@anttimiettinen

Bank of America uskoo, että streaming-osakkeet joutuvat kärsimään kovia kolhuja mahdollisen taantuman tullessa. Se antaa meille 2 pääsyytä, miksi se on laskenut merkittävästi Netflix $NFLX-osakkeen tavoitehintaa. Pankki varoittaa sijoittajia suuremmasta tilaajavaihtuvuudesta ja haastavista makrotalouden näkymistä. Puhumattakaan siitä, että saimme tänään lisää ikäviä uutisia työntekijöiden irtisanomisten muodossa.

Punainen voisi olla $NFLX-osakkeen virallinen väri, sillä se on se, joka merkitsee meille yli 70 prosentin laskua ATH:n jälkeen.

Netflix $NFLX on yhdysvaltalainen elokuvien ja tv-ohjelmien maksullinen verkkopalveluntarjoaja - lyhyesti sanottuna suoratoistoalusta. $NFLX on edelleen tärkeä ja kysytty palvelu, mutta jos taantuma on tulossa, se voi Bank of American mukaan merkitä huonoja aikoja suoratoisto-osakkeille.

Yritys laski torstaina Netflixin osakkeen hintatavoitettaan 216 dollariin 240 dollarista. Uusi hintatavoite on lähes 10 % korkeampi kuin osakkeen keskiviikon päätöskurssi (osakkeen tämänhetkinen kurssi on 181,71 dollaria).

Netflixiä on jo pitkään vaivannut ongelma, että tilaajat jättävät palvelunsa kesken, eivät uusi tilauksiaan säännöllisesti ja lisäksi lainaavat toisiltaan, mikä taas kaventaa aktiivisten tilaajien prosenttiosuutta.

Kuten yllä olevasta kaaviosta käy ilmi - tilaajien menetys on tapahtunut ensimmäistä kertaa 10 vuoteen.

Bank of American analyytikon mukaan taantuma voisi johtaa tilaajien vaihtuvuuden lisääntymiseen tai rajoittaa hinnoitteluvoimaa.

"Suoratoistopalvelut voivat joutua koville taantuman aikana, kun alustat näkevät toistuvia tilausten peruutuksia ja uudelleen tilauksia, jotka ajoittuvat samaan aikaan alkuperäisen sisällön aikataulun mukaisen julkaisun kanssa, erityisesti pienituloisemman käyttäjäkunnan keskuudessa", hän sanoi.

"Jos taantuma jatkuu", hän lisäsi, "ei olisi yllättävää, että vaihtuvuus lisääntyisi." Toisin sanoen kyse on heilurimaisesta kehityksestä, jossa ihmiset ostavat säännöllisesti, mutta myös peruuttavat tilauksensa.

Mainosten lisääminen voisi olla yksi tapa ratkaista ongelma. Näin ne voisivat laskea liittymien hintaa niin, että asiakkaille jäisi enemmän rahaa muiden tilauspalvelujen uusimiseen. Tästä hyötyisivät kuitenkin enemmän Netflixin kilpailijat kuin Netflix itse.

Yksi asia on selvä - Netflixin on ryhdyttävä korjaamaan ongelmiaan ja strategiaansa, muuten mahdollisuutemme saada takaisin kärkipaikka suoratoistomaailmassa, jossa Disney, Warner Bros. ja muut yritykset ovat hitaasti ottamassa kiinni, pienenevät. Puhumattakaan Netflixin kritiikistä oman sisällön luomista kohtaan, sillä vaikka se on omaperäistä, se on kallista ja aikaa vievää.

Bank of America:

"Uskomme, että Netflix pysyy hallitsevana palveluntarjoajana niin kauan kuin sen sisältökirjasto pysyy laajana ja sillä on useita suuria alkuperäisiä sisältötuotteita, jotka pitävät käyttäjät tilaajina. Kun yhä useammat kilpailijat tulevat verkkoon ja rakentavat sisältökirjastojaan, alan yhteinen vahvuus ja pirstaloituminen Netflixin alaisuudessa on kuitenkin kasvava tekijä.

Lisää huonoja uutisia tuli meille eilen

  • Netflix irtisanoi 300 työntekijää osana kustannussäästöjä.

Netflix $NFLX kertoi irtisanoneensa 300 työntekijää, noin 4 % työvoimastaan, toisen kierroksen työpaikkojen vähentämisessä, jonka tarkoituksena on vähentää kustannuksia sen jälkeen, kun suoratoistopalvelun jättiläinen menetti tilaajia ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen.

Muutos koski eniten Yhdysvaltain työvoimaa, ja se toteutettiin sen jälkeen, kun yhtiö oli vähentänyt 150 työpaikkaa viime kuussa. Tämä asettaa yrityksen Teslan ja monien muiden yritysten rinnalle, jotka irtisanovat työntekijöitä silloin, kun markkinaolosuhteet eivät ole aivan optimaaliset.

  • Se on myös toinen (tosin vähäinen) isku muullekin kuin yritykselle, sillä Yhdysvaltojen työttömyystiedot nousevat vuoteen 2022 asti. En usko, että tämä on ensimmäinen tai viimeinen yritys, joka on joutunut turvautumaan tähän toimenpiteeseen.

"Vaikka investoimme edelleen merkittävästi liiketoimintaamme, olemme tehneet nämä mukautukset varmistaaksemme, että kustannuksemme kasvavat hitaamman liikevaihdon kasvun myötä", Netflix sanoi torstaina antamassaan lausunnossa.

Maailman johtava suoratoistopalvelu on joutunut viime kuukausina paineiden kohteeksi, kun inflaatio, Ukrainan sota ja kova kilpailu painavat tilaajamäärän kasvua. Ensimmäisen vuosineljänneksen tilaajamäärän laskun jälkeen Netflix ennusti vielä suurempia tappioita kuluvalle kaudelle.

Tämän laskusuuntauksen pysäyttämiseksi yhtiö aikoo ottaa käyttöön halvemman mainosrahoitteisen tilaustason, josta se neuvottelee useiden yritysten kanssa.

Olla enemmän kuin vain skeptinen: $NFLX pyrkii luomaan kumppanuuksia

Netflix neuvottelee useiden yritysten kanssa mainosrahoitteisista kumppanuuksista, toimitusjohtaja Ted Sarandos kertoi torstaina, kun suoratoistopalvelun titaani pyrkii vastaamaan tilaajamäärän kasvun hidastumiseen ottamalla käyttöön halvemman mainosrahoitteisen suunnitelman.

Aiemmin tällä viikolla julkaistujen mediatietojen mukaan se keskusteli Alphabet Inc:n (Google) ja Comcast Corp:n NBCUniversalin kanssa mahdollisista markkinointisopimuksista.

Emme lisää mainoksia nykyiseen Netflixiin. Lisäämme mainostason ihmisille, jotka sanovat 'hei, haluan alhaisemman tilaushinnan ja katson mainoksia'", Sarandos sanoi Cannes Lions -tapahtumassa.

Netflixin merkittävin haastaja - Walt Disneyn Disney+ - on myös ilmoittanut ottavansa käyttöön mainosrahoitteisen tason, kun suoratoistopalvelun pandemiabuumi hiipuu, kilpailu kiristyy ja kasvava inflaatio puristaa kuluttajien viihdekulutusta.

  • Ovatko suoratoisto-osakkeet hyvä "hyödyke" sinulle?
  • Sijoitatko Netflixiin vai odotatko uutta jyrkkää laskua?
  • Kallistutko mieluummin kilpailijoiden kuin Netflixin puoleen?
  • Kuinka monella dollarilla Netflix päättyy vuonna 2022?

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇