S&P 500 ^GSPC 5,082.78 -0.65%
Tesla TSLA $184.68 -4.83%
Microsoft MSFT $396.94 -1.32%
Meta META $435.76 +0.73%
Amazon AMZN $179.75 -0.67%
Nvidia NVDA $873.50 -0.46%
Alphabet GOOG $167.24 -0.40%
Apple AAPL $173.85 +0.20%

2 dôvody, pre ktoré môžu investori Apple milovať Apple Pay Later

Apple $AAPL+0.2% nedávno na WWDC predstavil svoju novú funkciu kúp teraz, zaplať neskôr, Apple Pay Later. Táto funkcia by mohla zvýšiť prijatie a používanie Apple Pay a prinútiť tak spoločnosť, aby sa ponorili hlbšie do finančných služieb a diverzifikovali tak svoje portfólio a vytvorili si silnú pozíciu v tomto odvetví.

Dôvody, pre ktoré by investori mohli milovať Apple Pay Later.

Apple $AAPL+0.2%Pay používa viac ako 500 miliónov ľudí na celom svete a na konferencii Worldwide Developers Conference začiatkom tohto týždňa spoločnosť odhalila nový prírastok do ekosystému: Apple Pay Later. Spoločnosť prijala koncept pôžičiek založených na splátkach známy ako „kúpte teraz, zaplaťte neskôr“ (BNPL) od polovice roku 2021.

Vzhľadom na to, že Apple žije vo vreckách viac ako 1,2 miliardy ľudí prostredníctvom svojho iPhonu, má spoločnosť reálnu šancu narušiť pokrok súčasných lídrov BNPL, akými sú Affirm $AFRM-2.6% a Block $SQ-1.9% alebo napríklad aj PayPal $PYPL+2.5%.

S rastúcou popularitou kúp teraz, plať neskôr, by Apple Pay Later mohla poskytnúť príjemnú podporu obchodu so službami spoločnosti Apple. Tu sú dva dôvody, prečo sa investori môžu neskôr nadchnúť pre Apple Pay Later.

1. Rastúce prijatie a používanie Apple Pay

Majitelia zariadení Apple stále nevyužívajú Apple Pay, tak ako by mohli. Zatiaľ čo veľké percento majiteľov iPhonov si nastavilo Apple Pay, len 6 % z nich ho používa na nákupy v obchode, podľa prieskumu PYMNTS z minulej jesene. A to aj napriek tomu, že väčšina obchodníkov už dokáže akceptovať Apple Pay. Pridanie kúpiť teraz, zaplatiť neskôr do Apple Pay dáva spotrebiteľom dôvod na prijatie Apple Pay, najmä v obchodoch. Zatiaľ čo iné riešenia BNPL majú možnosti v obchode, spoliehajú sa na používanie fyzickej karty alebo QR kódov. 

Apple bude generovať príjmy z Apple Pay Later prostredníctvom výmenných poplatkov, ktoré platia obchodníci za prijímanie platieb kartou. Neúčtuje úroky z krátkodobých pôžičiek ani neúčtuje dodatočné poplatky. V tomto zmysle je jeho obchodný model podobný modelu PayPal.

PayPal zaznamenal úspech s produktom Pay in 4. „Kúpte teraz, zaplaťte neskôr má pre nás neuveriteľnú návratnosť, a to nielen pri skutočnom používaní produktu, ale v skutočnosti vidíme halo efekt približne dvojnásobného príjmu zo samotného používania produktu, keď ľudia tento produkt používajú,“ povedal viceprezident pre financie PayPal.

2. Budovanie finančných služieb Apple

Apple Pay Later je len jednou z niekoľkých nových služieb v rámci Apple Pay. Spoločnosť tiež zaviedla funkciu platby priložením, ktorá obchodníkom umožňuje prijímať platby pomocou iPhone bez potreby ďalšieho hardvéru. Zaviedla tiež sledovanie objednávok pre online objednávky uskutočnené pomocou Apple Pay, ktoré automaticky poskytuje potvrdenky a informácie o sledovaní u obchodníkov, ktorí službu integrovali. Všetky tieto funkcie majú za cieľ zvýšiť prijatie Apple Pay poskytovaním služieb, vďaka ktorým je používanie Apple Pay pohodlnejšie ako iné spôsoby platby. Poukazujú však aj na snahu spoločnosti Apple vybudovať viac finančných služieb.

Podľa správy agentúry Bloomberg Apple tento rok pracuje na tom, aby sa do vlastných rúk dostalo viac zákulisných finančných služieb. Apple chce robiť všetko od spracovania platieb cez úverové šeky až po rozhodnutia o pôžičkách interne, namiesto toho, aby sa spoliehal na fintech spoločnosti tretích strán a partnerské banky.

Vybudovanie vlastných finančných služieb jej umožní rozšíriť služby ako Apple Pay Later, Apple Cash a jej kreditné karty globálne bez potreby spoliehať sa na miestnych partnerov. Ak teda bude mať Apple Pay Later v USA úspech, môže to viesť k ďalšiemu rozvoju interných finančných služieb, čím sa vytvorí potenciál pre globálnu expanziu. 

Keďže predaj zariadení spoločnosti Apple čelí v blízkej budúcnosti možnému oslabeniu, význam obchodu so službami pre spoločnosť Apple a jej investorov vzrástol. Zavedenie Apple Pay Later môže byť len malým kúskom v plánoch spoločnosti Apple na oveľa väčší biznis v oblasti finančných služieb, čím sa posilní celkový segment služieb pre technologického giganta.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

A ešte im aj Apple Pay Later posilní Apple Pay 😀👌

Dosť dobre to majú vymyslene nie ? 🙈

Poprepajaju si vlastne produkty a služby a tažia z toho

Ako som vravel toto je dokaž že takéto veľké firmy môžu vstúpiť takmer kdekoľvek

A dokazu si pomerne rýchlo vybudovať popredne postavenie

Veľa kapitálu tvorí veľa možnosti