S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

3 zseniális készletek, hogy kapsz egy kövér passzív jövedelem nélkül sok erőfeszítés nélkül

György Sárosi
17. 9. 2022
6 min read

A megfelelő részvények kiválasztása örök téma. Annál is inkább, ha viszonylag hosszú távú befektetésről van szó, amely ideális esetben arra szolgál, hogy a jövőben osztalék formájában passzív jövedelmet biztosítson. Ma három olyan részvényt próbálok megvizsgálni, amelyek üzleti tevékenységük, nevük és minőségük miatt gyakran a hosszú távú befektetők választása.

A növekedés és a zsíros osztalék a helyes választás optimális eredménye.

Természetesen érdemes már az elején megemlíteni, hogy az osztalék formájában megjelenő passzív jövedelem különböző módon épülhet fel. Logikusan az egyenlet a következő: magasabb osztalék = magasabb jövedelem. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Ahogy itt gyakran említjük - a magas osztalékhozam nem feltétlenül jó. Fontos az osztalék fenntarthatósága, a vállalat alapjai és stabilitása, és természetesen a részvényárfolyam növekedési lehetősége is. Ha egy vállalat osztalékot fizet, de jövőre nincs miből kifizetni, vagy az 95%-kal esik, akkor biztosan nem szereztünk stabil passzív jövedelmet. De most térjünk rá a részvényekre.

Home Depot $HD-0.3%

A Home Depot a világ legnagyobb barkácsáruháza. A legutóbbi negyedév végén a vállalat összesen 2316 kiskereskedelmi üzletet üzemeltetett az Egyesült Államok mind az 50 államában. Ez egy hihetetlen szám. A Home Depot még a vártnál is jobb eredményt jelentett 2022 második negyedévéről.

A jelentésben a kiskereskedelmi óriás 43,8 milliárd doll áros bevétel mellett 5,05 dolláros részvényenkénti eredményt ért el. Ezzel szemben a második negyedévre vonatkozó konszenzusos becslések 43,4 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként mindössze 4,95 dolláros eredményt vártak. A vállalat továbbra is úgy becsüli, hogy a 2023-as pénzügyi évre 155,69 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként körülbelül 16,31 dolláros eredményt fog elérni.

A HD volt a 142. egymást követő negyedév, amikor a vállalat készpénzben fizetett osztalékot. Ugyanebben a közleményben a vállalat 15 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot jelentett be. Azt hiszem, ezt minden befektető szívesen hallja.

Ráadásul a Home Depot most szolid kedvezménnyel árul...

https://www.youtube.com/watch?v=GRL-21CNn6E

JPMorgan Chase & Co. $JPM+0.2%

A következő vállalat, a JPMorgan Chase & Co egy jól ismert bank és pénzügyi szolgáltató holdingvállalat. Mérete (és ezáltal stabilitása) szinte hihetetlen. Hogy érzékeltessük a méreteket: 2022. március 31-én a vállalat eszközei meghaladták a 4 billió dollárt, a saját tőkéje pedig 285,9 milliárd dollárt tett ki. A JPMorgan Chase emellett befektetési banki és pénzügyi szolgáltatásokat nyújt az ügyfelek széles körének.

A legutóbbi eredmények így néznek ki: Ebben a negyedévben a JPM-nek 30,7 milliárd dollár hitelköltsége volt. A hitelköltségek 1,1 milliárd dollárt tettek ki, ami 428 millió dolláros nettó céltartalékképzést és 657 millió dolláros nettó értékvesztést tartalmaz. 1,6 billió dollár likviditási forrásuk is volt. Ráadásul a második negyedévben a JPM 3 milliárd dollár, azaz részvényenként 1 dollár osztalékot fizetett. A negyedévben 224 millió dollár értékben vásárolt vissza részvényeket. A JPM éves osztalékhozama jelenleg 3,37%.

Természetesen a bankok és a pénzügyi szolgáltatások egy tökéletesen érvényes és ígéretes iparág, és ezután is így lesz. Itt nem várhatóak nagyobb felfordulások. A JPM összefoglalja az iparági statisztikákat - A fogyasztói és közösségi bankszektorban a bankkártyás és hitelkártyás kiadások együttesen 15%-kal nőttek, miközben az utazási és étkezési kiadások továbbra is magasak maradtak. A hitelkártya-kiadások 16%-kal nőttek, az új számlanyitások folyamatos erős növekedése mellett.

A JPM is jócskán elmaradt az év eleji magas szintektől.

Johnson & Johnson $JNJ-1.2%

A Johnson & Johnson egy rendkívül diverzifikált egészségügyi vállalat, amely a befektetőknek számos lehetőséget kínál. A vállalat hosszú osztalékfizetési múlttal rendelkezik , és 54 egymást követő évben emelte a kifizetéseket.

A JNJ egyértelműen az egyik leggyakrabban említett vállalat az osztalékkal és a stabilitással kapcsolatban. Ez a múltjának, erejének és az ágazat minden szegletében való hatalmas diverzifikációjának köszönhető. Gyakran a gyógyszeripari vizeken is ez hajtja előre a fejlesztéseket.

Gyakran részt vesz nagy tudományos konferenciákon is, ahol gyakran tesz közzé új adatkészleteket és a csővezeték egyes részeire vonatkozó jövőbeli terveket. Az idei AASLD Liver Meeting 2022 Washington D.C.-ben, amely november 4-8. között kerül megrendezésre, nagy katalizátor lehet a vállalat számára, mivel izgalmas új eredményeket hozhat nyilvánosságra a májgyógyszer-jelöltekkel kapcsolatban, amelyek igen ígéretesnek tűnnek.

Ez persze pozitívum, de ennek az óriásnak a szemszögéből nézve ez egy teljesen marginális csepp a tengerben. A vállalat nagymértékben profitál bevált termékeiből.

További elemzés itt is:

https://www.youtube.com/watch?v=iqSKkTiORNw

Van a portfóliójában vagy a radarján az említett részvények közül valamelyik? Gondolkodik bármelyikben, vagy esetleg vár a jobb árakra?

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.