S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Inovatívna spoločnosť, s ktorou uzatvárajú významné partnerstvá giganti ako Amazon, Alphabet, či Microsoft

Kristian Šooš
16. 9. 2022
4 min read

Túto spoločnosť by ste si mali určite pozrieť a naštudovať, nakoľko ich podnikanie rýchlo rastie a vyvíja sa aj napriek aktuálnej situácii vo svete a spomalenému hospodárskemu rastu. Posledné mesiace sú spájané s hromadnými prepúšťaniami zamestnancov, z dôvodu redukcie nákladov. Táto spoločnosť robí presný opak, čo dokazuje ich perspektívu a za posledných 6 mesiacov prijali takmer 1000 nových zamestnancov.

Spoločnosť, ktorá rastie aj napriek aktuálnemu dianu vo svete a záujem o nich prejavili najväčšie mená v odvetví.

Krátka definícia spoločnosti $SNOW+1.0% 

Snowflake Inc. poskytuje cloudovú dátovú platformu v Spojených štátoch a taktiež aj medzinárodne. Platforma spoločnosti ponúka dátový cloud, ktorý umožňuje zákazníkom konsolidovať údaje do jedného zdroja pravdy, aby poskytovali zmysluplné obchodné poznatky, budovali aplikácie založené na údajoch a zdieľali údaje. Jeho platformu využívajú organizácie rôznych veľkostí v rôznych odvetviach, ako už bolo spomenuté aj veľké firmy, ako napríklad Amazon, Google alebo Microsoft.

  • Túto spoločnosť taktiež vlastní aj Warren Buffett s Berkshire.
  • Množstvo klientov, ktorí ročne minú viac ako 1 milion dolárov na tejto platforme sa v poslednom kvartáli zdvojnásobil.
  • Tržby spoločnosti Snowflake počas štvrťroka medziročne vzrástli o 83 % a dosiahli 497 miliónov USD. 
  • Silný výsledok podnietil spoločnosť mierne zvýšiť svoje celoročné výhľady na fiškálny rok 2023 a teraz očakáva, že vygeneruje tržby v celkovej výške 1,915 miliardy USD. 

Každý investor chce nájsť ďalšiu spoločnosť, ktorá bude napredovať a zmení svojim spôsobom hru v danom sektore a bude generovať vysoké dlhodobé výnosy. Tento rok to je avšak celkom ťažké, nakoľko sa nachádzame v zlej ekonomickej situácii. Hroziace spomalenie ekonomiky je dôvodom negativity, keďže rastúca inflácia tlačí úrokové sadzby vyššie a dáva zabrať nám ako spotrebiteľom. Niektoré spoločnosti však boli týmto negatívnym vplyvom ovplyvnené menej – najmä tie, ktoré predávajú svoje produkty a služby iným podnikom, čo je prípad tejto spoločnosti.

Akcie Snowflake v roku 2022 zatiaľ klesli o 53 %, ale ich príjmy naďalej rastú, čo naznačuje, že by to mohla byť skvelá príležitosť na nákup.

Zdroj: Bulios

Snowflake využíva digitálnu revolúciu vo firemnom sektore. Spoločnosti presúvajú svoje operácie rýchlym tempom online pomocou cloudovej technológie a generujú "tony" údajov, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať chaotické a neusporiadané, ale v skutočnosti obsahujú cenné základné poznatky, keď sú efektívne analyzované. Snowflake vytvoril Data Cloud, ktorý je navrhnutý tak, aby to všetko zjednotil pre maximálnu viditeľnosť.

Významné partnerstvá

Ako som spomínal v úvode významné spoločnosti typu Microsoft, Amazon či Google sú teraz úzko poprepájaní so Snowflake. Z tohto partnerstva profitujú aj ich zákazníci v prípade, keď potrebuju zdieľať dôležité informácie s ich obchodným partnerom, ktorý je zaviazaný s iným poskytovateľom cloudu, ako je ich vlastný.

Okrem toho spoločnosť vybudovala inovatívny dátový trh, kde môžu zákazníci spoločnosti Snowflake nakupovať, predávať a vymieňať si údaje medzi sebou, čím pridáva nový rozmer výhodám, ktoré prináša pobyt v jej ekosystéme.

Predikcia ceny

Zdroj: Tipranks

Mediánová cena je na úrovni 206 dolárov a HIGH na úrovni 274, vychádza to z predikcie 31 analytikov z Wall Street. Čo sa týka statusu 23 z nich zaujalo stanovisko BUY, 7 HOLD a 1 SELL.

Zdroj: Yahho.Finance

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo.Finance predikujú mediánovú cenu až na úrovni 221 dolárov.

Pokiaľ ste investor, ktorý rád diverzifikuje a nemá ešte plné portfólio, čo sa týka technológií, tak toto môže byť skvelá voľba. Nakoľko ako môžete vidieť tejto spoločnosti sa darí aj počas týchto ekonomických poklesov a je v prepade o vyše 50%. Samozrejme toto je len môj osobný názor a nie investičná rada, takže DYOR.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.