@nilslundkvist

Det finns många sätt att investera på aktiemarknaden. Men om du letar efter en investering med låg risk och hög avkastning kan du hitta det du behöver här.

Alibaba

Den nuvarande marknadsnedgången ger oss bland annat många möjligheter att köpa företag av mycket hög kvalitet till ett mycket rimligt pris, som om de investeras tidigt kan generera ordentliga vinster i framtiden.

1. Alibaba Group $BABA

Alibaba Group är ett multinationellt e-handelsföretag i Kina, grundat av Jack Ma. Företaget är en av de största detaljhandelsföretagen i världen och har nyligen expanderat till andra branscher som underhållning, finans etc...

 • Enligt Alexa's internetranking har företaget en av världens mest besökta webbplatser för online shopping.
 • Det finns också många andra webbplatser som erbjuder tjänster, t.ex. Alipay för betalningshantering eller Youku för videostreaming.

https://twitter.com/AlibabaGroup/status/1496822661778788352

De senaste åren har dock varit problematiska för företaget på grund av regelkränkningar. Den kinesiska regeringen har infört höga böter för Alibaba och slagit till för att skydda det inhemska företaget.

 • Nya rapporter tyder dock på att regeringen lättar på sina regler och inser att Alibaba är oerhört värdefullt för landets ekonomi.
 • Nyligen diskuterade Peking och amerikanska tillsynsmyndigheter logistiken för att tillåta amerikanska värdepapperstillsynsmyndigheter att göra inspektioner på plats av kinesiska företag som är noterade på amerikanska börser.

Aktiekurserna är nedtryckta och det har aldrig varit en bättre tidpunkt än nu att investera i detta företag.

2. Prologis $PLD

Prologis är ett globalt företag som specialiserar sig på ägande och förvaltning av distributionscentraler, lager och logistikbyggnader. Det ger företag möjlighet att lagra varor och distribuera dem effektivt.

 • Företagen kan struktureras som REIT (real estate investment trust) som fokuserar på fastighetstillgångar och delar ut större delen av sin vinst till aktieägarna.
 • REITs är populära bland investerare som vill öka sina medel utan att ta för stor risk.

https://www.youtube.com/watch?v=Xcb6OIE5Jtc

Prologis investerar i flera fastigheter som förväntas öka utbudet av utrymme i logistikrelaterade byggnader som nu efterfrågas av e-handeln. Detta kommer att gynna företaget och dess resultat.

 • Prologis går mycket bra, vilket resultatet för det första kvartalet som offentliggjordes förra månaden visade.
 • Företaget lyckades överträffa alla analytikers uppskattningar i alla viktiga mätvärden.
 • Företaget tjänade 834 miljoner dollar från verksamheten och hade en vinst på 1,09 dollar per aktie för perioden.
 • Intäkterna under perioden uppgick till 1,22 miljarder dollar.
 • Företaget höjde också sin prognos för helårets medel från verksamheten till 5,10-5,16 dollar per aktie.

3. Costco Wholesale $COST

Costco Wholesale är en butikskedja i USA och Kanada. Costco har varit en del av den amerikanska kulturen i årtionden. Det har också blivit ett av världens mest kända varumärken, som är älskat av mer än 111 miljoner människor världen över. Costco är känt för sina låga priser och högkvalitativa varor, vilket gör det till en av de mest populära detaljhandelsföretagen i Nordamerika.

Costco
 • Inflationen är rekordhög i USA, så om du planerar att bygga upp en långsiktig investeringsportfölj bör Costco ingå.
 • Även om de flesta konsumenter går bort från dyra produkter kommer de fortfarande att besöka Costco för sina grundläggande behov.
 • Costco kommer helt enkelt att finnas kvar, och med sin affärsmodell bör företaget växa under de kommande åren.

4. Monday.com $MNDY

Monday.com är en plattform som hjälper företag att hantera sin digitala arbetskraft. Det är en molnbaserad plattform för att hantera arbete, projekt och uppgifter för digitala medarbetare på kontoret eller på distans.

 • Den har flera funktioner som schemaläggning, påminnelser och tidsuppföljning.
 • Programvaran kan användas av arbetsgivare eller anställda som behöver hantera sitt arbete eller privatliv på ett enkelt sätt.
 • På grund av pandemin övergår allt fler företag till distansarbete eller hybridmodeller.

https://twitter.com/mondaydotcom/status/1524740833756471297

Måndagens funktioner möjliggör sömlös integration med många olika typer av program. Detta är viktigt för HR-team, marknadsavdelningar och andra som kan behöva data från LinkedIn eller Hubspot. Det är mycket vanligt att företag integrerar data från olika plattformar och arbetsflöden.

Aktiemarknaden som helhet har inte gått så bra den senaste tiden. Därför är aktierna tillgängliga till en betydande rabatt och kan vara lämpliga att köpa.

Om du är intresserad av den här artikeln blir jag glad om du tittar på del 2 där vi tittar på ytterligare 3 företag som också är ett bra val för alla portföljer på grund av sina låga priser.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇