S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 delnice s potencialom rasti, ki so podcenjene za več kot 10 %

Kristijan Kopitar
1. 5. 2024
5 min read

Ta tri podjetja imajo dolgo zgodovino stabilnih izplačil in se odlično prilagajajo spremembam na trgu, zato so lahko privlačna. Kljub nedavnim upadom imajo ta podjetja zaradi močnih temeljev in strateških pobud možnost hitrega okrevanja in dolgoročne rasti.

Zdaj, ko so njihove delnice na voljo po znižanih cenah, se vlagateljem odpirajo nove priložnosti. To obdobje se lahko šteje kot primeren čas za tiste, ki iščejo kakovostne delnice po privlačnejših cenah, analitiki pa pričakujejo, da bo rast sledila, ko se bo tržno okolje postopoma stabiliziralo.

PPG Industries $PPG-0.3%

PPG Industries, priznan vodilni proizvajalec na področju barvah in premazihizvaja strateške spremembe in prestrukturiranje, da bi okrepila svojo konkurenčnost in povečala dobičkonosnost. Podjetje, ki je za leto 2023 poročalo o prihodkih v višini več kot 18 milijard dolarjev, je zdaj v postopku odsvojitev segmenta arhitekturnih premazov v ZDA in Kanadi, ki letno ustvari 1,8 milijarde dolarjev prihodkov. Poteza je odziv na zmanjšanje povpraševanja v segmentu DIY (naredi si sam), ki je po mnenju podjetja dolgoročni trend. Podjetje PPG bo kljub temu ohranilo dejavnosti v tem segmentu v Aziji, Evropi in Latinski Ameriki, kjer pričakuje boljše rezultate, zlasti zaradi močne rasti na trgih, kot je Mehika.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Fair Price: $560.25
Djtdfk: 99.87%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Družba PPG znotraj svojega portfelja dejavno išče priložnosti za racionalizacijo poslovanja. Nedavna prodaja evropske dejavnosti označevanja je primer prizadevanj za osredotočenje na na najbolj donosno del svojega poslovanja. Ta strategija družbi PPG ne pomaga le povečati učinkovitosti poslovanja, temveč ji omogoča tudi, da sredstva nameni za razvoj novihinovativnih izdelkov in tehnologij, ki lahko dolgoročno okrepijo njen tržni položaj.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Target Price
160.42 (+19.36% Upside)

Družba PPG Industries je znana po svoji dolgi zgodovini izplačevanja dividend, tradicija, ki sega v leto 1899. Kljub trenutnim izzivom in padcu delnice v letu 2023 je družba PPG ohranila stabilen dividendni donos v višini približno 1,9 % in nadaljuje s politiko rednega povečevanja dividend, kar je praksa, ki jo je podjetje ohranilo že 52 let. Zaradi te finančne odpornosti in sposobnosti ustvarjanja rednega denarnega toka tudi v času gospodarskih pretresov je lahko družba PPG privlačna izbira za konservativne vlagatelje, ki iščejo varnost in stabilnost v nestanovitnih časih.

Archer-Daniels-Midland $ADM+0.0%

Archer-Daniels-Midland, eno vodilnih svetovnih podjetij na področju agroživilstvuje znano po svojem obsežnem portfelju kmetijskih proizvodov in storitev. Podjetje s sedežem v Chicagu v zvezni državi Illinois predeluje žita in oljnice v hrano, krmo za živali, industrijske izdelke in biogoriva. Leta 2023 je družba ADM zabeležila manjši upad, saj so njeni skupni prihodki dosegli 93 milijard dolarjev, kar predstavlja 7-odstotni upad v primerjavi s prejšnjim letom.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Fair Price: $82.74
Ytxcdz: 83.39%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Družba ADM si nenehno prizadeva razširiti svoje poslovne dejavnosti in vstopiti na nove trge. Nedavno objavljena spletna stran prevzemikot je prevzem podjetja Neovia, ponudnika rešitev za živinorejo, za 1,7 milijarde dolarjev v letu 2019, so še dodatno razširili njeno prisotnost v sektorju prehrane živali in okrepili njen položaj. Poleg tega družba ADM vlaga v inovacije in tehnologije, ki podpirajo trajnost in učinkovitost njenih dejavnosti. V letu 2020 je družba uvedla nove tehnološki center v Chicagu, ki se osredotoča na razvoj novih izdelkov in rešitev za predelavo hrane in biotehnologijo.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Target Price
95.17 (+54.45% Upside)

Na področju finančne uspešnosti je družba Archer-Daniels-Midland dosledno dokazovala svojo sposobnost ustvarjanja močan denarni tok, kar mu omogoča, da ohranja konkurenčno izplačilo dividend. Leta 2023 je družba poročala o prostem denarnem toku, ki je presegal 2,9 milijarde milijard dolarjev, kar je znatno povečanje v primerjavi z 2,1 milijarde dolarjev v predhodnem letu. S to finančno močjo je lahko povečala četrtletno dividendo in tako utrdila svoj položaj z več kot 50-letno neprekinjeno rastjo dividend.

Kenvue $KVUE-0.6%

Podjetje Kenvue, ki seje pred kratkim izločilo iz podjetja Johnson & Johnson $JNJ+0.2%, je eden od najnovejših igralcev na področju potrošniškega blaga, vendar se že ponaša z dolgo zgodovino izplačevanja in zviševanja dividend. Čeprav je na trgu samostojno šele kratek čas, nosi bogato zgodovino svojega matičnega podjetja. To podjetje upravlja portfelj znanih blagovnih znamk, kot so Tylenol, Listerine in Band-Aid, ki so globoko zasidrane med potrošniki.

Delnica družbe Kenvue se je v letu 2024 soočala z izzivi, med drugim z negativnim vplivom neugodnih menjalnih tečajev in stagnacijo na kitajskem trgu, zaradi česar so bili rezultati nižji od pričakovanih. Družba letos pričakuje dobiček na delnico v razponu od 1,10 do 1,20 dolarja, kar je pod ocenami analitikov, ki so ocenili 1,26 dolarja na delnico. Čeprav je zaradi te novice delnica padla za 11,5 %, bi lahko temeljna moč blagovnih znamk podjetja Kenvue in njihova priljubljenost zagotovila hitro okrevanje.

KVUE
$20.47 -$0.13 -0.63%

Družba Kenvue še naprej izvaja strategije, ki naj bi zagotovile rast in trajnost v prihodnjih letih. Podjetje vlaga v trženje in inovacije, da bi okrepilo svoj položaj in se odzvalo na spreminjajoče se želje potrošnikov. Z dividendnim donosom 4,2 % in pričakovanji stabilnega denarnega toka lahko podjetje Kenvue vlagateljem ponudi privlačno priložnost za nakup delnic po znižani ceni.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir: Bulios.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.