S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 részvény, amelyet a Google mesterséges intelligenciája felvenné a portfóliójába

Ferkó Joó
3. 5. 2024
7 min read

Ma megmutatjuk, hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia a pénzügyi elemzés hagyományos módszereit, és hogyan nyújt a befektetőknek egyedülálló betekintést a tőzsde jövőjébe. Három konkrét részvényt fogunk megvizsgálni, amelyek a legfrissebb előrejelzések szerint nagy felfelé ívelő potenciállal rendelkeznek. Ezek az AI által "ajánlott" részvények érdekes lehetőségeket rejthetnek magukban. Egy vezető e-kereskedelmi platformmal kezdünk, amely gyorsan globális elismertségre tett szert, és amelynek eladásai a kis- és középvállalkozások növekvő online értékesítési igényeinek köszönhetően ugrásszerűen megnőttek.

Ezután az egyik legnagyobb háztartási készülékgyártót vesszük szemügyre, amely a megnövekedett keresletnek köszönhetően kitolta a határokat. Végül pedig egy olyan, az internetbiztonságra szakosodott technológiai vállalatot tekintünk meg, amelynek innovációi megváltoztatják digitális környezetünk védelmét.

Shopify $SHOP+1.2%

A 2006-ban alapított kanadai Shopify gyorsan vált az egyik vezető platformszolgáltatóvá a e-kereskedelmi platformoknak. Az elmúlt néhány évben a vállalat gyorsan bővítette globális jelenlétét, ami a forgalmának jelentős növekedéséhez vezetett. A Shopify 2023-ban 7,1 milliárd dolláros éves bevételről számolt be, ami nagyjából 33%-os növekedést az előző évhez képest. Ezt a növekedést a kisvállalkozásoknak az online értékesítés iránti fokozott érdeklődése okozta, és valószínűleg a jövőben is az fogja eredményezni, mivel a világjárványnak köszönhetően COVID-19.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%
Fair Price: $59.34
Xxnesfos: 85.97%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

2023 utolsó negyedévében a Shopify 2,2 milliárd dolláros bevételt jelentett, ami 26%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest. Ez a növekedés elsősorban a szolgáltatásaik bővítésének és a népszerű integrációnak köszönhető közösségi médiával, lehetővé téve a kiskereskedők számára, hogy termékeiket könnyen összekapcsolják a nagy online közönséggel. A Shopify emellett folyamatosan fejleszti technológiai megoldásait, amelyek fejlett elemzési eszközöket és mesterséges intelligenciát, amelyek segítik a felhasználókat értékesítési stratégiáik optimalizálásában és a vásárlói élmény javításában.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%
Target Price
81.6 (+39.42% Upside)

Az online vásárlás folyamatos növekedése miatt az elemzők azt jósolják, hogy a Shopify tovább fog növekedni, és akár el is érheti a bevételek akár a 10 milliárd A vállalat további beruházásokat tervez szolgáltatásainak fejlesztésébe, többek között a nemzetközi piacokra vonatkozó kínálatának bővítésével és a következő rendszerekkel való integráció javításával offline értékesítési csatornákkal való integráció javítását. Ez a stratégia lehetővé tenné a Shopify számára, hogy megőrizze versenyelőnyét.

Whirlpool Corporation $WHR-0.7%

A Whirlpool Corporation, a világ vezető gyártója a háztartási gépek vezető gyártója, stabil pozíciót tart fenn az innováció és a nyereségesség hosszú történelmével. A vállalat 2023-ban a vállalat eladásai 19,4 milliárd ami csökkenést jelent 1,3%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. A Whirlpool azonban 2023-ban az elemzői várakozásokat felülmúlva 481 millió dolláros nettó nyereségről számolt be, ami jelentős ugrás az előző év azonos időszakában elért 1,5 milliárd dollárhoz képest.

Bár a globális ellátási láncok okoztak némi bonyodalmat, a vállalat kiterjedt értékesítési hálózatának és hatékony költséggazdálkodásának köszönhetően sikeresen kezelte ezeket a kihívásokat. Ezek az eredmények a vállalat erős pozíciójáról tanúskodnak.

WHR
$91.38 -$0.60 -0.65%
Target Price
129.33 (+41.53% Upside)

Tekintettel a várható kamatlábak csökkenése a Whirlpool az elkövetkező években további növekedés elé nézhet. Az alacsonyabb kamatlábak jellemzően ösztönzik az ingatlanokba és a lakásfelújításokba történő beruházásokat, ami a következőkhöz vezethet nagyobb kereslethez a háztartási gépek iránt. A vállalat emellett tervezi tevékenységének bővítését és új technológiákba való beruházást, ami tovább növelheti piaci részesedését és javíthatja versenyképességét. Elemzők becslése szerint kedvező gazdasági feltételek esetén a Whirlpool akár további, akár o 5 % a következő két évben.

Cloudflare $NET+0.1%

A 2009-ben alapított Cloudflare egy amerikai technológiai vállalat, amely arra specializálódott, hogy a internetes biztonsági szolgáltatások nyújtására, tartalomterjesztésre és felhőinfrastruktúrára. Hálózatuk több mint 200 várost ölel fel több mint 100 országbanlehetővé téve az ügyfelek számára a webes alkalmazások és szolgáltatások teljesítményének növelését. A Cloudflare 2023-ban 1,3 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 32%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

NET
$75.23 $0.09 +0.12%
Fair Price: $99.29
Djxqbkgm: 06.66%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

2023 utolsó negyedévében a Cloudflare folytatta lenyűgöző növekedését, bevételei 362 millió dollárt értek el, ami a következőknek felel meg 31%-os növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Ez a növekedés elsősorban a biztonsági szolgáltatások bővülésének köszönhető, amelyek nélkülözhetetlenek a mai digitálisan összekapcsolt világban. A vállalat azt is bejelentette, hogy szolgáltatásaikat ma már több mint 4 millió ügyfélamelyek közül 119 000 fizető ügyfél, köztük nagyvállalatok, ami hitelességüket és hatékonyságukat bizonyítja.

NET
$75.23 $0.09 +0.12%
Target Price
100.19 (+33.18% Upside)

A kiberfenyegetések növekvő számával és az online biztonságra való fokozott összpontosítással a Cloudflare várhatóan továbbra is bővülni fog a és az IT-biztonság és az infrastruktúra terén történő innovációt. A vállalat már régóta célzottan Bővülő technológiai kínálatát, és megerősítse pozícióját a webes alkalmazások és szolgáltatások biztonságának és teljesítményének kulcsfontosságú szereplőjeként.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.