@anttimiettinen

Osakemarkkinoita ovat viime aikoina painaneet monet huonot uutiset, kuten inflaation ja korkojen nousu, meneillään olevan pandemian aiheuttama toimitusketjujen epävarmuus ja Ukrainan sota. Niin, ja nykyiset markkinat pettävät. Näyttää siis siltä, että taloudelliselta myrskyltä on vain vähän suojapaikkoja, sillä jopa useimmat luotettavimmista vakaista yrityksistä ovat kaatuneet. Mutta ehkä tässä voisi olla poikkeus!

Varastotilat. Suhteellisen tylsä. Mutta juuri sitä haluan sijoituksiltani. Haluan heidän olevan tylsiä.

Lisäksi historia osoittaa, että mikä laskee, nousee lopulta, ja nyt on aika etsiä tulevia voittajia.

Hyvä ponnahduslauta voisivat analyytikoiden mukaan olla nämä neljä kiinteistösijoitusyhtiötä(REIT), jotka ovat vuosien mittaan tuottaneet huomattavasti paremmin kuin S&P 500 -indeksi. Niillä on myös nykyisiä salkkuja, joiden pitäisi tuottaa osinkotuottoja myös tämän laskusuhdanteen aikana, ja ne toimivat aloilla, joiden pitäisi olla edelläkävijöitä, kun raha alkaa palata markkinoille riittävässä määrin.

Niitä ovat Equinix$EQIX datakeskuksissa, logistiikan vuokranantaja First Industrial Realty Trust $FR, mobiili-infrastruktuuriin erikoistunut Crown Castle International $CCI ja itsevarastoinnin jättiläinen Extra Space Storage $EXR.

Perinteinen sijoitusoppi väittää, että ostamalla S&P 500 -indeksirahaston ja seuraamalla sitä saavutetaan enemmän vaurautta kuin keskivertosijoittaja, joka valitsee sijoituskohteet käsin. Nämä eivät kuitenkaan ole vain keskivertorahastoja. Viimeisten 10 vuoden aikana S&P 500 -indeksi on tuottanut 258,6 %. Extra Space Storage on lähes kolminkertaistanut tämän luvun, ja myös kolme muuta yritystä ovat tuottaneet selvästi paremmin kuin päämarkkinaindeksi.

Tehdä kolminkertainen määrä? Huhuuu

Equinix on yksi harvoista datakeskusten omistajista, ja se on lajissaan suurin REIT-yhtiö, jolla on yli 220 toimipistettä yli 60 markkina-alueella viidellä mantereella. Se on myös nostanut osinkoaan seitsemän peräkkäistä vuotta ja tuottaa nyt noin 1,98 prosenttia.

Kuten kaikki muutkin, tämäkin REIT on tällä hetkellä myynnin kohteena. Ainoastaan P/E on vielä hieman pielessä.

Extra Space Storage varastoi käteistä kasvavasta 2 130 varastoyksikön portfoliostaan, mikä tekee siitä maan toiseksi suurimman omistaja/operaattorin ja suurimman kolmannen osapuolen itsevarastoinnin hallinnointiyrityksen. Osakkeen tuotto on nyt noin 3,54 %, kun osinkoa on nostettu 14 vuotta peräkkäin, mukaan lukien 10,23 % kolmen viime vuoden aikana. Nuo ovat melko mielenkiintoisia lukuja jopa meille osinkosijoittajille.

Täällä asiat ovat hieman paremmin. Alennus ei kuitenkaan ole kovin suuri.

Crown Castle on Yhdysvaltojen toiseksi suurin matkapuhelinmastojen omistaja, ja se keskittyy voimakkaasti verkko- ja valokaapeli-infrastruktuuriin, jota tarvitaan 5G-verkkojen kasvun hyödyntämiseksi. Crown Castle on kasvattanut maksujaan 8,5 % viimeisten kolmen vuoden aikana, mikä vastaa noin 3,35 %:n nykyistä tuottoa.

Tässä tapauksessa REIT-yhtiö on sen sijaan yleisesti ottaen parempi kuin muut markkinat.

First Industrialilla on salkussaan 434 rakennusta tärkeimmissä jakelukeskuksissa eri puolilla maata, se palvelee lähes 1 000 punaisen varaston asiakasta ja on nostanut osinkoaan yhdeksän vuotta peräkkäin, mukaan lukien 7,47 prosenttia kolmen viime vuoden aikana, ja sen osinkotuotto on nyt noin 2,27 prosenttia.

Täälläkin myynti on hieman suurempaa...

Nämä kaikki ovat hyvin myönteisiä arvoja, lukuja ja näkymiä. Siksi tällaiset osakkeet voivat olla houkuttelevia ostaa.
Kaikki neljä näistä osakkeista ovat nyt jopa enemmän laskussa kuin S&P 500, joka on laskenut noin 17 % tähän mennessä vuonna 2022. Crown Castlen osakekurssi on laskenut noin 17 % vuodesta toiseen, ja sen jälkeen tulevat First Industrial 21 %, Extra Space Storage 22 % ja Equinix 25 %.

Joidenkin Wall Streetin analyytikoiden mukaan nämä ovat hyviä ostomahdollisuuksia. Kaikilla näillä neljällä REIT-yhtiöllä on monia ominaisuuksia, jotka kuvaavat yhtiötä, jonka osakkeita kannattaa ostaa ja pitää hallussaan, kuten suuret ja kasvavat tavoitettavissa olevat markkinat ja korkeat markkinoille pääsyn esteet mahdollisille kilpailijoille. Tuhannet osakkeet ovat jonkin verran korkeahkoja, se on totta.

Kysymys on siitä, palaavatko markkinat kasvuun ja milloin. Entä sinä, harkitsisitko sijoittamista johonkin näistä REIT-yhtiöistä? Vai pitäytyisitkö kokeilluissa ja oikeissa klassikoissa? Vai etkö sijoita kiinteistörahastoihin lainkaan?

Vastuuvapauslauseke:Tämä ei ole millään tavoin sijoitussuositus. Tämä on puhtaasti minun yhteenvetoni osakkeista, joka perustuu internetistä saatuihin tietoihin ja muutamiin muihin analyyseihin. Rahoitusmarkkinoille sijoittaminen on riskialtista, ja jokaisen tulisi sijoittaa omien päätöstensä perusteella. Olen vain amatööri, joka jakaa mielipiteitäni.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇