@faaswilkes

Dit populaire camerabedrijf is bezig aan een epische comeback en is bovendien wereldleider op het gebied van actiecameratechnologie. Verdient een bedrijf als dit zo'n diepe DIP? 93% is echt veel en kan een heel interessante instap zijn voor beleggers die gericht zijn op langetermijnbeleggingen.

Een bedrijf dat in een echte DIP zit.

Het aandeel werd in 2014 op de beurs genoteerd tegen $24,00 per aandeel, schoot onmiddellijk omhoog naar $93,85 en daalde de volgende zes jaar gestaag alvorens in 2020 een bodem te vinden op $2,29 per aandeel, nu ook niet al te ver daarvandaan. Maar het bedrijf wil zijn bedrijfsmodel transformeren door nieuwe verkoopkanalen aan te boren en nieuwe inkomstenstromen te ontsluiten. Die bewegingen hebben met succes geleid tot een bescheiden herstel van het aandeel GoPro $GPRO, en hier is waarom beleggers die nu kopen en vasthouden aanzienlijke langetermijnbeloningen kunnen zien.

Rechtstreeks naar de consument

GoPro is in de kern een hardwarebedrijf - het is verreweg de meest innovatieve fabrikant van actiecamera's in de industrie. De nieuwste versie, de HERO10 Black, kan video's met een ultrahoge resolutie van 5,3K opnemen met de allernieuwste stabilisatietechnologie. En met een prijs van 499 dollar is hij 85% goedkoper dan wat het bedrijf noemt als zijn op één na beste product, dat voor 3500 dollar wordt verkocht.

Het probleem is dat het zeer moeilijk is om groei op lange termijn te genereren door alleen hardware te verkopen wanneer het fortuin van de onderneming zo afhankelijk is van één soort product. Dit geldt vooral wanneer het belangrijkste verkoopkanaal van GoPro bestaat uit grote detailhandelaren. Het creëert een barrière tussen de consument en het merk, waardoor het moeilijk wordt relaties op te bouwen en hen accessoires te verkopen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat GoPro een deel van zijn winst aan de detailhandelaar moet afstaan.

Het bedrijf heeft echter een lucratiever direct-to-consumer kanaal gecreëerd via zijn website en groeit snel. In het eerste kwartaal van 2021 was 33% van de verkoop afkomstig van GoPro.com, maar dat is de laatste tijd gestegen tot 41%. Deze vooruitgang heeft al een impact op de financiën van GoPro, en hun brutowinstmarge steeg dit kwartaal tot 41,8%, tegenover 38,6% een jaar geleden. Het resultaat was een aanzienlijke stijging van de winstgevendheid, aangezien het bedrijf een nettowinst van 5,7 miljoen dollar genereerde na een verlies van meer dan 10 miljoen dollar in het vorige kwartaal.

Nieuwe bronnen van inkomsten met hoge marges

GoPro heeft een unieke kans in software ontwikkeling. Content editing tools bieden grote synergieën voor een camerabedrijf dat toonaangevend is op het gebied van videokwaliteit, en GoPro staat op het punt om in 2023 een nieuwe softwaretoepassing op abonnementsbasis uit te brengen, die zal voortbouwen op zijn bestaande GoPro Player en ReelSteady desktop player. De app is een aanvulling op de Quik smartphone-app van het bedrijf, die de eigen camera-app op iPhone en Android-toestellen moet gaan vervangen. Quik richt zich op potentiële klanten die geen GoPro-camera bezitten in een poging om de markt van het bedrijf uit te breiden.

GoPro's grootste bron van terugkerende inkomsten komt momenteel echter van zijn GoPro.com-abonnement, dat klanten exclusieve kortingen op producten, cloud-opslag voor video's en de mogelijkheid om te livestreamen vanaf hun GoPro-apparaat biedt. In het eerste kwartaal zette de groei door: het aantal abonnees steeg met 85% j-o-j tot 1,74 miljoen, waardoor de inkomsten uit abonnementen stegen.

Bron: GoPro.com

Een misschien nog wel positiever deel van dit groeiverhaal is de brutomarge in verband met GoPro's abonnementsinkomsten, die kan oplopen tot 80%. Abonnementen waren in het meest recente kwartaal goed voor minder dan 10% van de totale inkomsten, maar het groeitempo suggereert dat het op weg is om een grote impact te hebben op de totale financiën van het bedrijf.GoPro heeft duidelijk aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verbeteren van zijn activiteiten, en dit wordt erkend door sommige Wall Street-firma's, die onlangs zijn overgeschakeld naar een bullish visie op het bedrijf na jaren bearish te zijn geweest.Het gemiddelde koersdoel voor GoPro-aandelen op Wall Street is $11,80, wat een potentiële opwaartse 85% vertegenwoordigt ten opzichte van waar het vandaag wordt verhandeld. De investeringsbank JP Morgan Chase is echter veel optimistischer en voorspelt dat het aandeel met meer dan 100% kan stijgen tot $15 per aandeel.

Nu het aandeel met 93% is gedaald ten opzichte van de all-time high, zou dit het moment kunnen zijn om in te stappen, gezien de transformerende aard van GoPro's abonnee-activiteiten en nieuwe software aan de horizon, die de groei van het bedrijf zeker zal drukken. Naar mijn mening is een DIP van 93% echt interessant en zoals we kunnen zien heeft het bedrijf een heleboel positieve dingen in petto.

DISCLAIMER: Dit is geen beleggingsadvies.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇