[PALANTIR] - Zbytečný propad po kvartálních výsledcích...?

Můj oblíbený Palantir vydal tento týden kvartální report, který způsobil nejen propad $PLTR-0.6% akcií, ale automaticky vymazal většinu mých zisků, které jsem na otevřené pozici měl. V žádném případě s propadem nesouhlasím a tak by mě zajímalo, co si o výsledcích myslí ostatní investoři do Palantiru.  

 

 

Jinak pár dat pro ty, kteří výsledky ještě neviděli...Celkové tržby ve výši 392,1 milionu dolarů meziročně vzrostly o 36 % a překonaly očekávání většiny analytiků ve výši 385,02 milionu dolarů. 

 

Kromě toho komerční tržby v USA vzrostly o krásných 103 %. Společnost $PLTR-0.6% dosáhla ve třetím čtvrtletí upraveného zisku na akcii ve výši 0,04 dolarů, což bylo v souladu s konsensem. 

 

Upravená marže z provozní činnosti pak činila 30 %. Přestože jim přibylo 34 nových čistých zákazníků, počet jejich komerčních zákazníků zaznamenal od prosince 2020 nárůst o 135 %. 

 

Kromě toho společnost $PLTR-0.6% během čtvrtletí uzavřela 54 obchodů v hodnotě 1 milionu dolarů nebo více, z toho 33 obchodů v hodnotě 5 milionů dolarů a více a 18 obchodů v hodnotě dokonce 10 milionů dolarů a více. 

 

Pro čtvrté čtvrtletí roku 2021 společnost předpokládá celkové tržby ve výši 418 milionů dolarů oproti konsenzuálnímu odhadu 402 milionů dolarů. Očekává se, že upravená provozní marže bude činit 22 %. 

 

Pro rok 2021 společnost $PLTR-0.6% očekává nárůst celkových výnosů o 40 % na 1,527 miliardy dolarů. výhled upraveného volného peněžního toku byl zvýšen na více než 400 milionů dolarů oproti předchozímu očekávání 300 milionů dolarů. 

 

V souladu s politikou dlouhodobých výhledů, kterou poskytl generální ředitel společnosti Palantir Alex Karp, se pro roky 2021 až 2025 předpokládá roční růst tržeb o 30 % nebo více.

 

Tohle prostě nejsou negativní výsledky, které by odůvodnily propad, který $PLTR-0.6% akcie minulý týden zaznamenaly...Co si o tom myslíte? 


Autor @emil333 má karmu 993 a je členem této skupiny od 16/08/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Toto je presne spoločnosť, ktorá pre mňa predstavuje mŕtve peniaze. Ako investícia na 5+ rokov by som bol ochotný kúpiť akcie pod $20. Inak asi nie, už teraz má spoločnosť veľmi vysoké hodnotenie, preto ten prepad po dobrých výsledkoch. Proste tie akcie boli už drahé. S neustálym riedením akcií, ktoré by sa malo síce v budúcnosti zlepšiť, ale aj tak pridávajú na hodnote spoločnosti veľmi veľa. Za posledný rok zriedili akcie o viac ako 100%!!! Inak je to dobrá spoločnosť, takže kto chce držať akcie dlhú dobu by mohol teraz nakupovať.

Jen kupujte společnosti co jsou stále ve ztrátě.  Já se této společnosti nedotkne ani dlouhou tyčí.

No v průměru analytici věří, že férová hodnota $PLTR-0.6% je kolem 24 dolarů. Což by naznačovalo v tuto chvíli pro zájemce ideální čas na nákup.

dlouho o nákupu $PLTR-0.6% přemýšlím, tohle zní jako fajn příležitost 🤔

souhlas, mě to taky přišlo jako kravina...dokoupil jsem levněji a vyrovnal pozici, takže za mě asi v pohodě...$PLTR-0.6% akcie se někdy pohybují vážně nelogicky, takže se dlouhodobě určitě vrátíme na 28 $

Pořád jsem se k nákupu $PLTR-0.6% akcií nedostala 😂, takže díky za připomenutí 😁

Timeline Tracker Overview