@jesperjensen

Jeg behøver nok ikke at præsentere Starbucks $SBUX for nogen i lang tid. Det overraskende er dog deres resultater for 3. kvartal 2022, som kom ind over forventningerne, og derfor kan vi se nærmere på dette selskab med henblik på en mulig investering til den nuværende pris.

Et kig på Starbucks.

En kort beskrivelse af $SBUX

Starbucks Corporation og dets datterselskaber driver virksomhed som risteri, forhandler og detailhandler af specialkaffe på verdensplan. Det er ikke det hele, for de har udnyttet deres brand og har også licenseret deres varemærker gennem licensbutikker og dagligvare- og fødevarekonti. Med hensyn til antallet af butikker rundt om i verden har de allerede et meget interessant antal steder med over 16.000 butikker (med licens) i Nordamerika og over 17.000 butikker (med licens) på internationalt plan.

3Q/2022

Det sidste kvartal var interessant for virksomheden, da resultaterne var over forventningerne, både med hensyn til salg og åbning af nye butikker.

  • Denne globalt kendte kaffekæde åbnede 318 nye butikker med i alt næsten 35.000 steder på verdensplan.
  • Tirsdagens rapporterede resultater var også tilfredsstillende med en samlet omsætning, der steg med 8,7 % i forhold til året før til 8,15 milliarder dollars.
  • Det globale sammenlignelige butikssalg steg med 3 % i tredje kvartal.
  • Det sammenlignelige butikssalg i Nordamerika steg med 9 %.
  • Antallet af aktive Starbucks Rewards-medlemmer i USA steg med 13 % i kvartalet til 27,4 millioner medlemmer.
  • Forventningerne til 4. kvartal er dog mere pessimistiske, og ledelsen forventer et mere beskedent fald i salget, hvilket er forståeligt, da sommeren er ved at være slut, og der derfor vil være færre rejser.
  • Kina er også et spørgsmålstegn for dem, da salget af sammenlignelige butikker i Kina faldt med 44 % i tredje kvartal, hovedsagelig på grund af et fald i COVID-19 begrænsede transaktioner.

På trods af det sidste punkt i forbindelse med Kina-forbindelsen er virksomheden optimistisk med hensyn til udsigterne, og det gav finansdirektør Rachel Ruggeri udtryk for dette synspunkt:

Vi har fortsat stor tiltro til den kinesiske forbrugerøkonomis modstandsdygtighed og dynamik. Det kinesiske kaffemarked befinder sig stadig på et meget tidligt stadie, og der er en lang vækstbane forude.

Det kinesiske marked betragtes allerede som en vigtig katalysator for langsigtet vækst, og ifølge Andy Barish, analytiker hos Jefferies, vil Starbucks-aktien sandsynligvis forblive afdæmpet på kort sigt, mens virksomheden forbereder sig på at ansætte en ny administrerende direktør senere i 2022.

Spørgsmålstegn for denne relativt stabile virksomhed er globale problemer såsom stigende inflation, stigende lønomkostninger og tilbageværende bekymringer om COVID-19-pandemien. Risiko-gevinstforholdet er ikke godt nok for "value"-investorer i øjeblikket, og hvis det amerikanske aktiemarked går ind i en mere markant korrektionsfase, kan aktiekursen være på et langt lavere niveau.

Kilde.

Som vi kan se på grafen, befinder vi os i øjeblikket omkring niveauet 85-6 $. Støtten ligger på $80-niveauet, og hvis kursen falder under $80, vil det næste stop sandsynligvis være ved $70. På den anden side ligger modstanden ved $90, og hvis kursen går over dette niveau, er det næste stop så højt som $100.

De 17 analytikere hos TipRanks ser den gennemsnitlige pris pr. aktie på 92 USD, den laveste pris på 84 USD, hvilket stort set er det nuværende niveau, og den højeste pris på 110 USD på 12 måneders sigt.

Deres styrke ligger også i deres loyalitetsprogram, hvor de som nævnt har over 27 millioner medlemmer, og jeg er ikke i tvivl om, at dette tal vil vokse. Denne målgruppe tilpasser sig i stigende grad til digital bestilling. Vækstprognoserne forudser en gennemsnitlig årlig vækst på 9-12 % indtil 2030, hvilket er et rigtig godt tal.

Finans

Som vi kan se, nærmer tallene sig allerede værdierne fra før COVID. Desuden er overskuddet på over 4 mia. allerede på samme niveau som før COVID.

Kilde.

Som jeg ser på denne virksomhed, er deres forretningsmodel efter min mening svær at sætte spørgsmålstegn ved, og licenserne hjælper dem smukt til et stærkere brand, ligesom deres loyalitetsprogram og medlemmer, der lærer at bestille digitalt og udgør mere end halvdelen af ordrerne, er virkelig glædeligt for Starbucks. Med hensyn til prisforudsigelse er flere analytikere enige om, at prisen bør ligge omkring 92-95% af USD, hvilket er pæne procenter i forhold til den nuværende pris, men på den anden side befinder vi os i en periode med usikkerhed, og et fald er ikke udelukket, og hvis værdien på 80 USD ikke holder, er et fald til den næste støtte i prisområdet omkring 70 USD ganske realistisk. Jeg har en tendens til at se mere fundamentalt på virksomheder, og for mig er Starbucks bestemt interessant, selv om COVID igen kan forstyrre deres forretning, så det skal man tage hensyn til og måske foretage lidt mere research, før man investerer, da dette ikke er en investeringsanbefaling, men blot en privatinvestors synspunkt.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇