S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Intel, Walgreens és 3 másik 5% feletti hozamú osztalékrészvény, amelyek segítségével növelheted passzív jövedelmedet.

György Sárosi
22. 9. 2022
6 min read

A részvényárfolyamok idén jelentős esést szenvedtek el, de a befektetők számára ez előnyös. A piacon számos szilárd osztalékrészvény van, amelyek most vonzóbbnak tűnnek, mivel az áraik csökkennek és a hozamuk emelkedik. Íme 5 kiváló minőségű, 5% feletti osztalékhozamú vállalat, amelyek jelentősen erősíthetik a passzív jövedelemorientált portfóliót.

5 vállalat 5% feletti biztonságos osztalékhozammal

Intel

A félvezetőóriás Intel $INTC+1.8% részvényei idén óriási nyomás alatt voltak. A befektetők aggódnak, hogy a vállalat képes lesz-e finanszírozni a gyártókapacitás bővítésére irányuló ambiciózus tervét, és egyesek még attól is tartanak, hogy a vállalatnak csökkentenie kell a kifizetéseket, hogy finanszírozni tudja a stratégiáját. Ez több mint 40%-os árfolyamcsökkenést okozott, és 5% fölé emelte az osztalékhozamot.

Az INTC részvény ötéves árfolyamgrafikonja, Forrás: Google Finance

Az Intel nagy lépést tett ezen aggályok orvoslására azzal, hogy két üzem számára a Brookfield Infrastructure-t biztosította finanszírozási partnerként. A Brookfield és partnerei akár 15 milliárd dollárt is befektetnek, ami a várható költségek fele. Ez megvédi az Intel mérlegét, és lehetővé teszi az egészséges és növekvő osztalék finanszírozását. A vállalat régóta növeli kifizetéseit, ami valószínűleg a Brookfield-ügylet után is folytatódni fog.

Walgreens Boots Alliance

AWalgreens Boots Alliance $WBA-1.2% kivételes osztalékkal rendelkezik. Ez az egészségügyi, gyógyszertári és kiskereskedelmi vállalat több mint 89 éve fizet osztalékot, és az elmúlt 47 évben folyamatosan növelte azt. Ez osztalékarisztokratának minősíti, és néhány évvel közelebb hozza az osztalékkirályok még elitebb osztályához.

A WBA részvények ötéves árfolyamgrafikonja, Forrás:Google Finance

A Walgreens osztalékhozama jelenleg 5,7%. A vállalat könnyen fedezni tudja ezt a kifizetést. Az elmúlt három negyedévben 2,6 milliárd dollár szabad cash flow-t termelt. Bár ez több mint 700 millió dollárral elmaradt az előző évitől az alacsonyabb volumen és a világjárványhoz kapcsolódó kormányzati támogatás miatt, mégis könnyedén fedezte az 1,25 milliárd dolláros osztalékfizetést. Ez lehetővé tette, hogy a további növekedésbe való befektetésre szánt forrásokat megtartsa.

W.P. Carey

AW.P. Carey $WPC-0.9% egy ingatlanbefektetési társaság (REIT), amely 5,2%-os osztalékot fizet. A vállalat nagyon stabil bérleti bevételeket termel, hogy támogassa ezt a kifizetést. Az ingatlanok portfóliója az irodai, kiskereskedelmi, ipari, raktár- és önraktározási szektorokban diverzifikált. Ezeket az operatív szempontból fontos ingatlanokat hosszú távú nettó bérleti szerződés alapján adja bérlőknek, a bérlő viseli az ingatlanadó, a karbantartás és az épületbiztosítás változó költségeit. A legtöbb bérleti szerződés az inflációhoz kötött éves kamatláb-emelési záradékot tartalmaz. Ennek eredményeként a W.P. Carey folyamatosan növekvő bérleti díjakat ért el.

A WPC részvények ötéves árfolyamgrafikonja, Forrás:Google Finance

Ez hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat növelni tudja osztalékát. A REIT 1998-as tőzsdei bevezetése óta minden évben növelte a befektetőknek fizetett kifizetéseket. Az osztaléknövekedés másik tényezője az, hogy a vállalat továbbra is képes jövedelemtermelő ingatlanokat vásárolni. Szilárd mérlege lehetővé teszi, hogy széleskörű megbízatásával az ingatlanágazatokban világszerte üzleteket keressen.

Kinder Morgan

AKinder Morgan $KMI jelenleg+0.1% 6,2%-os hozamú osztalékot fizet. A csővezetékóriás ezt a kifizetést szilárd pénzügyi profillal támogatja. Nagyon stabil pénzáramlást generál, amelyet hosszú távú szerződések és államilag szabályozott díjszabási struktúra támogat. Eközben a Kinder Morgan cash flow-jának mintegy felét osztalékként fizeti ki. Ez lehetővé teszi, hogy készpénzt tartson meg a már így is szilárd mérleg megerősítésére, részvények visszavásárlására és a terjeszkedés finanszírozására.

A KMI részvények ötéves árfolyamgrafikonja, Forrás:Google Finance

A Kinder Morgan pénzt fektet be több csővezeték bővítésébe, egy megújuló földgáz platform építésébe és több megújuló üzemanyag-csomópont kialakításába. Ezek a beruházások hozzájárulnak a vállalat pénzforgalmának növeléséhez, ami lehetővé teszi, hogy folytassa az osztalék növelését, amit az elmúlt öt évben folyamatosan tett.

Blackstone

ABlackstone $BX-0.3% a világ legnagyobb alternatív vagyonkezelője. Az ügyfélpénzek kezelése során folyamatos díjbevételeket szed. Emellett teljesítményalapú jövedelemre is szert tesz, mivel a befektetési alapjai teljesítik a hozamcélokat. Ez a két forrás nagy mennyiségű bevételt biztosít a Blackstone számára.

A BX részvények ötéves árfolyamgrafikonja, Forrás:Google Finance

A vállalat a pénz nagy részét visszaadja a részvényeseknek. Visszavásárolja részvényeit és osztalékot fizet, amely negyedévről negyedévre változik az eredmény függvényében. Az elmúlt év kifizetései alapján a Blackstone osztalékhozama 5,8%. Bár ez a kifizetés a jövőben ingadozni fog, összességében tovább fog nőni, mivel a Blackstone növeli alternatív eszköz üzletágát, mivel a befektetők egyre inkább alternatívákat keresnek a volatilis részvény- és kötvénypiacokkal szemben.

KIZÁRÓLAG: Az itt található valamennyi információ kizárólag tájékoztató jellegű, és semmiképpen nem minősül befektetési ajánlásnak. Mindig végezze el saját elemzését.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.