2 parasta yhdysvaltalaista pankkiosaketta, jotka ovat halpoja ja maksavat korkeita osinkoja

Pankkiosakkeet eivät saisi puuttua mistään hajautetusta salkusta. Markkinoiden tämänhetkinen laskusuhdanne on kuitenkin tehnyt joistakin tämän alan osakkeista huomattavasti halvempia, jopa kymmeniä prosentteja. Ostettavan yhtiön on ennen kaikkea täytettävä keskeiset sijoitusparametrit, kuten vankka liiketoiminta ja kestävä osingonjako. Nämä ovat mielestäni joitakin markkinoiden parhaita pankkiosakkeita.

2 johtavaa pankkiosaketta

1. JPMorgan Chase

Kun tilanne Wall Streetillä on epävarma, sijoitukset suuntautuvat yleensä suuriin, vakaisiin ja toimialansa johtaviin yrityksiin, jotka ovat selviytyneet aiemmista korjausliikkeistä ja laskusuhdanteista.JPMorgan Chase $JPM+0.2%sopii täsmälleen tähän kuvaukseen.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase on Yhdysvaltain suurin pankki, jonka hallinnoimat varat ovat noin 3 biljoonaa dollaria, ja se on viime vuosikymmenen aikana tuottanut jatkuvasti paremmin kuin kilpailijansa. Sen keskittyminen "vahvaan" taseeseen on pitänyt likviditeetin korkeana ja velan määrän alhaisena, minkä ansiosta se voi selviytyä laskusuhdanteista ja jatkaa osingonmaksun tukemista.

Sillä on 1,7 biljoonan dollarin likviditeettilähteet ja 0,80:n velkaantumisaste, mikä tarkoittaa, että sen varat rahoitetaan pääasiassa omalla pääomalla eikä velalla. "Pitkän aikavälin pääomahierarkiamme pysyy samana - ensinnäkin investoimme markkinajohtajiin ja kasvatamme niitä, toiseksi maksamme kestävää ja kilpailukykyistä osinkoa ja sen jälkeen palautamme jäljelle jäävän ylimääräisen pääoman osakkeenomistajille osakkeiden takaisinostojen kautta", toimitusjohtaja Jamie Dimon sanoi yhtiön 13. huhtikuuta julkaistussa ensimmäisen neljänneksen tulosraportissa.

Nykyisellä osakekurssilla JPMorganChase tarjoaa korkean 3,4 prosentin tuoton ja noin 29 prosentin osingonjakosuhteen, mikä tarkoittaa, että 29 prosenttia tuloksesta menee osingon rahoittamiseen. Tämä on hyvin kestävä prosenttiosuus, jonka ansiosta JPMorgan Chase voi jatkaa maksujensa kasvattamista. Tämä on kymmenes vuosi peräkkäin, kun JPMorgan Chase on korottanut vuotuista osingonjakoaan, ja tämä putki todennäköisesti jatkuu.

2. PNC Financial Services Group

Pankkisektorin pitäisi hyötyä korkojen noususta niin kauan kuin inflaatio saadaan kuriin eikä maa ajaudu taantumaan. Nämä ovat suuria "jos" - mutta nousumarkkinat ovat historiallisesti kestäneet Yhdysvalloissa pidempään kuin laskumarkkinat, ja pitkällä aikavälillä osakemarkkinat ovat tuottaneet keskimäärin noin 10 prosenttia vuodessa.

PNC Bank

Pankki, jolla on kiistatta paras osinko , on nytPNC Financial Services Group $PNC -+0.1% Yhdysvaltain kuudenneksi suurin pankki . Toisella vuosineljänneksellä se nosti neljännesvuosittaista osinkoaan 20 prosentilla 1,50 dollariin osakkeelta. Tämänhetkisellä osakekurssilla sen tuotto on 3,35 %, mikä on yksi korkeimmista tuotoista vertaisyhtiöiden joukossa. Sen maksusuhde on noin 37 prosenttia, mikä on mukavalla alueella, jossa se on ollut viime vuosikymmenen ajan. Hän on johdonmukaisuuden malliesimerkki, sillä hän on kasvattanut voittojaan joka vuosi viimeisten 12 vuoden aikana.

PNC Financialin osakekurssi on laskenut 22 % viime vuodesta, mutta sen arvostus on alhainen, sillä sen nykyinen termiinikurssi/voitto-suhde on 11, kun se vuoden 2022 alussa oli 15. JPMorgan Chasen tavoin PNC:llä on linnakkeellinen tase, sillä sen velkaantumisaste on hyvin alhainen, 0,35 %, ja sillä on 56 miljardia dollaria käteistä. Molemmat näistä pankeista maksavat korkeita tuottoja, ja niillä on hyvä talous, hyvä historia ja kestävät osingot.

Tämä ei ole sijoitussuositus, ja kaikki sijoituspäätökset ovat täysin sinun käsissäsi. Dave Kovaleski on analysoinut molemmat pankit.

No comments yet