@faaswilkes

Ik hoef Starbucks $SBUX waarschijnlijk niet uitgebreid aan iemand voor te stellen. Wat wel verraste, waren hun resultaten voor het derde kwartaal van 2022, die boven de verwachtingen uitkwamen, en daarom zouden we dit bedrijf nader kunnen bekijken in termen van een mogelijke investering tegen de huidige prijs.

Een kijkje bij Starbucks.

Een korte beschrijving van $SBUX

Starbucks Corporation is, samen met haar dochterondernemingen, wereldwijd actief als brander, verkoper en detailhandelaar van koffiespecialiteiten. Dat is nog niet alles, want zij hebben hun merk als hefboom gebruikt en hun handelsmerken ook in licentie gegeven via winkels met een licentie en via kruidenierswinkels en levensmiddelenwinkels. Wat het aantal winkels in de wereld betreft, hebben zij reeds een zeer interessant aantal locaties, met meer dan 16.000 winkels (geëxploiteerd en met licentie) in Noord-Amerika en meer dan 17.000 winkels (geëxploiteerd en met licentie) internationaal.

3Q/2022

Het laatste kwartaal was interessant voor de onderneming, aangezien de resultaten boven verwachting waren, zowel wat de verkoop als wat de opening van nieuwe winkels betreft.

  • Deze wereldwijd bekende koffieketen opende 318 nieuwe winkels met een totaal van bijna 35.000 locaties wereldwijd.
  • De dinsdag bekendgemaakte resultaten waren ook verheugend, met een totale omzetstijging van 8,7% j-o-j tot 8,15 miljard dollar.
  • De wereldwijde vergelijkbare winkelomzet steeg in het derde kwartaal met 3%.
  • De vergelijkbare winkelomzet in Noord-Amerika steeg met 9%.
  • Het actieve Starbucks Rewards-lidmaatschap in de V.S. steeg tijdens het kwartaal met 13% tot 27,4 miljoen leden.
  • De verwachtingen voor het vierde kwartaal zijn echter pessimistischer en het management verwacht een bescheidener daling van de verkoop, wat begrijpelijk is aangezien de zomer ten einde loopt en er dus minder zal worden gereisd.
  • China is ook een vraagteken voor hen, aangezien de vergelijkbare winkelomzet in China in het derde kwartaal met 44% is gedaald, voornamelijk als gevolg van een daling in COVID-19 beperkte transacties.

Ondanks het laatste punt in de China-connectie is het bedrijf optimistisch over de vooruitzichten, en CFO Rachel Ruggeri gaf die mening te kennen:

Wij blijven het volste vertrouwen hebben in de veerkracht en de dynamiek van de Chinese consumenteneconomie. De Chinese koffiemarkt staat nog in de kinderschoenen en er ligt een lang groeitraject in het verschiet.

De Chinese markt wordt nu al gezien als een belangrijke katalysator voor groei op lange termijn, en volgens analist Andy Barish van Jefferies zullen de Starbucks-aandelen op korte termijn waarschijnlijk gematigd blijven omdat het bedrijf de weg vrijmaakt voor de aanwerving van een nieuwe CEO later in 2022.

Vraagtekens voor dit relatief stabiele bedrijf zijn wereldwijde problemen zoals de stijgende inflatie, de stijgende arbeidskosten en de aanhoudende bezorgdheid over de COVID-19 pandemie. De risico/opbrengstverhouding is momenteel niet goed genoeg voor "value"-beleggers, en als de Amerikaanse aandelenmarkt in een belangrijkere correctiefase terechtkomt, zou de aandelenkoers op veel lagere niveaus kunnen staan.

Bron.

Zoals we op de grafiek kunnen zien, bevinden we ons momenteel rond het $85-6 niveau. Steun ligt op het $80 niveau, als de prijs onder $80 zakt zou de volgende stop waarschijnlijk op $70 liggen. Aan de andere kant ligt de weerstand op $90, als de prijs boven dit niveau komt, is de volgende stop zelfs $100.

De 17 analisten van TipRanks zien de gemiddelde prijs per aandeel op USD 92, de laagste op USD 84, wat in principe het huidige niveau is, en de hoogste op USD 110 met een tijdshorizon van 12 maanden.

Hun sterkte ligt ook in hun getrouwheidsprogramma waar ze, zoals ik al zei, meer dan 27 miljoen leden hebben en ik twijfel er niet aan dat dit aantal nog zal groeien. Dit publiek past zich steeds meer aan digitale bestellingen aan. De groeiprognoses gaan uit van een gemiddelde jaarlijkse groei van 9-12% tot 2030, wat een heel mooi cijfer is.

Financiën

Zoals we kunnen zien komen de cijfers al in de buurt van de pre-COVID-waarden. Ook de winst van meer dan 4 miljard is al op het niveau van vóór de COVID.

Bron.

Voor zover ik naar dit bedrijf kijk, is hun business model moeilijk in twijfel te trekken naar mijn mening en ook de licenties helpen hen prachtig naar een sterker merk, ook hun loyaliteitsprogramma en leden leren digitaal te bestellen en maken meer dan de helft van de bestellingen uit is echt verheugend voor Starbucks. Wat de prijsvoorspelling betreft, zijn verschillende analisten het erover eens dat de prijs rond 92-95% van de USD zou moeten liggen, wat mooie percentages zijn ten opzichte van de huidige prijs, maar aan de andere kant bevinden we ons in een periode van onzekerheid en een daling is niet uitgesloten en als de waarde van $80 geen stand houdt, is een daling naar de volgende steun in de prijsrange rond $70 vrij realistisch. Ik heb de neiging om meer fundamenteel naar bedrijven te kijken en voor mij is Starbucks zeker interessant, hoewel COVID hun activiteiten weer aardig zou kunnen verstoren, dus u moet daar rekening mee houden en misschien wat meer onderzoek doen voordat u belegt, aangezien dit geen beleggingsaanbeveling is, maar gewoon de mening van een particuliere belegger.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇