S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

3 delnice S&P 500, ki so podcenjene za več kot 20 %

Dragoslav Golob
16. 5. 2024
5 min read

Začetek leta 2024 je prinesel zanimive novice o treh podjetjih iz skupine S&P 500, ki se zdijo podcenjena za več kot 20 %. Strateške poteze skupaj s pozitivnimi finančnimi rezultati kažejo, da se ta podjetja ne le znajo prilagajati izzivom, temveč so tudi sposobna predvideti prihodnje spremembe na trgu in se nanje odzvati. To lahko vlagatelje spodbudi k nadaljnjemu raziskovanju teh delnic, saj njihova trenutna tržna vrednotenja morda ne odražajo njihovega pravega potenciala.

Eno od teh podjetij se osredotoča na razširitev svoje ponudbe izdelkov in izboljšanje distribucijske mreže, kar naj bi povečalo celotno prodajo. Drugo podjetje je nedavno poročalo o znatnem izboljšanju marž iz poslovanja in čistega dobička, kar kaže na to, da njegova strategija začenja obroditi sadove. Tretje podjetje, ki se je tradicionalno opiralo na eno določeno panogo, zdaj vlaga v tehnološke inovacije.

Brown-Forman $BF-B+3.6%

Brown-Forman, glavni igralec na področju alkoholnih pijač, je znano po svoji široki paleti kakovostnih izdelkov, ki vključujejo nekatere najbolj znane blagovne znamke, kot so Jack Daniel's, Old Forester in Korbel. Finančni rezultati podjetja so bili v preteklem obdobju nekoliko nestanovitni, kar odraža nestanovitne tržne razmere. V prvem četrtletju leta 2024 je podjetje poročalo o prihodkih v višini 947 milijonov dolarjev, kar je rahlo 1-odstotno zmanjšanje v primerjavi s prejšnjim letom. Kljub temu je čisti dobiček znatno povečalin dosegel 190 milijonov dolarjev, kar je 10 % več kot v preteklem letu.

Poleg finančne uspešnosti se je podjetje Brown-Forman izkazalo tudi pri svoji strategiji inovacij in razvoja novih izdelkov. Podjetje je pred kratkim razširilo svojo linijo izdelkov na nove okuse in posebne izdaje, kar pomaga ohranjati zanimanje potrošnikov in krepi njen položaj. Njeni novi izdelki v kategoriji pripravljeni za pitje (RTD) koktajli, ki je v skladu z naraščajočim trendom uživanja alkohola v lahko dostopni obliki. Ti inovativni ukrepi ne odražajo le sposobnosti podjetja, da se odzove na spremembe preferenc potrošnikov, temveč so tudi ključni dejavnik dolgoročne rasti.

BF-B
$45.86 $1.59 +3.59%

Poleg inovacij na področju izdelkov se družba Brown-Forman osredotoča tudi na širitev na nove trge in krepitev svoje globalne distribucijske mreže. V preteklem letu je na primer podjetje razširilo svojo prisotnost v Aziji in Južni Ameriki, kar je prispevalo k 5-odstotnemu povečanju celotne mednarodne prodaje. Ta geografska diverzifikacija podjetju pomaga zmanjšati tveganje, povezano z nihanji na posameznih trgih, in krepi njegov globalni položaj.

General Motors $GM+3.7%

General Motors, eden vodilnih proizvajalcev avtomobilovje nedavno predstavil pozitivne rezultate za prvo četrtletje leta 2024, ki kažejo na trdno zdravje podjetja v panogi. S prihodki, ki so dosegli 43 milijard dolarjev, kar predstavlja 7,6-odstotno rast v primerjavi s prejšnjim letom, družba GM potrjuje svojo sposobnost prilagajanja spreminjajočim se razmeram na trgu. Čisti dobiček podjetja v tem obdobju povečal za 24,4 %. na 2,98 milijarde dolarjev, kar dokazuje učinkovitost njihove strategije in poslovanja. Zaradi teh pozitivnih številk so spremenili napovedi za skupni čisti dobiček za leto 2024, ki ga zdaj ocenjujejo na 10,8 milijarde dolarjev.

GM
$45.01 $1.60 +3.69%
Fair Price: $01.40
Techdn: 25.60%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

General Motors se aktivno odziva na vse večje povpraševanje po električna vozila (hkrati pa ohranja močno paleto vozil z z notranjim izgorevanjem (), zaradi česar GM ne le ostaja konkurenčen, temveč je tudi vzpostavil močan položaj v hitro rastočem segmentu električnih vozil. Pomemben mejnik je bila predstavitev več novih modelov električnih vozil, ki so neposredno zasnovani tako za tako osebnim kot komercialnim potrebam strank.

GM
$45.01 $1.60 +3.69%

Strategija podjetja za prihodnja leta je jasno usmerjena v nadaljnjo integracijo naprednih tehnologij in krepitev Programska oprema opredeljenega voznega parka. General Motors načrtuje tudi varen ponovni zagon delovanja svojega svoje hčerinske družbe Cruise, ki je specializirano za avtonomna vozila. S tem načrtom je povezano upanje na povečanje marž in denarnega toka, kar naj bi dodatno okrepilo finančno stabilnost podjetja.

Delta Air Lines $DAL+1.8%

Družba Delta Air Lines, ena vodilnih letalskih družb podjetij v Združenih državah Amerike, je nedavno objavila rezultate za prvo četrtletje leta 2024, ki kažejo na okrevanje letalskega trga po pandemiji. V prvem četrtletju letošnjega leta je družba zabeležila 13 milijard dolarjev prihodkov, kar je 7-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. Ta pozitivna prodaja je posledica obnovljenega povpraševanja po letalskih prevozih in učinkovitejšega upravljanja dejavnosti.

DAL
$51.02 $0.91 +1.82%
Fair Price: $54.04
Xalgbx: 75.97%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

V okviru strategije za izboljšanje storitev in razširitev svojega dosega je družba Delta Air Lines vlagala v nadgradnjo svoje flote in razvoj novih prog, zlasti na mednarodnih progah. Poslovanje se je začelo v prvem četrtletju leta 2024 novi leti v Azijo in povečali pogostost letov v Evropo, da bi zadostili vse večjemu povpraševanju po mednarodnih potovanjih. Poleg tega je družba objavila načrte za dodajanje 50 novih letal v floto v naslednjih dveh letih, kar naj bi izboljšalo njeno operativno učinkovitost in zmanjšalo skupne stroške poslovanja.

DAL
$51.02 $0.91 +1.82%

Družba Delta Air Lines si prizadeva tudi za izboljšanje uporabniške izkušnje, kar je ključnega pomena za ohranjanje konkurenčnosti. Družba je pred kratkim posodobila svoje digitalne platformeki vključuje nove funkcije za spletno prijavo in prilagojene možnosti potovanja, ki strankam olajšajo načrtovanje in upravljanje potovanj. Družba Delta Air Lines pričakuje, da bo s temi novostmi in izboljšano operativno uspešnostjo ohranila pozitivno trend rasti in okrepila svoj položaj enega vodilnih letalskih prevoznikov na svetu.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.