@nilslundkvist

Aktiemarknaden har tyngts av många dåliga nyheter den senaste tiden, bland annat stigande inflation och räntor, osäkerhet i leveranskedjan på grund av den pågående pandemin och kriget i Ukraina. Åh, och den nuvarande marknadens kollaps. Det verkar som om det finns få skydd mot den finansiella stormen, eftersom även de flesta av de mest pålitliga stabila företagen har fallit. Men det kanske finns ett undantag!

Förvaringsmöjligheter. Relativt tråkigt. Men det är precis vad jag vill ha av mina investeringar. Jag vill att de ska vara tråkiga.

Dessutom visar historien att det som går ner till slut går upp, och nu är det dags att leta efter framtida vinnare.

En bra språngbräda, enligt analytiker, kan vara dessa fyra fastighetsinvesteringsbolag(REITs), som på ett imponerande sätt har överträffat S&P 500-indexet i totalavkastning genom åren. De har också aktuella portföljer som bör fortsätta att ge utdelningsinkomster under denna nedgång, och de är verksamma inom sektorer som bör leda vägen när pengarna börjar återvända till marknaden i tillräcklig omfattning.

De är Equinix$EQIX inom datacenter, logistikuthyraren First Industrial Realty Trust $FR, specialisten på mobil infrastruktur Crown Castle International $CCI och självförvaringsjätten Extra Space Storage $EXR.

Enligt konventionell investeringslära är det vanligt att bara köpa en S&P 500-indexfond och följa den för att skapa mer rikedom än vad en genomsnittlig investerare kan göra genom att handplocka. Men dessa fonder är inte bara medelmåttiga fonder. Under de senaste tio åren har S&P 500 gett en avkastning på 258,6 %. Extra Space Storage har nästan tredubblat den siffran, och de tre andra företagen har också lätt överträffat det stora marknadsindexet.

Att göra tre gånger så mycket? Huhuuuuu

Equinix är en av få ägare av datacenter och är det största REIT-företaget i sitt slag med mer än 220 anläggningar på mer än 60 marknader på fem kontinenter. Företaget har också ökat sin utdelning sju år i rad och ger nu en avkastning på cirka 1,98 procent.

Liksom alla andra är denna REIT för närvarande i en utförsäljning. Det är bara P/E-talet som fortfarande är lite för lågt.

Extra Space Storage lagrar pengar från sin växande portfölj med 2 130 lagringsenheter, vilket gör företaget till landets näst största ägare/operatör och största tredjepartsföretag för förvaltning av självförvaringsutrymmen. Dess aktie ger nu en avkastning på cirka 3,54 % efter 14 raka år av utdelningsökningar, inklusive en ökning med 10,23 % under de senaste tre åren. Det är ganska intressanta siffror även för oss utdelningsinvesterare.

Det är lite bättre här. Rabatten är dock inte så stor.

Crown Castle är den näst största ägaren av mobilmaster i USA och är starkt fokuserad på den nätverks- och fiberoptiska kabelinfrastruktur som behövs för att dra nytta av tillväxten av 5G-nätverk. Crown Castle har ökat sin utbetalning med 8,5 % under de senaste tre åren, vilket ger en nuvarande avkastning på cirka 3,35 %.

Här däremot håller REIT-fonderna sig överlag väl i förhållande till resten av marknaden.

First Industrial har en portfölj med 434 byggnader i viktiga distributionscentra runt om i landet, betjänar nästan 1 000 lagerkunder och har ökat sin utdelning nio år i rad, varav 7,47 % under de senaste tre åren, och ger nu en avkastning på cirka 2,27 %.

Även här är nedgången lite större.

Detta är alla mycket positiva värden, siffror och perspektiv. Det är därför aktier som dessa kan vara lockande att köpa.
Alla dessa fyra aktier har nu sjunkit ännu mer än S&P 500, som har sjunkit med cirka 17 % hittills under 2022. Crown Castles aktiekurs har sjunkit med cirka 17 % sedan årsskiftet, följt av First Industrial på 21 %, Extra Space Storage på 22 % och Equinix på 25 %
.

Enligt vissa Wall Street-analytiker är detta solida köptillfällen. Alla dessa fyra REIT-bolag har många av de egenskaper som kännetecknar ett företag vars aktier är värda att köpa och behålla, bland annat stora och växande adresserbara marknader och höga inträdesbarriärer för potentiella konkurrenter. Det är sant att tusentals aktier har en ganska hög andel av aktierna.

Frågan är om och när marknadstillväxten kommer att återvända. Vad gäller dig, skulle du kunna tänka dig att investera i ett av dessa REITs? Eller skulle du hålla dig till de beprövade klassikerna? Eller investerar du inte alls i fastighetsbolag?

Ansvarsfriskrivning:Detta är inte på något sätt en investeringsrekommendation. Detta är enbart min sammanfattning av aktier som bygger på uppgifter från internet och några andra analyser. Investeringar på finansmarknaden är riskfyllda och alla bör investera utifrån sina egna beslut. Jag är bara en amatör som delar med mig av mina åsikter.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇