@faaswilkes

De aandelenmarkt gaat de laatste tijd gebukt onder veel slecht nieuws, zoals stijgende inflatie en rentetarieven, onzekerheid over de toeleveringsketen als gevolg van de aanhoudende pandemie en de oorlog in Oekraïne. Oh, en de huidige markt washout. Het lijkt er dus op dat er weinig schuilplaatsen zijn voor deze financiële storm, aangezien zelfs de meeste van de meest betrouwbare stabiele bedrijven zijn gevallen. Maar misschien kan er een uitzondering zijn!

Opslagfaciliteiten. Relatief saai. Maar dat is precies wat ik wil van mijn investeringen. Ik wil dat ze saai zijn.

Plus - de geschiedenis leert dat wat daalt uiteindelijk stijgt, en nu is het tijd om te kijken naar toekomstige winnaars.

Een goede springplank zouden volgens analisten deze vier vastgoedbeleggingstrusts(REIT's) kunnen zijn, die in de loop der jaren indrukwekkend beter hebben gepresteerd dan de S&P 500-index qua totaalrendement. Zij hebben ook lopende portefeuilles die tijdens deze neergang dividendinkomsten zouden moeten blijven opleveren, en zij zijn actief in sectoren die het voortouw zouden moeten nemen wanneer het geld in voldoende mate naar de markt begint terug te keren.

Het gaat om Equinix$EQIX in datacenters, logistiekverhuurder First Industrial Realty Trust $FR, mobiele-infrastructuurspecialist Crown Castle International $CCI en self-storage gigant Extra Space Storage $EXR

Volgens de gangbare beleggingsliteratuur zal de aankoop van een S&P 500-indexfonds en het volgen daarvan meer rijkdom opleveren dan de gemiddelde belegger die met de hand selecteert. Maar dit zijn niet zomaar gemiddeld presterende fondsen. In de afgelopen 10 jaar heeft de S&P 500 een rendement van 258,6% behaald. Extra Space Storage heeft dat cijfer bijna verdrievoudigd, en de andere drie bedrijven hebben het ook gemakkelijk beter gedaan dan de belangrijkste marktindex.

Om dat driedubbel te doen? Huhuuu

Equinix is een van de weinige eigenaren van datacenters en is de grootste REIT in zijn soort met meer dan 220 faciliteiten in meer dan 60 markten op vijf continenten. Het heeft ook zeven opeenvolgende jaren zijn dividend verhoogd en brengt nu ongeveer 1,98% op.

Net als alle anderen bevindt deze REIT zich momenteel in een uitverkoop. Alleen de koers/winstverhouding is nog een beetje verkeerd.

Extra Space Storage slaat geld op uit zijn groeiende portefeuille van 2.130 opslagruimten, waardoor het de op één na grootste eigenaar/exploitant en de grootste derde partij voor het beheer van self-storage in het land is geworden. Het aandeel brengt nu ongeveer 3,54% op na 14 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen, waaronder een stijging met 10,23% in de afgelopen drie jaar. Dat zijn behoorlijk interessante cijfers, zelfs voor ons dividendbeleggers.

Het gaat hier een beetje beter. De korting is echter niet zo groot.

Crown Castle is de op een na grootste eigenaar van mobiele torens in de Verenigde Staten en is sterk gericht op het netwerk en de glasvezelkabelinfrastructuur die nodig zijn om te profiteren van de groei van 5G-netwerken. Crown Castle heeft zijn uitbetaling in de afgelopen drie jaar met 8,5% verhoogd, goed voor een rendement van ongeveer 3,35%.

Hier, daarentegen, houdt de REIT stand ten opzichte van de rest van de markt

First Industrial heeft een portefeuille van 434 gebouwen in belangrijke distributiecentra over het hele land, bedient bijna 1.000 rode magazijnklanten, en heeft zijn dividend negen jaar op rij verhoogd, waaronder 7,47% in de afgelopen drie jaar, en brengt nu ongeveer 2,27% op.

Ook hier is de uitverkoop iets groter

Dit zijn allemaal zeer positieve waarden, cijfers en vooruitzichten. Daarom kunnen aandelen als deze verleidelijk zijn om te kopen.
Alle vier deze aandelen zijn nu zelfs meer gedaald dan de S&P 500, die tot nu toe ongeveer 17% is gedaald in 2022. De aandelenkoers van Crown Castle is tot nu toe ongeveer 17% gedaald, gevolgd door First Industrial met 21%, Extra Space Storage met 22% en Equinix met 25%.

Volgens sommige Wall Street-analisten zijn dit solide koopkansen. Alle vier deze REIT's vertonen veel kenmerken van een bedrijf waarvan de aandelen de moeite waard zijn om te kopen en te houden, zoals grote en groeiende markten die kunnen worden aangesproken en hoge toetredingsdrempels voor potentiële concurrenten. Wel, duizenden aandelen hebben een hoge moat, dat is waar.

De vraag is of en wanneer de markt weer zal groeien. Hoe zit het met jou, zou je overwegen om te investeren in een van deze REIT's? Of zou je het bij de beproefde klassiekers houden? Of belegt u helemaal niet in onroerend goed trusts?

Disclaimer: Dit is in geen geval een beleggingsaanbeveling. Dit is louter mijn samenvatting van aandelen op basis van gegevens van het internet en een paar andere analyses. Beleggen op de financiële markten is riskant en iedereen moet beleggen op basis van zijn eigen beslissingen. Ik ben maar een amateur die mijn mening deelt.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇