S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tento podhodnotený dividendový kráľ je pripravený na EV prechod, ktorý mu prinesie enormné výnosy

Kristian Šooš
18. 9. 2022
5 min read

Spoločnosť je známa hlavne svojou ponukou nástrojov, avšak disponuje aj segmentom priemyselných spojovacích materiálov, ktorý sa považuje za klenot aj z hľadiska budúcnosti, ktorá môže byť prepojená s veľmi perspektívnym trendom EV. Hoci segment EV je dnes pre túto spoločnosť malou časťou podnikania, ktorá možno neznamená teraz pre nich zaujímavé zisky, avšak malo by sa to zmeniť a pomôcť pri nasledujúcom dlhodobom raste.

Spoločnosť s veľkou perspektívou z hľadiska budúcnosti a zapojenia do EV.

Čo ešte pridáva atraktivite tejto spoločnosti je to, že klesla v tomto roku približne o 50%. Tento pokles môže otvárať príležitosť pre investorov s dlhodobým zameraním a predovšetkým má veľku perspektívu v spojením s EV.

Krátka definícia spoločnosti $SWK-1.7% 

Stanley Black & Decker, Inc. sa zaoberá nástrojmi a skladovými a priemyselnými podnikmi v Spojených štátoch, Kanade, zvyšku Ameriky, Francúzsku, zvyšku Európy a Ázie. Disponuje viacerými segmentami. Jeho segment Tools & Storage ponúka profesionálne produkty, vrátane profesionálneho elektrického náradia a vybavenia s káblom a akumulátorom a pneumatického náradia a spojovacích materiálov...Priemyselný segment poskytuje skonštruované upevňovacie systémy a produkty zákazníkom v automobilovom priemysle, výrobe, elektronike, stavebníctve, letectve a iných odvetviach...Tento segment slúži priemyslu ropovodov a plynovodov a ďalším priemyselným zákazníkom. Predáva automatické dvere aj komerčným zákazníkom.

50% prepad spoločnosti bol okrem globálnych problémov, ktoré sa týkajú takmer všetkých sektorov a firiem spôsobený aj zvyšovaním nákladov v dôsledku problémov s dodávateľským reťazcom a infláciou, čo je niečo, čo ovplyvňuje všetky priemyselné akcie a je veľkou súčasťou problému. Pre Stanleyho Black & Decker je tu však aj druhé negatívum. Podstatná časť podnikania spoločnosti je viazaná na spotrebiteľov, takže výkonnosť má tendenciu klesať rýchlejšie ako u rovesníkov, ktorí sú viac orientovaní na podniky. Krátkodobý zásah do ziskov bol však takmer nevyhnutný vzhľadom na slabnúce ekonomické pozadie. Keď sa veci začnú zlepšovať, zárobky sa pravdepodobne vrátia späť rýchlejšie ako u mnohých rovesníkov. Spoločnosť sa určite otrasie a je to len krátkodobý problém a súčasná nízka cena akcií je presne tým dôvodom, prečo by sa dlhodobí investori mali zaujímať o túto firmu. 

Perspektívne prepojenie s EV

Okrem výroby nástrojov vyrába Stanley Black & Decker aj vysoko presné priemyselné spojovacie prvky. Zatiaľ čo obchod s nástrojmi spoločnosti zaznamenal v druhom štvrťroku pokles organického rastu o 9 %, priemyselná divízia zaznamenala organický rast o 12 %, pričom technické spoje vzrástli o 7 % a to je stále ešte len začiatok možného potenciálu. Elektrické vozidlá sú pre nich však kľúčovou príležitosťou na rast.

Predstavenie príležitosti

  • Vedenie odhaduje, že v súčasnosti dostáva v spaľovacích automobiloch - okolo 10 USD na vozidlo. 
  • Ale toto číslo pre EV je medzi 30 a 60 dolármi, čo je niekoľkonásobne viac.
  • Dividenda na úrovni 3,74%.
  • Keďže automobilky podstatne zvyšujú mieru výroby elektrických vozidiel, Stanley Black & Decker má potenciálne silný rastový priestor skrytý za obchodom s nástrojmi. 
  • Samozrejme orientácia na EV vytlačí určitým podielom klasické spaľovacie motory, ktoré im generujú peniaze, avšak možný podiel zisku je ako som už spomínal niekoľkonásobne vyšší a teda sa im to oplatí určite viac. 
  • Spoločnosť Stanley Black & Decker očakáva, že elektrifikácia vozidiel troj- až šesťnásobne zvýši ich adresný automobilový trh, takže stále tu existuje obrovská príležitosť. 
  • A keď sa obchod s cyklickými nástrojmi vráti späť do starých koľají, ako sa to stalo mnohokrát v minulosti po čiastočnom poklese odvetvia, táto spoločnosť by mohla zaznamenať obrovský nárast ziskov vo viacerých segmentoch ich podnikania.

Zdroj: Money.CNN

Ako môžeme vidieť, čo sa týka top holdingov 5 fondov navyšovalo svoje pozície a 2 z nich odpredávali.

Zdroj: TipRanks

Podľa predikcií analytikov z Wall Street by mala byť mediánová cena spoločnosti na hodnote 111 dolárov, čo ja nárast oproti aktuálnej hodnote o 30%.

Zdroj: Yahoo.Finance

Na základe predikcie 13 analytikov podľa Yahoo je priemrná cena za akciu, až na hodnote 114 dolárov, takže priestor na rast tu určite je.

Investori často chcú pri uvažovaní nad investíciou zaujímavé a hot sektory, niekedy sa však môže oplatiť pozrieť sa trochu inak a pouvažovať nad niečím s väčšou diverzifikáciou. Práve teraz je Stanley Black & Decker dosť vyklesaný kvôli ich biznisu s nástrojmi a to skrýva veľkú príležitosť rastu, ktorú má spoločnosť v oblasti elektrických vozidiel. Ak ste ochotní uvažovať v dlhodobom horizonte, môžete si kúpiť túto akciu s veľkou zľavou a získať aj výhodu rastu EV, na ktorú sa táto spoločnosť s veľkou pravdepodobnosťou zameria.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.