@faaswilkes

De vrijdaghandel op de aandelenmarkten was positief, waarbij de aandelenindexen de meeste verliezen van de voorgaande dagen wegwerkten. De aandelen van de Amerikaanse online bank voor persoonlijke financiering SoFi presteerden ook sterk en stegen met bijna 20% op één handelsdag. Ik schreef onder andere over SoFi in een artikel dat ik slechts enkele dagen geleden publiceerde, waarin ik suggereerde dat het aandeel op korte termijn zou kunnen blijven dalen. Nu blijkt dat ik het misschien mis had.

Het SoFi-platform

Maar eerst iets anders, ik behandelde SoFi aandelen in dat artikel: Verkoop voor het te laat is:Het is zeer waarschijnlijk dat SoFi-aandelen op korte termijn verder zullen dalen.

Aandelen in de financiële technologie(fintech) zien een enorme rally tijdens de middaghandel van vrijdag. De rally was sterk genoeg om een deel van de recente verliezen die de sector heeft geleden, om te buigen. Een van de sterkste aandelen in deze rally is SoFi technologies $SOFI. Houd er echter rekening mee dat het SOFI-aandeel zich al enkele weken in een verpletterende neerwaartse trend bevindt. Sinds het begin van het jaar heeft het SOFI-aandeel bijna 57% van zijn waarde verloren.

Langere termijn (jaarlijkse) grafiek van het SoFi aandeel, Bron.

Het is moeilijk te zeggen of we een lagere bodem zullen zien voor dit aandeel. Vanuit fundamenteel oogpunt staat het bedrijf echter op een zeer solide basis voor de lange termijn. Veel analisten plaatsen het SOFI-aandeel inderdaad hoger dan de concurrentie. Het voordeel is dat het bedrijf meer op vergoedingen is georiënteerd en dat hun leningen super prime zijn in zowel studenten- als persoonlijke leningen. De meeste van SOFI's kerncijfers zijn gestegen, en het bedrijf heeft onlangs zijn vooruitzichten verhoogd. Het bedrijf verwacht dat de netto-omzet in het tweede kwartaal tussen de 330 miljoen en 340 miljoen dollar zal bedragen. In dit opzicht zou een toename van het volume persoonlijke leningen SoFi moeten helpen.

Er is nog steeds een kans op een daling van de aandelenkoers. Ondanks dit risico lijkt het verhaal van SoFi als een groeispel op lange termijn in de fintechsector nog steeds intact.

Het voorspellen van aandelenkoersen op korte termijn is een zeer lastige discipline. Daarom zal ik, zoals in het eerste artikel, herhalen dat wij ons veel meer moeten richten op de tijdshorizon op lange termijn en de onderneming vanuit iets moeten analyseren.

Dit is geen beleggingsaanbeveling en elke investeringsbeslissing ligt volledig in uw handen. Ik kreeg mijn informatie over SoFi van een analist genaamd Joseph Nograles.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇