S&P 500 ^GSPC 5,103.25 +1.09%
Alphabet GOOG $173.86 +10.07%
Nvidia NVDA $866.34 +4.84%
Amazon AMZN $179.66 +3.45%
Microsoft MSFT $409.65 +2.66%
Tesla TSLA $171.28 +0.65%
Apple AAPL $170.78 +0.53%
Meta META $439.74 -0.37%

Warren Buffett hoiatab: Vältige neid varusid või kaotate oma püksid

Mart Poom
26. 9. 2022
4 min read

Warren Buffettil on rikkalik kogemus ja ta teab, millist teed valida, et jätkuvalt turgu võita. Kuid kas on ka aktsiaid ja sektoreid, mida ta väldib nagu kurat? Jah, kindlasti! Üks neist on näiteks ebakindlad ennustused, mida Warren tõesti ei soovita pikemas perspektiivis. Millised konkreetsed aktsiad ei tohiks Buffetti arvates seetõttu investorite portfellis olla?

Buffettile ei meeldi kinnisvarasektor väga

Warren Buffetti pikaajaline investeerimisstrateegia on toiminud praktiliselt igas turuolukorras viimaste aastakümnete jooksul - majanduslangus, kõrge inflatsioon ja deflatsioon. Kui miski on teinud Buffettist ühe ajaloo edukaima investori, siis on see tema range kinnipidamine oma põhimõtetest. Buffett on säilitanud oma suhteliselt lihtsa strateegia, mis seisneb selles, et ta valib kindlaid ettevõtteid ja keskendub pikaajalisele kasvule, jättes samal ajal kuidagi tähelepanuta müra, mis ajab enamiku investoreid paanikasse. Nii et mida ma siin ikka kirjutan - Stay Calm 😜

Sellegipoolest võib tema strateegiat kirjeldada kui "vanamoodsat". Aga kui see toimib, siis miks mitte, eks?

Üldiselt väldib Buffett riskantseid panuseid ja spekulatsioone. Kui ta ei usalda toodet ja investeeringut, ei võta ta riske. Lisaks peavad ettevõttel olema õiged numbrid. Kui numbrid ei tööta, siis pole õnne.

Milliseid ettevõtteid Buffett ei soovita?

Ta suhtub krüptovaluutadesse üldiselt väga negatiivselt. Coinbase'i vaadates ei ole ma üllatunud.

Coinbase on veebipõhine krüptovaluutavahetus. Selle aktsia on uskumatult volatiilne ja tugevalt seotud krüptovaluutaturuga, mis on tuntud oma metsikute kõikumiste ja ettearvamatuse poolest. Aktsiad on sel aastal juba peaaegu 74% langenud. Teoreetiliselt, spekulatiivselt, on Coinbase ilmselt endiselt atraktiivne. Kuid see ei ole kindlasti mõeldud inimestele, kellel on Warren Buffetti sarnane suhtumine.

See langus on tõesti hirmutav

Buffett ei tee mingeid põhimõttelisi avaldusi selle valdkonna eetika ja moraalse õigsuse kohta, kus ettevõte tegutseb. Nii et kasiinod ei pruugi tunduda täiesti halb valik. Kuid näiteks $CZR-4.0% on endiseltäärmiselt volatiilne tiitel, mis ei sobi Buffetti filosoofiale .

Caesars Entertainment on Ameerika hotelli- ja kasiinokorraldaja, kes opereerib enam kui 50 hotelli, sealhulgas Caesars Palace'i Las Vegases. Las Vegase turg, mis on Caesarsi suurim turg, on sel aastal eriti hästi arenenud. Lisaks ütles Sundaram, et Caesars investeerib suurel määral ja võidab turuosa kiiresti kasvavatel USA online-spordikihlvedude ja iGamingi turgudel. Mis kõlab hästi. Pärast numbrite vaatamist olen oluliselt kainem.

68% langus aasta kohta ütleb kõik.

Mis võib tunduda mõnevõrra üllatav, on kinnisvara. Pealegi on Buffettil üsna "vanamoodne" lähenemine, mida tavaliselt seostatakse kinnisvarainvesteeringutega.

Kuid oluline on teha vahet kinnisvara ostmise ja sellesse investeerimise vahel. Buffett väldib kinnisvara enda ostmist. Ta lihtsalt ei pea seda piisavalt tulutoovaks nendes mahtudes, mida ta liigutab. Millest ma saan aru. Kuid vastupidi, ta kiidab kinnisvarainvesteeringud heaks. Ta ise on ajalooliselt investeerinud REITidesse.

Liikudes natuke eemale aktsiatest kui sellistest, ei soovita Buffett ka muid "vanamoodsaid" investeerimisviise. Aga ettevaatust - ainult teatud olukordades!

Tegelikult hoiatas Warren Buffett oma avalduses selle eest, et sõja puhkemisel ei müüda asjatult aktsiaid, ei hoita sularaha ja ei osta kulda või bitcoine, sest tema arvates on ettevõtetesse investeerimine parim viis pikaajalise jõukuse loomiseks. Ja seda juba 2014. aastal. Toona ütles miljardär Berkshire Hathaway tegevjuht CNBC televisioonile, et tollane Venemaa sissetung Ukrainasse ei ajendaks teda aktsiaid müüma . Muide... ta tabas seda 8 aastat tagasi 😯

"Kui aktsiad on odavamad, siis ostan neid tõenäolisemalt, " ütles ta. Ja ta lisas, et ta ei läheks raha välja isegi siis, kui konflikt eskaleeruks uueks külmaks sõjaks või kolmandaks maailmasõjaks. Palju tugevaid käsi! 💪

Üldiselt on tema seisukohad sõdade kohta üsna mõistlikud:

"Noh, kui te ütlete mulle, et see kõik juhtub, siis ma ostan ikkagi aktsiaid," ütles ta. "Lõpuks investeerite oma raha millessegi. Ainus asi, milles te võite täiesti kindel olla, on see, et kui me satuksime mõnda väga suurde sõda, siis raha väärtus langeks."

"See on juhtunud praktiliselt igas sõjas, mida ma tean. Nii et viimane asi, mida te tahate teha, on raha hoidmine sõja ajal."

Lõpetuseks, lubage mul visata kena video Buffetti kohta

https://www.youtube.com/watch?v=2QC39CaqwKw

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.