S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Valuace 80 miliard dolarů během několika let? Tahle firma ze segmentu lithiových baterií to může dokázat

Milan Charvat
18. 8. 2022
4 min read

O velkolepé budoucnosti elektromobilů už asi nikdo nepochybuje, proto by se nejeden investor mohl domnívat, že i firmy pohybující se v tomto segmentu budou trhem už nějaký ten pátek oceněny na odpovídající hodnotu. Přesto se dají najít akcie, které by se v příštích několika letech mohly dočkat zhodnocení v tisících procent.

Čeká tuhle firmu zářná budoucnost?

Veškerá pozornost věnovaná lithiovým bateriím se totiž obvykle soustředí na samotné elektromobily, ale podle společnosti Loop Capital by investoři měli mít v hledáčku i jednoho menšího a dnes poměrně nenápadného hráče: Enovix $ENVX+10.6% 

Uznávaná investiční firma v úterý zahájila sledování tohoto výrobce baterií s nákupním ratingem (tedy doporučením BUY) a uvedla, že do konce desetiletí by Enovix mohl mít hodnotu 80 miliard USD.

Společnost, která vstoupila na burzu v červenci 2021 prostřednictvím fúze SPAC, má aktuální tržní kapitalizaci 2,26 miliardy dolarů. Bavíme se tedy o téměř čtyřicetinásobném zhodnocení během následujících 7 let.

Akcie společnosti za poslední měsíc vzrostly o více než 50 %. Akcie však stále klesly o 64 % oproti svému historickému maximu dosaženému 22. listopadu loňského roku.

Napájení technologií budoucnosti

Technologie budoucnosti - umělá inteligence, Edge computing, 5G, elektromobily, rozšířená realita a virtuální realita - všechny vyžadují větší hustotu energie v bateriích. Vytvoření a rozšíření baterie obsahující 100% aktivní křemíkovou anodu je již dlouho cílem průmyslu, protože výrazně zvyšuje hustotu energie a výkon. Společnost Enovix je lídrem v oblasti vývoje a výroby pokročilých lithium-iontových baterií s křemíkovou anodou. Vlastní 3D architektura článků společnosti zvyšuje hustotu energie a udržuje vysokou životnost cyklu. Společnost Enovix buduje v USA závod na výrobu pokročilých křemíkových anodových lithium-iontových baterií pro sériovou výrobu. Prvotním cílem společnosti je poskytnout konstruktérům mobilních zařízení přední kategorie vysokoenergetickou baterii, aby mohli vytvářet inovativnější a efektivnější přenosné produkty. Společnost Enovix rovněž vyvíjí svou technologii 3D článků a výrobní proces pro trhy s elektromobily a skladováním energie, aby pomohla umožnit široké využití obnovitelné energie.

Citace ze stránek firmy Enovix

https://twitter.com/Enovix3D/status/1555597021339389953

Do dlouhodobého ocenění společnosti Loop Capital je započítána právě expanze společnosti Enovix do oblasti elektromobilů. Firma odhaduje hodnotu segmentu spotřební elektroniky, ve kterém firma v roce 2007 začínala, na 7 až 8 miliard dolarů, ale tržní ocenění elektromobilů na potenciálních 75 až 80 miliard dolarů.

"ENVX se připravuje na velmi atraktivní finanční model se silným růstem tržeb a normalizovanými provozními maržemi softwarového typu. Při pohledu do budoucna je baterie (a konkrétně určitá hranice schopnosti baterie) důležitým prvkem pro zážitky příští generace, které již společensky považujeme za samozřejmost," napsala firma ve zprávě klientům.

Podle ní sem patří technologie AR/VR, stejně jako metaverse a elektromobily. V konečném důsledku je podle ní Enovix jedinou společností, která je schopna zajistit atraktivní ekonomiku napříč více kategoriemi produktů.

Loop Capital poznamenal, že práce společnosti Enovix na zvyšování hustoty energie v jejích produktech jí dává náskok 5 až 9 let před konkurencí.

Firma z Wall Street stanovila aktuální cílovou cenu na 50 USD, což je zhruba o 250 % více, než na jaké úrovni akcie ve středu uzavřely.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8eSEoOy8JY

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.