S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 alegeri pentru companii de petrol și gaze cu un randament al dividendelor de aproape 6%.

Nicolae Francescu
25. 9. 2022
6 min read

Atunci când alegeți acțiuni cu dividende, companiile de petrol și gaze au devenit foarte populare în ultima vreme. Având în vedere problemele legate de petrol și gaze din acest an, este clar că cererea pentru aceste produse de bază va fi în continuare puternică. Prin urmare, multe companii energetice se bucură de câștiguri bune, care se reflectă în dividendele lor. Să aruncăm o privire la 3 companii de petrol și gaze care au un randament mediu al dividendelor de aproape 6%.

1. Baker Hughes $BKR-1.4%

Baker Hughes Company oferă un portofoliu de tehnologii și servicii pentru lanțul valoric energetic și industrial din întreaga lume. Își desfășoară activitatea în patru segmente: (OFS), Echipamente pentru câmpuri petroliere (OFE), Turbomașini și soluții de proces (TPS) și Soluții digitale (DS).

  • OFS: servicii de explorare, forare, servicii cu cablu, evaluare, finalizare, producție și intervenție; și fluide de foraj și finalizare, servicii cu cablu, instrumente și sisteme de finalizare a puțurilor, instrumente și servicii de intervenție la puțuri, sisteme de pompare sub presiune.
  • Echipamente pentru câmpuri petroliere (OFE): capete de sondă submarine și de suprafață, sisteme și servicii de gestionare a presiunii și de producție, sisteme de conducte flexibile pentru aplicații offshore și onshore și soluții pentru ciclul de viață al sondelor, inclusiv soluții de intervenție și de dezafectare a sondelor.
  • Turbomachinery & Process Solutions (TPS): echipamente și servicii conexe pentru acționări mecanice, compresie și generare de energie în industria petrolului și a gazelor. Portofoliul de produse include acționări, compresoare și soluții la cheie, pompe, supape și soluții la scară mică pentru gaz natural comprimat și gaz natural lichefiat.
  • Soluții digitale (DS): măsurarea proceselor pe bază de senzori, monitorizarea stării de sănătate și a stării mașinilor
Performanța acțiunilor BKR

Acțiunile companiei se tranzacționează în prezent la 21,73 dolari, ceea ce îi conferă un randament al dividendelor de peste 3%. Pentru anul în curs, prețul acțiunilor a scăzut cu aproape 13%. Raportul PE forward ajunge la 15,7. Compania a fost profitabilă doar în 2018 și 2019, dar a fost înființată abia în 2016, ceea ce este un lucru de reținut.

Motive pentru a fi interesat de Baker Hughes? În primul rând, prețurile materiilor prime rămân ridicate, iar compania beneficiază de acest lucru. În al doilea rând, îmbunătățirea performanțelor în rândul concurenților. Baker Hughes a rămas anterior în urma unor concurenți precum Schlumber și Haliburton.

2. Devon Energy $DVN+0.2%

Devon Energy se concentrează pe activele onshore din SUA și este o companie de top în domeniul explorării și producției. La începutul acestei luni, compania a făcut un pas important în extinderea portofoliului său de gaze naturale atunci când a încheiat un acord cu Delfin Midstream. Acordul, un parteneriat de export de gaze naturale lichefiate (GNL), are potențialul de a produce un total de 2 milioane de tone de GNL pe an. Acest lucru ar trebui să se traducă într-o creștere solidă a fluxului de numerar liber al Devon Energy, care ar putea fi în cele din urmă returnat acționarilor sub formă de dividende.

Performanța acțiunilor DVN

Acțiunile DVN se tranzacționează acum la 57,69 dolari, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 65% pe un an. Raportul PE viitor este stabilit la 6. Compania se mândrește cu un randament solid al dividendelor de peste 8%.

La sfârșitul celui de-al doilea trimestru, raportul dintre datoria netă a companiei și EBITDA era de 0,4, ceea ce indică faptul că societatea a adoptat o abordare conservatoare în ceea ce privește datoriile, ceea ce o plasează pe o poziție financiară sigură. În plus, previziunile de 6,5 miliarde de dolari pentru fluxul de numerar liber din 2022 sugerează că societatea are spațiu pentru a-și consolida în continuare bilanțul prin reducerea datoriilor.

3. Kinder Morgan $KMI-0.6%

Kinder Morgan, Inc. funcționează ca o companie de infrastructură energetică în America de Nord. Compania își desfășoară activitatea în patru segmente: conducte de gaze naturale, conducte de produse, terminale și CO2.

  • Conducte de gaze naturale: deține și exploatează conducte de gaze naturale interstatale și intrastatale și instalații de depozitare subterană a gazelor naturale, sisteme de colectare a gazelor naturale și instalații de prelucrare și tratare a gazelor naturale.
  • Conducte de produse: deține și exploatează conducte de produse petroliere rafinate și conducte de țiței și condensat și terminale de produse aferente și instalații de amestecare a țițeiului în conducte.
  • Terminale: terminale de lichide și terminale în vrac care depozitează și procesează o varietate de mărfuri, inclusiv benzină, motorină, produse chimice, etanol, metale și cocs de petrol; și deține parcuri de rezervoare.
  • CO2: produce, transportă și vinde CO2 pentru a extrage și produce petrol din câmpurile petroliere mature
Performanța acțiunilor KMI

Acțiunile KMI au închis ultima dată la 16,53 dolari, în scădere cu 2,65% față de acum un an. Raportul PE viitor se situează la 14. Prețul actual al acțiunilor oferă companiei un randament al dividendelor de 6,72%.

Cu doar câțiva ani în urmă, perspectivele de creștere pentru Kinder Morgan, gigantul din domeniul conductelor și al infrastructurii, păreau sumbre. Cheltuielile de capital au fost la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, deoarece investitorii au pus la îndoială viabilitatea pe termen lung a infrastructurii de gaze naturale într-o lume în care sursele de energie sunt din ce în ce mai regenerabile.

Dar situația este mult diferită în 2022. Tulburările globale din industria energetică fac ca fiabilitatea gazelor naturale să fie mai importantă ca niciodată pentru țările dependente de energie din Europa și Asia. Statele Unite sunt un exportator de petrol și gaze naturale. Deși perspectivele de creștere pe plan intern rămân limitate, există oportunități pentru SUA de a crește producția de gaze naturale, de a răci și condensa gazele până la obținerea unui lichid și de a le livra apoi clienților din întreaga lume.

Aveți vreuna dintre aceste companii în portofoliu? Folosiți acțiuni energetice pentru a construi un portofoliu de dividende? 🤔

Disclaimer: Aceasta nu este o recomandare de investiții.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.