli , de már hosszú osztalékfizetési és -emelési múlttal büszkélkedhet. Bár önállóan csak rövid ideje van a piacon, mégis magában hordozza anyavállalatának gazdag múltját. Ez a vállalat olyan jól ismert márkák portfólióját kezeli, mint a Tylenol, a Listerine és a Band-Aid, amelyek mélyen gyökereznek a fogyasztók körében.

A Kenvue-részvények 2024-ben kihívásokkal szembesültek, többek között a kedvezőtlen árfolyamok negatív hatásával és a kínai piac stagnálásával, ami a vártnál alacsonyabb eredményekhez vezetett. A vállalat az idén 1,10 és 1,20 dollár közötti egy részvényre jutó eredményre számít, ami a becslések alatt elemzők 1,26 dolláros részvényenkénti becslésétől. Bár a hír hatására a részvények árfolyama 11,5 %, a Kenvue márkáinak alapvető ereje és népszerűsége gyors fellendülést biztosíthat.

KVUE
$20.47 -$0.13 -0.63%

A Kenvue továbbra is olyan stratégiákat hajt végre, amelyek az elkövetkező években biztosíthatják a növekedést és a fenntarthatóságot. A vállalat marketing- és innovációs tevékenységekbe fektet be, hogy megerősítse pozícióját és reagáljon a változó fogyasztói preferenciákra. Az osztalékhozam 4,2 % és várakozásokkal stabil a Kenvue vonzó lehetőséget kínál a befektetőknek, hogy kedvezményes áron vásároljanak részvényeket.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját maga alapos elemzést.

Forrás: Bulista.hu.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.