@anttimiettinen

Öljyn hinta laskee taantuman pelkojen kasvaessa. Kauppiaat ovat huolissaan siitä, että talouden hidastuminen heikentää kysyntää, ja erityisesti energia-ala kärsii siitä. Energiaosakkeet ovat enimmäkseen vastanneet laskuun, ja esimerkiksi Occidental Petroleum $OXY on laskenut 55 dollariin kuun alusta lähtien, mikä on lähes -21 prosenttia. Tämä hinta ei ole jäänyt huomaamatta Warren Buffettilta, joka on laajentanut $OXY-osakekokoelmaansa 9,6 miljoonalla osakkeella.

Buffett uskoo selvästi paljon $OXY: hen ja kasvattaa asemaansa epäröimättä.

Berkshire Hathaway ostaa 9,6 miljoonaa Occidentalin osaketta lisää ja kasvattaa osuutensa yli 16,3 prosenttiin.

Ostot tehtiin viime viikon aikana, ja ne maksoivat noin 529 miljoonaa dollaria, Berkshire kertoi keskiviikkona antamassaan viranomaisilmoituksessa. Ne tulevat sen lisäksi, että Berkshire osti öljy-yhtiön osakkeita 336 miljoonalla dollarilla viime kuussa ja 7 miljardilla dollarilla aiemmin tänä vuonna.

Ostojen jälkeen Berkshire omistaa nyt noin 152,7 miljoonaa Occidentalin osaketta, joiden arvo on keskiviikon päätöskurssin perusteella noin 8,52 miljardia dollaria, mikä on yli 21 prosentin pudotus siitä, kun osakkeen arvo oli toukokuussa korkeimmillaan (yli 70 dollaria osakkeelta).

Occidentalin osakekurssi on kuitenkin noussut tänä vuonna yli 90 prosenttia yli kaksinkertaistuttuaan, kun se on hyötynyt Berkshiren ostoista ja öljyn hinnan noususta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Berkshire on Occidentalin suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Yhtiöllä on myös optioita ostaa 83,9 miljoonaa Occidentalin osaketta, jotka toteutuessaan nostaisivat sen osuuden yli 25 prosenttiin.

Berkshire on ollut vuonna 2022 rahankäyttötahdissa. Se käytti 51,1 miljardia dollaria osakkeisiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mukaan lukien 25,9 miljardin dollarin lisäys osuuteensa öljy-yhtiö Chevron Corp:ssa.

Analyytikot pitivät Occidentalia ja Chevronia Berkshiren keinona hyötyä öljyn hinnan noususta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Viimeisimmät $OXY-tulokset10. toukokuuta 2022:

  • Liikevaihto oli 8,53 miljardia dollaria, 58 % enemmän kuin edellisvuonna.
  • Oikaistu tulos laimennettua osaketta kohti oli 2,12 dollaria, kun se vuotta aiemmin oli 1,48 dollaria.

Rahavarat olivat neljänneksen lopussa 1,95 miljardia dollaria. Wall Street oli erittäin tyytyväinen nähdessään, että Occidental maksoi neljänneksen aikana 12 prosenttia veloistaan eli 3,3 miljardia dollaria.

Velan takaisinmaksu on meille sijoittajina hyvin tärkeää.

Occidental Petroleum vähensi pitkäaikaista velkaa 8,1 miljardia dollaria edellisvuodesta. Tämä on sen lisäksi, että velkaa vähennetään 6,4 miljardilla dollarilla vuonna 2021. Tämä vähentää korkokuluja ja lisää kassavirtaa. Se avaa myös mahdollisuuden osinkojen korotuksiin ja osakkeiden takaisinostoihin. Kaikki tämä vaikuttaa myönteisesti osakekurssin kehitykseen.

OxyChem-ala on ollut menestyksekkäin.

TOIMITUSJOHTAJA $OXY:

"OxyChem-divisioonamme saavutti kolmannen peräkkäisen ennätyksellisen neljännesvuosivoiton, kun työntekijämme jatkoivat peruskemikaalien kasvavaan kysyntään vastaamista..."."

Johto aikoo lisätä tuotantoa yli 6 % toisella vuosineljänneksellä.

Toinen kasvun katalysaattori

Kysytkö, mikä voisi auttaa yritystä eteenpäin pitkällä aikavälillä? Vastaus on yksinkertainen: hiilidioksidin talteenotto. Yhtiö aikoo käyttää jopa miljardi dollaria DAC-laitoksen (Direct Acquisition Capture) rakentamiseen. Occidental Petroleumin toimitusjohtaja Vicki Hollub sanoi, että teknologian rahaksi muuttaminen hiilidioksidipäästöhyvitysten myynnin kautta voi olla energiajätille "toinen lisäarvoa tuottava hanke".

DAC:n siirtyminen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen antaa sille toisenkin edun: mahdollisuuden myydä "nollaöljyä".

Jos haluat lisätietoja ja mielenkiintoisia faktoja $OXY:st ä, suosittelen tätä artikkelia: Buffett tiesi tämän hyvin: 2 tietoa, jotka saavat sinut ostamaan Occidental Petroleumin | Bulios

  • Sijoitatko $OXY:hen?
  • Ostiko kukaan myös tämän 21 prosentin pudotuksen?

Huomaa, että tämä ei ole taloudellista neuvontaa. Jokainen investointi on analysoitava perusteellisesti.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇