@jesperjensen

Bankaktier bør ikke mangle i en diversificeret portefølje. Den nuværende markedsnedgang har imidlertid gjort nogle aktier i denne sektor betydeligt billigere, helt op til ti procent. Frem for alt skal den virksomhed, der købes, opfylde vigtige investeringsparametre som f.eks. en solid underliggende forretning og en bæredygtig udbytteudbetaling. Det er efter min mening nogle af de bedste bankaktier på markedet.

2 førende bankaktier

1. JPMorgan Chase

Når forholdene på Wall Street er usikre, er der normalt en flugt mod kvalitet i store, stabile, brancheførende virksomheder, der har klaret sig godt gennem tidligere korrektioner og bear markets.JPMorgan Chase $JPMpasser nøjagtigt på denne beskrivelse.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chaseer den største bank i USA med ca. 3 billioner dollars i forvaltede aktiver og har konsekvent klaret sig bedre end sine konkurrenter i løbet af det seneste årti. Dens fokus på en "stærk" balance har holdt likviditeten høj og gælden lav, hvilket har gjort det muligt for virksomheden at klare nedgangstider og fortsat støtte udbyttet.

Den har 1,7 billioner dollars i likviditetskilder og et gældsejerskabskvote på 0,80, hvilket betyder, at dens aktiver primært finansieres med egenkapital i modsætning til gæld. "Vores langsigtede kapitalhierarki er stadig det samme - først at investere i og vækste vores markedsledende virksomheder, dernæst at betale et bæredygtigt konkurrencedygtigt udbytte og derefter at returnere overskydende kapital til aktionærerne gennem aktietilbagekøb", sagde koncernchef Jamie Dimon i selskabets indtjeningsrapport for første kvartal, der blev offentliggjort den 13. april.

Med den nuværende aktiekurs giver JPMorganChase et højt udbytte på 3,4 % med en udbetalingsgrad på ca. 29 % - hvilket betyder, at 29 % af indtjeningen går til at finansiere udbyttet. Dette er en meget bæredygtig procentdel, som burde gøre det muligt for JPMorgan Chase at fortsætte med at øge sin udbetaling. Det er tiende år i træk, at JPMorgan Chase har øget sin årlige udbyttebetaling, og denne stime vil sandsynligvis fortsætte.

2. PNC Financial Services Group

Banksektoren bør nyde godt af stigende renter, så længe inflationen kan bringes under kontrol, og landet ikke falder i recession. Det er store "hvis"-muligheder - men bull markets i USA har historisk set varet længere end bear markets, og på lang sigt har aktiemarkedet i gennemsnit givet et årligt samlet afkast på ca. 10 %.

PNC Bank

Banken med det vel nok bedste udbytte er nuPNC Financial Services Group $PNC - den sjettestørste bank i USA . I andet kvartal hævede selskabet sit kvartalsudbytte med 20 % til 1,50 USD pr. aktie. Med den nuværende aktiekurs giver det et afkast på 3,35 % - et af de højeste afkast blandt de tilsvarende selskaber. Udbetalingsgraden er på ca. 37 %, hvilket er i et behageligt område, hvor den har ligget i det seneste årti. Hun er et mønstereksempel på konsekvens, idet hun har øget sin udbetaling hvert år i de sidste 12 år.

PNC Financials aktiekurs er faldet 22 % år til dato, men selskabet har en lav værdiansættelse med et nuværende kurs/indtjeningsforhold på 11 - ned fra 15 i begyndelsen af 2022. Ligesom JPMorgan Chase har PNC en fæstningslignende balance med et meget lavt gældsforhold på 0,35 % og 56 mia. dollars i kontanter. Begge disse banker giver et højt afkast og har gode finansielle forhold, en god historie og bæredygtige udbytter.

Dette er ikke en investeringsanbefaling, og enhver investeringsbeslutning er helt og holdent op til dig selv. Dave Kovaleski har analyseret begge banker.

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇