S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Těchto 5 nejlepších akcií indexu Dow Jones je nyní vhodné koupit

Pokud jste toho názoru, že trh už dosáhl svého dna a nemůže už jít níž, tak přesně pro vás je určený tento článek, který poukazuje na top 5 akcií indexu Dow Jones, které jsou buďto: podhodnocené a mají potenciál pro růst a nebo prosperující směrem do budoucna. Některé akcie indexu Dow mají lukrativní nákupní příležitosti, protože vykazují vysokou kvalitu a možnost pro růst do budoucna. Využijete nějaké z nich?

Jak napovídá obrázek, mezi  jednu z předních akcií indexu Dow Jones řadím právě Microsoft.

Samozřejmě neříkám, že trh už své dno zažil. V opačném případě může článek posloužit jako inspirace, která může být zužitkována v budoucnu. Snadno bych mohl vidět, že tento trend bude pokračovat a drobní investoři budou alokovat prostředky do bezpečnějších cenných papírů a komodit z obavy z dalších ztrát. Klasická averze k riziku je nejpravděpodobnějším výsledkem po výprodeji na akciových trzích, protože investoři mají tendenci během medvědích trhů ukládat své peníze do bezpečných míst.

Tyto akcie patří mezi nejkvalitnější možnosti z indexu Dow Jones:

1. Microsoft $MSFT-0.2% 

Kdo by neznal nebo se minimálně nedostal k jednomu ze zmíněných programů během svého života, troufám si říct, že produkty Microsoftu všichni dobře známe.

Společnost Microsoft $MSFT-0.2% se od začátku roku propadla pod 2 biliony dolarů tržní kapitalizace s poklesem o téměř 20 %. Nedokážu si představit, že by akcie $MSFT-0.2% pokračovaly v poklesu. Rozmanitá nabídka hardwaru a softwaru společnosti Microsoft vedla k bezvadné pětileté složené roční míře růstu provozních příjmů společnosti ve výši 26,27 %.

Kromě toho je rozvaha společnosti Microsoft robustní, což jí umožňuje poskytovat svým akcionářům dividendu a zpětné odkupy akcií. Jsem tedy nakloněn akciím společnosti Microsoft, protože věřím, že mají kvality k tomu, aby na pochybném akciovém trhu dosáhly lepších výsledků.

  • Největší krátkodobé riziko vnímám v odstavení určitých čínských továren, kde se $MSFT-0.2% obává zhoršení výsledků, co se týká výroby a prodeje hardwaru.
  • Nicméně její klíčová role v cloudu a dalších částech softwarového průmyslu z ní učinila jednu z největších a nejmocnějších společností na světě, takže se vůbec nebojím o další vývoj po dalším čtvrtletí.

2. Apple $AAPL-1.1% 

Tak jako u Microsoftu se nebojím říct, že řadu produktů společnosti Apple někdo z vás nezná.

Akcie společnosti  Apple $AAPL-1.1% se od přelomu roku propadly o téměř 15 %, což je zarážející. Jedná se o společnost s pevnou pozicí na trhu a 34,28% meziročním růstem provozního zisku. Strategie a různorodost produktů a úspory z rozsahu (hrubá marže 43,32 %) navíc společnosti Apple umožnily dosáhnout ''neomezené'' ziskovosti. Přesto je trh vůči akciím medvědí kvůli obavám z globálního dodavatelského řetězce.

Účastníci trhu by si však měli uvědomit, že zásobování a získávání zdrojů od třetích stran je jednou ze silných stránek společnosti Apple, což jí umožňuje omezit obavy týkající se dodavatelského řetězce. Kromě toho by restrukturalizace jednotky služeb společnosti Apple s cílem přizpůsobit ji lepším streamovacím a reklamním řešením mohla významně zvýšit její dlouhodobé vyhlídky.

Jeho současná cena (147,11$ za akcii) je samozřejmě špatná pro technologický kolos. Po středečním obchodování Apple ztratil své hodnocení č. 1 jako nejcennější společnost na světě ve prospěch Saudi Aramco (energetického giganta). 

  • Z mého pohledu se nejedná o nic moc podstatného, ve společnosti Apple držím značný podíl a věřím v sílu společnosti, která generuje peníze z řady produktů, poplatků, předplatných a na závěr se zapojuje o budoucnost AR/VR a metaversa. Nejvíce se však v  poslední době spekuluje o Apple car (elektrické auto společnosti Apple). 

3. Boening $BA+0.6% 

Zmírnění obav z pandemie Covid-19 a silné objednávky komerčních letadel budou dle mého názoru hnací motor pro tuto ''mrtvou společnost''.

Boeing $BA+0.6% je špičkovou hrou na znovuotevření, kterou trh stále ještě nepoznal. V současné době nejsem příznivcem průmyslových společností. Výrobci letadel jsou však výjimkou, protože jejich obchodní aktivity zaostávají za sektorem kvůli stagnujícímu dopravnímu průmyslu. 

Navíc jeden z největších zákazníků společnosti Boeing, společnost AerCap , věří, že se Boeing brzy odrazí ode dna. Podle Aenguse Kellyho, který je generálním ředitelem společnosti: "Je jasné, že Boeing má své vlastní problémy, ale Boeing je obrovská společnost, která posledních 100 let pomáhala budovat svět, a já bych ji nikdy neodepisoval, stále vyrábí skvělá letadla,"

A konečně, akcie $BA+0.6% jsou dle většiny analytiků podhodnocené, jejich poměr ceny k tržbám se obchoduje s diskontem v hodnotě 42,06 %, což naznačuje, že kapacita výnosů akcií je podhodnocená.

Pro více informací ohledně objednávek Boeningu vás přesměruji na můj původní článek, který se tímto zabývá: Investiční příležitost: Boeing hlásí rekordní poptávku po letounech | Bulios

4. Coca-Cola $KO+0.2% 

Dividendoví králové zvýšili své dividendy více než 50 po sobě jdoucích let, jeden z předních dividendových králů je právě Coca-Cola.

Oblíbenec Warrena Buffetta, společnost Coca-Cola $KO+0.2%, opět dosahuje významných úspěchů. Elon Musk dokonce žertoval, že po akvizici Twitteru tuto společnost koupí, i když ze zvláštních důvodů (vrácení kokainu do obsahu Coly 😄).

Coca-Cola v poslední době překvapuje tržbami. Společnost nedávno překonala odhad zisku za první čtvrtletí o 6 centů na akcii poté, co její organické tržby vzrostly o 18 %, z toho v Latinské Americe o 39 %.

Chris Carey z Wells Fargo se domnívá, že sektor spotřebního zboží bude i nadále překonávat výkonnost širšího trhu, protože investoři budou překonávat makroekonomické překážky. 

  • Jelikož akcii sám nakupuji, tak vidím podrobný vývoj společnosti, která dbá na vývoj do budoucna. Patřičné kroky, které společnost činí, je například akvizice společnosti Bodyarmor, kde se očekává rozvoj pro zdravější a sportovní nápoje. Celkově se chce společnost lehce přesměrovat na zdravější produkty, kterými osloví v budoucnu trh.

5. UnitedHealth $UNH+0.3% 

Pro investory, kteří hledají rizikové aktivum s konzistentními výnosy, se jedná i nadále o vynikající volbu.

Akcie UnitedHealth $UNH+0.3% jsou pravděpodobně dokonalou defenzivní hrou. Říkám to kvůli její expozici v sektoru zdravotní péče a smlouvám poskytovaným vládou. Jistě, pojišťovnictví se během pandemie potýkalo s problémy. Společnost UnitedHealth má však ve své oblasti pevnou pozici, což dokládá její 11,36% ukazatel návratnosti investovaného kapitálu.

Společnost překonala odhad zisku za první čtvrtletí, když dosáhla 14 centů na akcii. Za jejím úspěchem stál 82% poměr zdravotní péče, vývoj zdravotních rezerv ve výši 290 milionů dolarů a počet dnů splatných pojistných plnění ve výši 49,1.

Akcie UnitedHealth jsou v porovnání se svými konkurenty podhodnocené. Zaprvé, její poměr ceny k tržbám se obchoduje se slevou 64,31 % a zadruhé, akcie $UNH+0.3% se obchodují s poměrem hodnoty podniku k tržbám pouze 1,62x. Domnívám se, že akcie ještě zdaleka nedosáhly svého cyklického vrcholu a v současném tržním prostředí by mohly být dobrou koupí.

  • $UNH+0.3% je v zásadě solidní a předvídatelná společnost se solidním růstovým potenciálem. V důsledku toho jsem na akciích této společnosti býčí.
  • Analytici to vidí podobně a dávají společnosti prostor až k 21% růstu do budoucna.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$UNH+0.3% vypadá zajímavě, určitě se na ní kouknu podrobněji.

Návratnost za posledních pár let je úžasná (myslím, že přes 180%). Určitě si zaslouží pozornost.

Apple, Cola, Microsoft top volby👌👌 Boening nevím nevím, nevyznám se v tomto businessu, ale řekl bych, že výroba a náklady na výrobu jsou dost tučné...

U Boeningu bych nebyl normálně býčí, ale objednávky hrají ve prospěch do budoucna.