S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Špičkoví odborníci u této společnosti očekávají až 191% růst

Dominik Petrnoušek
30. 9. 2022
4 min read

Všichni to víme, všichni to sledujeme. Jsme stále v propadu. A taky asi většina z nás ví, že propad bývá perfektní příležitostí pro nákup. Ale pozor - je to dvousečná zbraň. Nízká cena může znamenat perfektní příležitost, ale také pochopitelně může značit problém v samotné společnosti. Twilio je ukázkovým případem takové situace. Pojďme se mu tedy podívat na zoubek.

Twilio může vypadat lákavě. Nebo ne?

Nejde o společnost, jejíž business model by byl nějak zásadně nepochopitelný, složitý a spletitý. Na druhou stranu to není ani úplně "denní chléb" většiny populace. Cloudové služby si dovede představit každý, to by nebyl problém. Twilio ale pracuje tak nějak na pozadí. Co tedy vůbec dělá?

Posláním společnosti Twilio je podporovat budoucnost komunikací. Její cloudová platforma zahrnuje sadu aplikačních programových rozhraní neboli API (tj. kód, který umožňuje interakci různých aplikací). Společnost Twilio také poskytuje řadu předpřipravených softwarových produktů, včetně platformy kontaktního centra (Twilio Flex) a platformy pro zpracování zákaznických dat (Twilio segment). Tyto nástroje dohromady pomáhají značkám zapojit zákazníky do personalizované komunikace prakticky v jakémkoli digitálním kanálu.

https://www.youtube.com/watch?v=euJAcVfn0C4

Twilio navíc disponuje všemi myslitelnými výhodami. Byli první na trhu, jsou jedničkou ve svém oboru.

V loňském roce ji společnost IDC opět označila za nejlepšího poskytovatele CPaaS - Communications Platform as a Service. Zpráva konkrétně uvedla její "široké portfolio, spolehlivost a pověst kvality" jako klíčové silné stránky. Podobného uznání se společnosti Twilio dostalo také v nedávné zprávě společnosti G2 Grid, která uvedla, že dosáhla většího zastoupení na trhu než kterýkoli z jejích kolegů.

Není divu, že společnost Twilio neustále roste. Počet jejích zákazníků se za poslední rok zvýšil o 15 % na 275 000 a průměrný zákazník utratil o 23 % více. Tržby zase vzrostly o 51 % na 3,4 miliardy dolarů. Méně optimistické je, že společnost za posledních 12 měsíců spálila 254 milionů dolarů v hotovosti, ale vedení tvrdí, že v roce 2023 dosáhne provozní ziskovosti mimo GAAP.

Na první pohled akcie, která je letošním rokem extrémně ztrestána
Financials jsou... 🤷

Ve 2. čtvrtletí společnost Twilio meziročně organicky zvýšila tržby o 33 % na 862 milionů USD.

Vím, že hodně lidí také sleduje "body language" managementu. Konkrétně zde je nejčastěji citováno vyjádření CEO Jeffa Lawsona - ten tvrdí, že očekávají existenci organického růstu tržeb o nejméně 30 % ročně do roku 2024. To zní pozitivně.

Rychlá zhodnocení $TWLO+1.8% se na internetu poslední dobou celkem rozmnožila. Při bližší pohledu jsem ale poněkud skeptický. A hlavně tedy považuji Twilio z dlouhodobého pohledu za high risk volbu.

Lze říci, že společnost Twilio se soustředila na růst příjmů a výzkum a vývoj a nesoustředila se na rostoucí náklady, které se vymkly kontrole. Z čísel se zdá, že úspory lze dosáhnout velmi snadno a rychle, pokud se jimi vedení bude chtít zabývat.

https://www.youtube.com/watch?v=mTGPPJ2JyfY

Společnost Twilio má před sebou potencionálně hezkou budoucnost. Vedení oceňuje tržní příležitost v roce 2023 na 87 miliard USD a společnost by měla těžit z toho, že stále více podniků se snaží zlepšit zapojení zákazníků prostřednictvím personalizované komunikace.

Stále tu ale zůstává strašák v podobě nákladů a hlavně toho, že z nějakého důvodu společnost s vedoucím postavením na trhu ztratila za rok téměř 80 %.

Aby to bylo kompletní, vložím ještě na závěr vaše oblíbené predikce analytiků 😜

Zdroj: CNNMoney.com

Pokud vás baví moje články a příspěvky, tak neváhejte hodit follow. Díky! 🔥

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.