S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Jaké investiční knihy?

Viděl sem na Instagramu Buliosu ten příspěvek o knihách a chtěl bych se proto zeptat, jaké zajímavé knihy o investování jste četli a doporčili byste začátečníkovi? O financích jsem četl jen Bohatý tatá chudý táta a Nejbohatší muž Babylónu, ale to není vůbec o akciích a přímo investování.

 

Posílejte tipy, určitě nebudu jediný kdo to ocení!


Jestli Nejbohatší muž v Babylónu není o investování, tak doporučuji přečíst znovu. Já osobně u knih spíše vyhledávám knihy, které mi pomohou s nastavením mysli investora. Tam musím vyzdvihnout Myšlení k Bohatství (schválně s velkým B) od Napoleona Hilla. Nenarazil jsem zatím na knihu, která by mi tolik pomohla. Dobrý a nenáročný je i Největší obchodník na světě od Oga Mandiho. Dá se přečíst za pár hodin a má v sobě hodně super myšlenek. Inteligentní Investor je samozřejmě povinná literatura, ale o něco náročnější čtení a pokud začínáte třeba jen na NFT tak možná příliš podrobná.

Ale ano, to chápu že ten základ je o tom peníze investovat. Ale není to přímo o investování do akcií apod. to me zajímalo.

Nejde nic než souhlasit. Naprosto skvělé knihy! Ještě bych zmínil Jak myslí milionáři.

Ekonomické bubliny od Dominika Stroukala

To zní zajímavě, děkuji za tip!

Na téma bublin mám rozečtený Irrational Exuberance od Robert J. Shiller a Black Swan od Nasim Taleb...asi trochu narocnejsi cteni tak mi to jde spis pomalejc...

Partner

A samozřejmě bych rád doporučil knihu Sněhová koule, která je o životě Warrena Buffetta, ačkoliv je škoda, že už je poměrně stará, cca 13 let mám pocit.

Český analytik Mikuláš Splitek vydal u Melvilu knihu Stát se investorem, to taky není vůbec špatně pro začátečníky 👍

Souhlas, četl jsem a dobrá kniha.

Partner

Inteligentní Investor je klasika, jen to české zpracování se mi nelíbí v knihovně 😅