S&P 500 ^GSPC 5,058.07 -1.14%
Tesla TSLA $182.94 -5.73%
Microsoft MSFT $393.45 -2.19%
Alphabet GOOG $165.75 -1.28%
Nvidia NVDA $867.18 -1.18%
Amazon AMZN $179.39 -0.87%
Apple AAPL $172.63 -0.50%
Meta META $432.23 -0.09%

Warren Buffett avertizează: Evitați aceste acțiuni sau vă veți pierde pantalonii

Nicolae Francescu
26. 9. 2022
5 min read

Warren Buffett are o bogată experiență și știe ce cale să urmeze pentru a continua să bată piața. Dar există acțiuni și sectoare pe care le evită ca dracul de tămâie? Da, cu siguranță! Unul dintre ele, de exemplu, sunt pariurile incerte, pe care Warren nu le recomandă pe termen lung. Ce acțiuni specifice crede Buffett că nu ar trebui să aibă loc în portofoliile investitorilor?

Lui Buffett nu prea îi place sectorul imobiliar

Strategia de investiții pe termen lung a lui Warren Buffett a funcționat în aproape toate condițiile de piață din ultimele câteva decenii - recesiune, inflație ridicată și deflație. Dacă există ceva care l-a făcut pe Buffett unul dintre cei mai de succes investitori din istorie, aceasta este respectarea strictă a principiilor sale. Buffett și-a menținut strategia relativ simplă de a alege companii solide și de a se concentra pe creșterea pe termen lung, ignorând în același timp zgomotul care îi face pe majoritatea investitorilor să intre în panică. Așa că ceea ce continui să scriu aici - Stay Calm 😜

Acestea fiind spuse, cred că strategia sa ar putea fi descrisă ca fiind "de modă veche". Dar dacă funcționează, de ce nu, nu?

În general, Buffett evită pariurile riscante și speculațiile. Dacă nu are încredere în produs și în investiție, nu-și asumă riscuri. În plus, compania trebuie să aibă cifrele corecte. Dacă numerele nu se potrivesc, ghinion.

Ce companii nu recomandă Buffett?

În general, este foarte negativist în ceea ce privește criptomonedele. Dacă mă uit la Coinbase, nu sunt surprins.

Coinbase este un schimb online de criptomonede. Acțiunile sale sunt incredibil de volatile și foarte corelate cu piața criptomonedelor, care este cunoscută pentru oscilațiile sale sălbatice și pentru imprevizibilitatea sa. Acțiunile s-au prăbușit deja cu aproape 74% în acest an. Teoretic, din punct de vedere speculativ, Coinbase este probabil încă atractivă. Dar cu siguranță nu este pentru persoanele cu o atitudine asemănătoare cu cea a lui Warren Buffett.

Scăderea este într-adevăr înfricoșătoare.

Buffett nu face nicio declarație fundamentală cu privire la etica și corectitudinea morală a domeniului în care activează compania. Așadar, cazinourile ar putea să nu pară o alegere complet rea. Cu toate acestea, $CZR-4.2%, de exemplu, este încă untitlu extrem de volatil, care nu se potrivește cu filosofia lui Buffett .

Caesars Entertainment este un operator american de hoteluri și cazinouri care operează peste 50 de proprietăți, inclusiv Caesars Palace din Las Vegas. Piața din Las Vegas, care este cea mai mare piață a Caesars, a înregistrat performanțe deosebit de bune în acest an. În plus, Sundaram a declarat că Caesars investește masiv și câștigă cotă de piață pe piețele americane de pariuri sportive online și iGaming, care se află în plină expansiune. Ceea ce sună bine. După ce m-am uitat la cifre, sunt mult mai treaz.

O scădere de 68% pentru anul în curs spune totul

Ceea ce poate părea oarecum surprinzător este sectorul imobiliar. La urma urmei, Buffett are o abordare mai degrabă "de modă veche", care este de obicei asociată cu investițiile imobiliare.

Dar este important să se facă distincția între cumpărarea de bunuri imobiliare și investiția în acestea. Buffett evită să cumpere proprietăți imobiliare în sine. Pur și simplu nu consideră că este suficient de profitabil în volumele pe care le mișcă. Ceea ce înțeleg. Dar, dimpotrivă, el aprobă investițiile imobiliare. El însuși a investit în mod tradițional înREIT-uri.

Îndepărtându-se puțin de acțiuni în sine, Buffett nu recomandă nici alte tipuri de investiții "de modă veche". Dar atenție - doar în anumite situații!

De fapt, Warren Buffett a avertizat, într-o declarație, împotriva vânzării inutile de acțiuni, a acumulării de numerar și a cumpărării de aur sau bitcoin atunci când izbucnește un război, deoarece consideră că investiția în întreprinderi este cea mai bună modalitate de a construi bogăția pe termen lung. Și asta se întâmpla în 2014. La vremea respectivă, miliardarul Berkshire Hathaway CEO a declarat pentru postul de televiziune CNBC că invazia rusă din Ucraina de atunci nu îl va determina să vândă acțiuni . Apropo... a nimerit-o bine acum 8 ani 😯

"Dacă acțiunile sunt mai ieftine, este mai probabil să le cumpăr", a spus el. Și a adăugat că nu va retrage banii nici dacă conflictul se va transforma într-un alt Război Rece sau într-un al treilea război mondial. Multe mâini puternice! 💪

În general, opiniile sale despre războaie sunt destul de rezonabile:

"Ei bine, dacă îmi spuneți că toate acestea se vor întâmpla, tot voi cumpăra acțiuni", a spus el. "În cele din urmă, îți vei investi banii în ceva. Singurul lucru de care poți fi absolut sigur este că, dacă am intra într-un război foarte mare, valoarea banilor ar scădea."

"Asta s-a întâmplat în aproape toate războaiele pe care le știu. Așa că ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să ții bani în timpul unui război."

În cele din urmă, permiteți-mi să adaug un videoclip frumos despre Buffett

https://www.youtube.com/watch?v=2QC39CaqwKw

Dacă vă plac articolele și postările mele, nu ezitați să aruncați un follow. Mulțumesc! 🔥

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este doar rezumatul și analiza mea, bazată pe date de pe internet și pe alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.