@anttimiettinen

Vuoden 2022 vahvasta kehityksestä huolimatta Lockheed Martin $LMT:n osake on edelleen järkevä valinta konservatiivisille osinkosijoittajille. Tosiasia on, että maailma ajautuu yhä suurempiin ongelmiin. Lyhyesti sanottuna - Ukrainan sota, Kosovon ja Serbian välinen kuohunta ja lopuksi Kiina ja Taiwan. Sijoittajana pyrin etsimään ja analysoimaan sijoitusmahdollisuuksia, jotka ovat minulle järkeviä ja ennen kaikkea tuottavat minulle rahaa, mikä tässä tapauksessa vaikuttaa realistiselta. Jotkut saattavat olla kanssani eri mieltä $LMT:n osakekurssista, mutta olen ottanut sen huomioon myös tässä analyysissä.

$LMT

Lockheed Martin on johtava kansainvälinen huipputeknologia-, globaali turvallisuus- ja ilmailu- ja avaruusalan yritys, joka harjoittaa ensisijaisesti huipputeknologiajärjestelmien, -tuotteiden ja -palvelujen tutkimusta, suunnittelua, kehittämistä, valmistusta, integrointia ja ylläpitoa.

Lockheed Martinin osakkeet ovat todennäköisesti edelleen hyvä sijoituskohde pitkän aikavälin sijoittajille, jotka etsivät sekä kasvavia tuloja että pääoman arvonnousua. Yhtiö on hyvin johdettu, sillä on vahva franchising-toiminta, sen tase on terve, se ansaitsee tulonsa käteisellä ja se on osakkeenomistajamyönteinen.

Tämän vuoden tulos puhuu puolestaan👇.

Viime vuosikymmenen aikana Lockheedin liikevoitto ja liiketoiminnan kassavirta ovat kasvaneet vuosittain keskimäärin alhaisella kaksinumeroisella luvulla. Näin ollen yritys on historiallisesti ollut yleensä taantumankestävä.

  • LMT:n sijoittajat ovat nauttineet osinkojen korotuksista jo 20 vuotta peräkkäin. Ja 2,6 prosentin osinkotuotosta. Viime vuosina voitonjako on kasvanut yli 9 prosenttia vuodessa, ja nykyinen tuotto on korkeampi kuin muilla suurilla ilmailu-, avaruus- ja puolustusalan osakkeilla.

Tarkastellaanpa yrityksen lukuja.

1. Tuotto

Neljän viime vuosineljänneksen aikana liikevaihto on ollut keskimäärin noin 16 miljardia dollaria. Lisäksi johto on ilmoittanut odottavansa, että kasvu kiihtyy eniten tämän vuoden jälkipuoliskolla - ei ihme. Jännitteiden lisääntyessä yksittäiset maat lisäävät aseita ja sotilaslentokoneita koskevia menoja, mikä voi auttaa yhtiötä merkittävästi tulevina vuosineljänneksinä.

Sotien ja kaikenlaisten katastrofien ulkopuolella - Onko tämä positiivinen uutinen (ainakin yhtiön ja $LMT-sijoittajien kannalta). Jos johto kuitenkin täyttää ennusteensa, koko vuoden 2022 liikevaihto on hieman pienempi kuin vuonna 2021.

Toisen vuosineljänneksen tulospuhelun aikana johto selitti, että alhaisemmat tulot johtuvat toimitusketjun häiriöistä, inflaatiosta ja asiakkaiden viivästyksistä.

2. Segmentin käyttökate

Lockheed Martin raportoi segmenttikohtaiset käyttökatteet jokaisesta neljästä segmentistään: ilmailu- ja avaruusala, ohjukset/tulenjohto, pyörivät järjestelmät ja missiojärjestelmät sekä avaruusala. Viime vuosina Lockheedin konsolidoidun segmentin toimintakate on ollut seuraava:

2019: 10,6%

2020: 10,8%

2021: 11,0%

Huolimatta siitä, että liikevaihto laskee 2,6 prosenttia edellisvuodesta, johto arvioi segmentin marginaalien olevan 11 prosenttia vuonna 2022.

3. Vapaa kassavirta

Koko vuonna 2021 Lockheedin vapaa kassavirta oli 6,03 miljardia dollaria eli 22 dollaria osaketta kohti. Tämänhetkinen FCF-ohjeistus vuodelle 2022 on noin 6 miljardia dollaria, mikä on pääosin verrattavissa viime vuoteen.

4. Sijoitetun pääoman tuotto

Sijoitetun pääoman tuotto voi olla hyödyllinen väline, jonka avulla voidaan arvioida johdon tehokkuutta, ja L GMT:n odotetaan saavan 28 prosentin tuoton sijoitetulle pääomalle. Tämä on varsin hyvä tulos verrattuna aiempien vuosien RoIC-arvoihin. Mielestäni se on erittäin hyvä hinta-laatusuhde, johon kilpailijoista korkeintaan Northrop Grumman pystyy vastaamaan.

Korkea tuotto viittaa siihen, että johto luo arvoa osakkeenomistajille. Ilmailu-, avaruus- ja puolustusteollisuuden keskimääräinen sijoitetun pääoman tuotto on noin 7 prosenttia. LMT:n tuotot ovat näin ollen alan parhaita.

5. Tilauskanta

Toisen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä johto ilmoitti, että Lockheedin tilauskanta on 135 miljardia dollaria. Tämä on verrattavissa vuoden 2021 puolivälissä olevaan tilauskantaan, joka oli myös 135 miljardia dollaria.

  • Johto odottaa tilauskannan kasvavan edelleen tämän vuoden loppuun mennessä.

Osakkeiden arvostus

Monet sijoittajat näkevät $LMT:n osakkeen reilun hinnan olevan alle 400 dollaria osakkeelta - toisaalta olen samaa mieltä tästä, mutta toisaalta näen suotuisia uutisia ja aseiden kysynnän kasvua, jotka voivat nostaa osaketta paljon korkeammalle.

  • Suurimpana riskinä näen hallitusten sopimusten venyttämisen ja siihen liittyvät erilaiset maksut. Markkinahinnat vaihtelevat paljon, samoin kuin tuotantomateriaalien hinnat = LMT:n on korotettava perushintojaan jossakin määrin kompensoidakseen näitä haittatekijöitä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että varastossa ei ole enää edullisia tuotteita. Tuore tarjous on lähellä nykyistä käypää arviotani 430-440 dollaria.

  • Katse eteenpäin ja Wall Streetin ennusteet 👉 Vuoteen 2023 mennessä $LMT:n osakkeen hinnan arvioidaan nousevan 460-470 dollariin osakkeelta (nykyinen hinta on alle 430 dollaria).

Osakekursseja voi tukea osakkeenomistajia suosiva johtoryhmä. Osinkotuotto on tällä hetkellä 2,6 %. Osingonjakoa on nostettu 20 peräkkäisenä vuotena, ja sen odotetaan jatkuvan myös vuonna 2022. Lisäksi hallitus antaa edelleen luvan osakkeiden takaisinostoihin. Viimeisen vuoden aikana $LMT: n ulkona olevien laimennettujen osakkeiden kokonaismäärä on laskenut 4 %.

Yrityksen suurimmat haasteet

  • Lyhytaikaiset tulostappiot, jotka johtuvat työntekijän eläkesopimuksen ostosta aiheutuneesta ei-kassaperusteisesta veloituksesta. 2Q:n osakekohtainen liikevoitto (EPS) ja koko vuoden ohjeistus pysyvät ennallaan.
  • Lisäksi Yhdysvaltain hallituksen sopimus F-35-hävittäjäkoneiden toimittamisesta oli jossain vaiheessa uhattuna. Tässä tapauksessa yritys koki inflaation, tuotannon ja siihen liittyvien kustannusten nousun, mikä aiheutti yhden asian - tästä sopimuksesta saatavat tulot olisivat enemmän tai vähemmän olemattomat, mikä johti tämän kysymyksen ratkaisemiseen ja siihen liittyviin lisämaksuihin. Alkuperäinen tarjous oli - 400 F-35-hävittäjää 30 miljardilla dollarilla.
  • Viimeisin päivitys: Pentagonin budjetin muutokset voivat vaikuttaa F-35-hävittäjien toimitussopimuksen yksityiskohtiin, joita odotetaan työstettävän lähikuukausina, mutta Lockheed totesi, että se pystyy saavuttamaan alhaisemmat kustannukset lentokoneille korkeista kustannuksista huolimatta makrotaloudellisten vastatuulten avulla.

Päätelmä

Lockheed Martinin osake on edelleen vankka pitkän aikavälin sijoituskohde, jolla on pitkä historia, runsas osinkotuotto ja, mikä tärkeintä, tasainen kasvu jopa taantuma-aikoina. Yhtiön perustekijät kokevat lyhyen aikavälin kolauksen toimitusketjuongelmien, inflaatiopaineiden ja asiakkaiden viivästysten vuoksi. Nykytilanteesta huolimatta marginaalit, tulos- ja vapaan kassavirran odotukset vuodelle 2022 ovat edelleen vahvat.

Nykyiset osakkeiden hinnat eivät enää heijasta merkittävää alennusta, mutta uskon silti, että ne voivat toimia hyvänä lähtökohtana - sijoittajat, jotka haluavat kerätä osakkeita, voivat kuitenkin harkita pienen position avaamista ja sen jälkeen tarkkailla osaketta, jotta he voivat ostaa lisää osakkeita lyhytaikaisen heikkenemisen yhteydessä.

Maailman konfliktien kärjistyessä odotan, että aseiden, hävittäjien ja lentokoneiden kysyntä voi lisääntyä ja tulee lisääntymään, koska yksittäiset kansakunnat haluavat varautua kaikkiin uhkiin ja riskeihin. Kukaan meistä ei myöskään tiedä, kuinka kauan sota kestää ja millaisia "lahjapaketteja" puolustavat maat voivat saada.

  • Sijoitatko $LMT:hen? Vai onko sinulla joku muu suosikki alalla?
  • Mitä mieltä olet $LMT:stä?
  • Voiko Lockheed saavuttaa arviot ja lähestyä 470 dollaria osakkeelta?

Huomaa, että tämä ei ole taloudellista neuvontaa. Jokainen investointi on analysoitava perusteellisesti.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇