@jesperjensen

Vand får ikke megen opmærksomhed, men det er en vigtig ressource for menneskelivet og for produktionsprocesserne. Dens knaphed udgør en betydelig risiko for forskellige industrier som f.eks. halvlederproduktion, fødevaresektoren, tekstilproduktion, minedrift og mange andre... Det kan også være en attraktiv investeringsmulighed, og vi vil diskutere mulighederne i form af virksomheder, der er værd at investere i, i denne artikel.

Vand som en investeringsmulighed, del 2.

En hurtig oversigt, der skal gøre os opmærksom på vandets betydning

Havene udgør 97 % af jordens vand. Størstedelen, 2,5 % af verdens ferskvand, er indespærret i polariskapper, i jorden eller er uigenkaldeligt forurenet. Det betyder, at 0,5 % af alt vand på planeten i dag er potentielt anvendeligt for mennesker, dyr og planter, hvilket er ret lidt, ikke sandt?

For det første er vand en vare, som der altid vil være brug for . Dette gælder især i lyset af de vandkriser, der er ved at opstå i en række lande, herunder USA. I flere vestlige lande kan en flerårig tørke tvinge regeringen til at reducere vandforbruget med op til 25 %.

Der bør efter min mening slet ikke være tvivl om vand ud fra et investeringssynspunkt, og når der er mulighed for at gøre det i form af udbytte, kan det være en win-win-situation. På ustabile markeder, som det er tilfældet nu, er det altid godt at investere i virksomheder, der betaler dig for at eje deres aktier.

Og så er der det nuværende "risikomiljø". I lyset af alle disse faktorer kan du se, hvorfor udbytteaktier er vandhullet mellem vækst og værdi. Mange af disse aktier klarer sig bedre end markedet, simpelthen på grund af lovene om udbud og efterspørgsel.

Jeg diskuterede betydningen af vand som et investeringsalternativ mere indgående i en artikel, som blev en stor succes, så jeg medtager den her: Den globale vandkrise er på vej, hvordan kan man investere i vand? Da 76 ud af 89 personer i den sidste afstemning svarede, at de gerne vil have flere artikler om vand og investeringsmuligheder, vil vi beskrive andre virksomheder, der er interessante.

https://www.youtube.com/watch?v=aYeEBbdm_mc

1. American Water Works $AWK

American Water Works er et af de førende vandselskaber i landet. Selskabets nuværende udbytteafkast er 1,77%. Det er ikke særlig imponerende, men det er godt, i det mindste over gennemsnittet. Virksomheden har en fortjenstmargen på 3,99 %, hvilket er næsten dobbelt så højt som gennemsnittet i branchen. Og med et kurs/indtjeningsforhold (P/E) lige over 20 gange bliver AWK-aktiens værdiansættelse mere attraktiv.

American Water Works Company, Inc. leverer gennem sine datterselskaber vand- og spildevandstjenester i USA. Virksomheden tilbyder vand- og spildevandstjenester til ca. 1.700 lokalsamfund i 14 stater og betjener ca. 3,4 millioner aktive kunder. Desuden driver virksomheden ca. 80 anlæg til behandling af overfladevand, 480 anlæg til behandling af grundvand, 160 anlæg til behandling af spildevand, 52.500 miles transmissions-, distributions- og opsamlingsledninger og 1.100 grundvandsboringer eller 1.700 vand- og spildevandspumpestationer, 1.300 lagringsanlæg for behandlet vand og 76 dæmninger. Selskabet leverer drikkevand, spildevand og andre relaterede tjenester til ca. 14 millioner mennesker i 24 stater.

2. Mueller Industries $MLI

Hvis du er tiltrukket af at investere i en virksomhed, der er undervurderet, men i vækst, vil du kunne lide denne virksomhed. Mueller Industries er den første virksomhed i dette indlæg, som ikke er et vandselskab. Virksomheden er imidlertid af afgørende betydning for vandinfrastrukturen. Virksomheden fremstiller rør, ventiler og fittings til kommercielle og private anvendelser. I det seneste kvartal opnåede Mueller en rekordstor omsætning på 1,15 mia. USD. Virksomheden skiller sig ud ved at have nul nettogæld og fortsætter med at øge sit frie cashflow.

Yahoo Kilde. Finans

Jeg har ikke set en sådan vurdering i lang tid: vurderingen Strong Buy siger alt, og virksomhedens potentiale følges op af prisforudsigelsen for denne aktie, hvor analytikerne forudser en gennemsnitlig pris på op til 125 USD, hvilket er mere end 100 % opadgående.

3. Xylem $XYL

Den sidste aktie på denne liste over vandaktier med det højeste udbytte er en virksomhed, der bruger teknologi til at løse det nye problem med vandknaphed. Xylem hævder, at inden for de næste tre år vil 1,8 milliarder mennesker leve i områder uden tilstrækkeligt med vand. Til dette formål leverer virksomheden hundredvis af innovative og smarte teknologiløsninger.

Xylem Inc. og dets datterselskaber beskæftiger sig med design, fremstilling og service af tekniske vand- og spildevandsprodukter og -løsninger i USA, Europa, Asien og Stillehavsområdet og internationalt. Virksomheden opererer i tre segmenter: vandinfrastruktur, anvendt vand samt måle- og styringsløsninger.

Væksten i denne virksomhed forventes at blive drevet af den tvungne modernisering af vandinfrastrukturen. Analytikerne forventer derfor en solid vækst for dette selskab samt udbytte.

Hver investor må gøre op med sig selv, men efter min mening er vand meget interessant, hvad enten det er nødvendigt for menneskehedens eksistens eller for produktionsprocesserne. Det får ikke så meget opmærksomhed som f.eks. olie, gas eller energi som helhed, og alligevel kan man se statistikkerne i begyndelsen af artiklen, som taler en klar tale. Med dette indlæg vil jeg blot påpege en interessant mulighed i form af vand, så se det ikke som investeringsrådgivning, men blot som en analyse fra en privat investor.

Hvis du kan lide dette indlæg om vand, kan du give mig et follow :)

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇