S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Kritici to odmítají vidět, ale tohle je důkaz, že (nejen) Cardano je kvalitní investice

Viděl jsem v poslední době na Buliosu spoustu kritických hlasů směrem ke kryptoměnám, hlavně teda BTC, a přijde mi to docela nefér. Takže jsem se rozhodl podívat na celou věc z druhé strany a přinést celkem relevantní argumenty, proč kryptoměny a například zrovna Cardano představují skvělou investiční příležitost.

Cardano má reálné výsledky.

Otázka, zda má krypto skutečnou fundamentální hodnotu - v jistém smyslu, zda je vůbec skutečné - je otázkou, která těžce doléhá na důvěru velké části investorů. Nepomáhá, když finanční těžké váhy, jako jsou Charlie Munger, Warren Buffett nebo třeba Jamie Dimon, šéf banky J.P.Morgan $JPM+0.1% , veřejně vznášejí taková obvinění. Mají ve finančním světě takový vliv, že jejich komentáře pomáhají šířit nedůvěru.

To je skutečně medvědí služba, protože kryptoměny jako Cardano $ADA/USD (taky jsem tu viděl kritiku)  představují životaschopné investiční teze. Obchodníci, kteří před nimi zavírají oči, přicházejí o obrovské potenciální příležitosti. To je fakt, nikoli domněnka - stačí vzít v úvahu dosavadní výnosy.

Investování do kryptoměn se netýká pouze Bitcoinu $BTC/USD , ačkoliv to je samo o sobě velmi důležité, jelikož se stále jedná o vlajkovou loď krypta. Po desetiletí drtil výnosy všech ostatních tříd aktiv a konečném součtu tak může být názor nějaké slavné bankovní osobnosti pro dosažené zisky nepodstatný. Přesto tomu z nějakého důvodu stále celkem dost investorů naslouchá.

Každopádně, smyslem investování je hledání příležitostí s větším potenciálem růstu než rizikem poklesu. To, zda je mince pravá, nebo ne, je pro její hodnotu irelevantní.

Celý akciový trh je falešný, protože si ho lidé od základu vymysleli. Hodnota zlata je falešná, protože zlato toho moc nedělá, a přesto ho milujeme. Kopie Mony Lisy je falešná, a přesto lidé platí tisíce, aby mohli vlastnit dobře vyrobené repliky. Samotná Mona Lisa je padělek, protože ji někdo namaloval. Ze stejného důvodu je Bitcoin výtvorem lidského mozku a aktivem, se kterým stojí za to obchodovat. Miliony lidí ho milují a snaží se ho vlastnit, takže platí zákony nabídky a poptávky.

https://twitter.com/CardanoStiftung/status/1468645270221033475

Cardano má budoucnost

A nyní k hlavní hvězdě tohoto příspěvku. Kryptoměnové transakce probíhají napříč jakýmisi kybernetickými dálnicemi. V současné době existují sítě jako Cardano, Ethereum $ETH/USD  a Solana $SOL/USD , které to umožňují. Gigantem na tomto poli je dlouhodobě Ethereum, ale Cardano je jeho silným vyzyvatelem. Proto jeho mince ADA představuje životaschopnou investiční příležitost.

Nejedná se o žádné meme ve stylu Dogecoin nebo Shiba Inu. ADA ve skutečnosti plní funkci, díky které část kryptosvěta může fungovat. Standardní finanční technologie používám už léta a nedávno jsem vstoupil právě do světa kryptoměn. A úplně mě to pohltilo, to přiznávám. Transakce jsou velmi efektivní a pohodlné a nemusím kvůli nim nikam volat.

Samozřejmě se jedná o úplně nové odvětví, kde se nevyhnete "chybám", ať už vlastním nebo způsobeným druhou stranou. Detaily nejsou až tak důležité, ale sám jsem dostal svou lekci za cca 10 tisíc korun a je mi lépe. Jsem zkušenější, chytřejší. Tato má chyba vznikla na poplatcích ETH, což je celkem běžná věc a jen to posiluje argument, proč mohou v dlouhodobém horizontu uspět konkurenti jako Cardano.

Našlo Cardano spolehlivý support?

Obchodování s kryptoměnami je relativně snadné, já například nakupuji při propadech, které se dějí relativně často a právě teď je zrovna Cardano na hodnotách, které jsou pro nákup velmi atraktivní. O tom, že půjdeme zase brzy na $3 ani trochu nepochybuji. Důležitá je pro mě akumulace za dobré ceny v průběhu času. Dlouhodobě.

Fintech zahrnuje i krypto, tečka.

Budoucnost není o papírových transakcích. Fintech postupně všechno digitalizuje a ať se to lidem líbí nebo ne, součástí fintechu je i krypto. Naše centralizované finanční systémy se plácají, aby se udržely nad vodou. Hromadíme hory dluhů, jejichž konec je v nedohlednu. Skutečnost, že se tento týden celý svět rozčiloval nad několika prohlášeními amerického Federálního rezervního systému, je směšná.

Svět potřebuje záložní proces, který je nezávislý na vládě. Jak správně říkají hodleři - plán B. Staré přísloví, že není radno dávat všechna vejce do jednoho košíku, je naprosto pravdivé. Investoři by udělali dobře, kdyby vyčlenili nějaká aktiva mimo struktury centralizovaného finančního systému.

Inspirací k vytvoření textu mi byl Nicolas Chahine. A samořejmě také @piotrkubic se svým textem Bitcoin už tu s námi nemusí být dlouho, varuje uznávaný univerzitní profesor.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kryptomaniak má karmu 14 a je členem této skupiny od 26/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nejlepší je vlastní zkušenost

Partner

Makes sense, díky za příspěvek 👍