S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Warren Buffett figyelmeztet: Kerülje ezeket a részvényeket, vagy elveszíti a nadrágját

György Sárosi
26. 9. 2022
6 min read

Warren Buffett rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és tudja, milyen utat kell választania ahhoz, hogy folyamatosan verje a piacot. De vannak-e olyan részvények és szektorok, amelyeket úgy kerül, mint az ördög az ördögöt? Igen, határozottan! Az egyik ilyen például a bizonytalan fogadások, amelyeket Warren hosszú távon tényleg nem ajánl. Buffett szerint mely konkrét részvényeknek nincs helye a befektetők portfóliójában?

Buffett nem igazán kedveli az ingatlanszektort

Warren Buffett hosszú távú befektetési stratégiája az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag minden piaci helyzetben - recesszió, magas infláció és defláció - bevált. Ha valami Buffettet a történelem egyik legsikeresebb befektetőjévé tette, az az elveihez való szigorú ragaszkodása. Buffett megtartotta viszonylag egyszerű stratégiáját, amely szerint szilárd vállalatokat választ, és a hosszú távú növekedésre összpontosít, miközben valahogy figyelmen kívül hagyja azt a zajt, amely a legtöbb befektetőt pánikba ejti. Szóval, amit itt folyamatosan írok - Stay Calm 😜

Ennek ellenére azt hiszem, a stratégiája "régimódinak" mondható. De ha működik, miért ne, nem igaz?

Buffett általában kerüli a kockázatos fogadásokat és a spekulációt. Ha nem bízik a termékben és a befektetésben, nem vállal kockázatot. Ráadásul a vállalatnak megfelelő számokkal kell rendelkeznie. Ha a számok nem jönnek össze, akkor pech.

Mely vállalatokat nem ajánlja Buffett?

Általában nagyon negatívan áll a kriptovalutákhoz. A Coinbase-t elnézve nem vagyok meglepve.

A Coinbase egy online kriptopénzváltó. A részvényei hihetetlenül volatilisek, és erősen korrelálnak a kriptopénzpiaccal, amely a vad kilengéseiről és kiszámíthatatlanságáról ismert. A részvények idén már közel 74%-ot zuhantak. Elméletileg, spekulatívan a Coinbase valószínűleg még mindig vonzó. De semmiképpen sem a Warren Buffett-szerű hozzáállású embereknek való.

A csepp nagyon ijesztő

Buffett nem tesz alapvető kijelentéseket annak a területnek az etikájával és erkölcsi helyességével kapcsolatban, ahol a vállalat tevékenykedik. A kaszinók tehát nem tűnnek teljesen rossz választásnak. Azonban különösen a $CZR-1.1% például még mindig egyrendkívül volatilis cím, amely nem illik Buffett filozófiájához .

ACaesars Entertainment egy amerikai szálloda- és kaszinóüzemeltető, amely több mint 50 szállodát üzemeltet, köztük a Las Vegas-i Caesars Palace-t. A Las Vegas-i piac, amely a Caesars legnagyobb piaca, idén különösen jól teljesített. Sundaram elmondta továbbá, hogy a Caesars komoly befektetéseket eszközöl és piaci részesedést szerez a gyorsan növekvő amerikai online sportfogadási és iGaming piacokon. Ami jól hangzik. Miután megnéztem a számokat, lényegesen józanabb vagyok.

A 68%-os csökkenés az év során mindent elmond.

Ami némileg meglepőnek tűnhet, az az ingatlanok. Végül is Buffett meglehetősen "régimódi" megközelítéssel rendelkezik, amelyet általában az ingatlanbefektetésekhez társítanak.

Fontos azonban különbséget tenni az ingatlanvásárlás és az ingatlanbefektetés között. Buffett kerüli magát az ingatlanvásárlást. Egyszerűen nem tartja elég jövedelmezőnek az általa mozgatott mennyiségben. Amit meg is értek. De éppen ellenkezőleg, helyesli az ingatlanbefektetéseket. Történelmileg ő maga is befektetett REIT-ekbe.

Kicsit eltávolodva a részvényektől, Buffett nem ajánl más "régimódi" befektetési formákat sem. De vigyázat - csak bizonyos helyzetekben!

Warren Buffett ugyanis egy nyilatkozatában óva intett a részvények felesleges eladásától, a készpénz felhalmozásától és az arany vagy bitcoin vásárlásától, ha kitör a háború, mert szerinte a vállalkozásokba való befektetés a legjobb módja a hosszú távú vagyonépítésnek. És ez még 2014-ben történt. A Berkshire Hathaway milliárdos vezérigazgatója akkoriban a CNBC televíziónak azt mondta, hogy az akkori ukrajnai orosz invázió miatt nem fog részvényeket eladni . Mellesleg... 8 évvel ezelőtt jól eltalálta 😯

"Ha a részvények olcsóbbak, nagyobb valószínűséggel veszem meg őket " - mondta. És hozzátette, hogy még akkor sem szállna ki, ha a konfliktus egy újabb hidegháborúvá vagy harmadik világháborúvá eszkalálódna. Sok erős kéz! 💪

Általában véve a háborúkról alkotott nézetei meglehetősen ésszerűek:

"Nos, ha azt mondják, hogy mindez meg fog történni, akkor is megveszem a részvényeket" - mondta. "Előbb-utóbb valamibe befekteted a pénzed. Az egyetlen dolog, amiben teljesen biztosak lehetünk, az az, hogy ha valami nagyon nagy háborúba keverednénk, a pénz értéke csökkenni fog."

"Ez gyakorlatilag minden háborúban megtörtént, amiről tudok. Tehát a legutolsó dolog, amit tenni akarsz, az az, hogy pénzt tartasz a háború alatt."

Végezetül hadd dobjak be egy szép videót Buffettről

https://www.youtube.com/watch?v=2QC39CaqwKw

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.