S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

3 kasvuaktsiat, mis on äärmises languses ja miljardärid ostavad neid jätkuvalt

Mart Poom
26. 9. 2022
5 min read

Viimane periood ei ole meie investorite jaoks ideaalne aeg ja me võime öelda, et see on üks viimaste aastate kõige keerulisematest. Kui me aga vaatame seda teisest vaatenurgast, siis võime neid volatiilseid turuaegu pidada suurepäraseks võimaluseks osta märkimisväärses languses olevaid aktsiaid. Veelgi parem, meil on võimalus saada inspiratsiooni suurtest investeerimisnimedest ja nende ostudest, mis kindlasti läbivad kvaliteedianalüüsi.

Siin on 3 ettevõtet, mida tuntud investorid ostavad isegi majanduslanguse ajal.

Mis puutub nendesse ettevõtetesse, siis isegi karuturg ei ole neid investoreid takistanud investeerimast ettevõtetesse, millel on suur potentsiaal ja mis on praegu atraktiivses % languses. Meie eelis on see, et me saame vormi 13F abil jälgida, mida ja millal ostetakse ja eriti kes seda ostab. Ja selle põhjal saame päris head inspiratsiooni, sest neil nimedel on juurdepääs heale teabele.

Eriti huvitav on see, et valitud miljardärid on keskendunud mõnele Wall Streeti üleostetud kasvuaktsiale. Järgmised kolm kasvuaktsiat on kümneid protsente langenud, kuid miljardärid ei saa lõpetada nende aktsiate ostmist. mis võib olla nende ettevõtete jaoks hea märk.

1. Okta $OKTA-0.9%

Okta, Inc. pakub identiteedilahendusi ettevõtetele, väikeettevõtetele, ülikoolidele, mittetulundusühingutele ja valitsusasutustele Ameerika Ühendriikides ja rahvusvaheliselt. Ettevõte pakub Okta Identity Cloud platvormi, mis pakub mitmeid tooteid ja teenuseid, nagu Universal Directory, pilvepõhine süsteem organisatsiooni kasutajate, rakenduste ja seadmete profiilide salvestamiseks ja kaitsmiseks, samuti Single Sign-On, mis võimaldab kasutajatel kasutada rakendusi pilves või kohapeal erinevatest seadmetest. Kohanduv mitmefaktoriline autentimine pakub pilve-, mobiil- ja veebirakendustele ning andmetele täiendavat turvakihti. Lifecycle Management, mis võimaldab IT-organisatsioonidel või arendajatel hallata kasutaja identiteeti kogu elutsükli jooksul...

Okta on umbes 80% langus ATH-st, mis on graafiku järgi üsna atraktiivne. Okta aktsia hinna langusei olnud siiski piisav, et hirmutada miljardär Ken Griffin Citadel Advisorsist või Jim Simons Renaissance Technologiesist. Citadel ja Renaissance ostsid teises kvartalis umbes 1,6 miljonit Okta aktsiat ja 618 300 aktsiat.

Allikas: Yahoo.Finance

See võib olla tingitud erinevate küberrünnakute intensiivsuse suurenemisest. See muudab ettevõtte ja lõppkasutaja küberturvalisuse lahendused vajalikuks igas majanduskeskkonnas. Okta tugineb konkreetselt tehisintellektile, et võimaldada oma platvormil aja jooksul tõhusamalt ohte ära tunda ja neile reageerida. Teine oluline aspekt Okta kasvuloos on 6,5 miljardi dollari eest toimunud Auth0 omandamine, mis viidi lõpule mais 2021. Kuigi Auth0 jääb esialgu iseseisvaks üksuseks Okta katuse all, laiendab see omandamine Okta atraktiivsust ettevõtetele ja laiendab ettevõtte müügikanali võimalusi rahvusvahelistel turgudel. Okta on varem öelnud, et tema adresseeritav identiteediturbe turg on 80 miljardi dollari suurune turg . Allikas: Yahoo.Finance

Nagu näeme, ennustavad Yahoo analüütikud sellele ettevõttele 100 dollari mediaanhinda, mis on peaaegu 100%-line tõus, kuid millele me peame keskenduma, on see, et neil on 2022. aastaks peaaegu 850 miljoni dollari suurune kahjum.

2. Upstart $UPST-1.3%

Upstart Holdings, Inc. koos oma tütarettevõtjatega haldab Ameerika Ühendriikides pilvepõhist tehisintellekti rendiplatvormi. Nende platvorm koondab tarbijate laenunõudluse ja ühendab selle ettevõtte tehisintellektipõhiste panganduspartnerite võrgustikuga. Ligi kolm neljandikku kõigist laenude heakskiitmisest Upstart'i platvormil on automatiseeritud. See tähendab aja- ja rahasäästu nii laenutaotlejatele kui ka ligikaudu kuuele tosinale finantsasutusele, kellega Upstart koostööd teeb. Nende konkurentsieelis seisneb selles, et Upstart'i platvorm avab võimalused inimestele, kes ei oleks saanud heakskiitu traditsioonilise sõelumisprotsessi kaudu.

See ettevõte on tihtipeale flekteeritud ja selle kohta tuleb palju postitusi, üks fakt on see, et see on ATH-st enam kui 90% langenud ja see võib juba igasuguseid asju vaadata graafiku osas. Vaatamata Upstart'i kehvale tulemusele viimase aasta jooksul, näeb miljardär Philippe Laffont Coatue Managementist paremaid päevi ees. Teise kvartali jooksul ostis Laffonti fond üle 2,36 miljoni Upstart'i aktsia, mis andis talle peaaegu 2,8% osaluse ettevõttes.

Allikas: Yahoo.Finance

Mis puutub hinda, siis analüütikute hinnangul on mediaanhind 26 dollarit.

Analüütikute sõnul on Upstart alles oma võimaliku teekonna alguses ja tal võib olla palju ees. Pärast aastatepikkust keskendumist eraisikute laenudele on ta hakanud tegelema autolaenude ja väikeettevõtete laenudega. Kokku on nende adresseeritav turg kümme korda suurem kui eraisikute laenude turg, seega on kindlasti ruumi kasvuks.

Allikas: Yahoo.Finance

Kuid nagu me näeme, on Yahoo reiting "Hold", nii et enne investeerimist tuleb teha põhjalikke uuringuid ja analüüse.

3. Nvidia $NVDA+3.7%

Tõenäoliselt ei ole mul vaja seda ettevõtet eraldi tutvustada. NVIDIA Corporation pakub graafika-, arvuti- ja võrgulahendusi Ameerika Ühendriikides, Taiwanil, Hiinas ja rahvusvaheliselt. NVIDIA Corporation müüb oma tooteid originaalvarustuse tootjatele, originaalvarustuse tootjatele, süsteemitootjatele, lisaplaatide tootjatele, jaemüüjatele/jaemüüjatele, sõltumatutele tarkvaramüüjatele, interneti- ja pilveteenuste pakkujatele, autotootjatele jne.

Allikas: Yahoo.Finance

Mis puutub Nvidia aktsia mediaanhinda, siis analüütikud näevad keskmiseks hinnaks 197 dollarit, mis on kena % praegusest väärtusest.

Kuigi ettevõte on võrreldes ATH-ga märkimisväärselt langenud, umbes -60%, ei ole isegi see mõned tuntud investorid ostmisest kõrvale hoidnud. Two Sigma Investments'i investorid on Nvidia aktsiaid suures mahus ostnud. Teise kvartali jooksul ostis Two Sigma ligi 1,27 miljonit aktsiat. Selle ettevõtte atraktiivsus võib olla tingitud ka Nvidia plaanidest laiendada oma andmekeskuste segmenti. Kuigi enamik investoreid tunneb Nvidiat oma graafikaprotsessorite poolest, mida kasutatakse arvutimängudes ja krüptoraha kaevandamisel, on andmekeskused ettevõtte kõige huvitavam pikaajaline võimalus. Nvidia on avamas uksi ka metaversiooni uues ja kiiresti kasvavas sektoris. Siiski ei ole miski kunagi täiuslik ning nõrgenevad majanduskasvu väljavaated ja geopoliitilised probleemid valmistavad Nvidia jaoks praegu tõsist muret.

Allikas: Yahoo.Finance

Nagu näeme, on Yahoo analüütikud andnud sellele ettevõttele selge ostu staatuse.

Me näeme, et kogenud investorid näevad selles olukorras võimalust osta aktsia kenasti maha. Kindlasti on selge, et neil on hea teave ja analüütikute meeskonnad. Seetõttu on kindlasti hea mõte neist inspiratsiooni võtta, kuid otsus on teie teha ja ärge võtke seda investeerimisnõustamisena, vaid lihtsalt vihjena.

Kui teile meeldib see postitus, andke mulle julgelt jälgida ja kommentaare.


Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.