S&P 500 ^GSPC 5,058.63 -1.12%
Tesla TSLA $183.12 -5.63%
Microsoft MSFT $393.54 -2.17%
Alphabet GOOG $165.80 -1.25%
Nvidia NVDA $867.65 -1.13%
Amazon AMZN $179.35 -0.89%
Apple AAPL $172.63 -0.50%
Meta META $432.48 -0.03%

Jenom 5 grafů stačí jako odůvodnění proč shortovat nebo prodat akcie společnosti Zoom

Nedávno jsem hledal zajímavé akcie, které by se daly shortovat a v průběhu mého hledání narazil na pár velmi zajímavých poznatků, co se akcií společnosti Zoom Video Communications $ZM-3.4% týče. Rád bych se s vámi proto podíval na 5 grafů, které podle mě budoucí pád akcií vysvětlují a popsal vám mé myšlenky, které mě přivedly k nápadu akcie $ZM-3.4% shortovat... 

 

 

Všichni víme, že $ZM-3.4% je firmou, která svému úspěchu vděčí pandemii a předtím se o jejich existenci nestarala ani duše. Poslední měsíce proto akcie padají a jelikož pracuji v oboru, kde jsou schůzky a hovory velmi časté, fascinuje mě, že jsem zatím neviděl žádnou velkou firmu, která by ZOOM vážně používala 😅. 

 

1. 

Podle webových stránek ZOOM se návštěvnost stránek po loňském roce mírně zvedla a nyní po menším oživení opět klesá. Vsadím se, že je to kvůli studentům vysokých a středních škol, kteří ji na některých místech stále potřebují používat a v srpnu/září jim začala škola. Nyní opět klesá kvůli tomu, že se žáci po celém světě vrací do tříd a výuka se zase přesouvá offline. 

 

 

2. 

To lze krásně vidět i z druhého zdroje.

 

 

 

3. 

Dalším aspektem, na který jsem se podíval, byla trendová pozice aplikace v App Store (srovnání jen uživatelů iPhonů od Applu $AAPL-0.5%). V USA je na klesajícím trendu nejvíce, potom následuje Velká Británie a Německo. Pokles stahovaní aplikace jasně indikuje pokles růstu nových uživatelů. 

 

 

4. 

Statistiky Google ukázaly převážně klesající trend. Tento graf vycházel z vyhledávání, slov a zpráv. Jak je vidět, od doby, kdy jsme se začali vracet k normálu, to jde z kopce. Dokonce by se dala najít přesná korelace mezi zlepšující se situací pandemie a poklesem využívání platformy společnosti $ZM-3.4%

 

 

5. 

Jejich webové stránky zaznamenaly od června také značný pokles organického vyhledávání.

 

 

Zoom spolupracuje s korporacemi a vydělává hlavně na smlouvách s velkými americkými firmami. Problémem je, že mnoho z nich používá nebo přechází na Microsoft Teams...Jiné otevřely kanceláře a ZOOM platforma pro ně již není nadále užitečná.

 

Teams jako produkt Microsoftu $MSFT-2.2% bude navíc dodáván s předplatným Office 365, což nedává společnosti $ZM-3.4% absolutně žádnou šanci udržet s Microsoftem krok. Vím, že je tu na Bulios pravděpodobně hodně investorů do $ZM-3.4% akcií, proto vám všem dnes radím, abyste své pozice zvážili prodat, než bude příliš pozdě.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @almighty má karmu 1678 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Haha 😁, už shortuju 😂

🤔🤔🤔