S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

3 podhodnotené spoločnosti, ktoré môžu narásť o 500% do roku 2025

Kristian Šooš
4. 10. 2022
5 min read

Niekomu sa môže zdať 500% prehnané, avšak musíme si uvedomiť, že sa trh nachádza vo výraznom prepade a rok 2025 je ešte celkom ďaleko, takže tento cieľ je celkom relevantný. Zároveň tieto 3 spoločnosti poskytujú dokonalú diverzifikáciu vášho portfólia.

3 spoločnosti s potenciálom 5X.

Bear market môže poskytnúť ideálnu príležitosť k nákupu týchto 3 rastových akcií.

1. CarParts.com $PRTS-2.4%

CarParts.com, Inc., spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami, pôsobí ako online poskytovateľ náhradných dielov a príslušenstva pre automobily v Spojených štátoch a na Filipínach. Ponúka náhradné diely, ako sú diely pre exteriér, zrkadlové výrobky, komponenty motora a podvozku, ako aj iné mechanické a elektrické časti a výkonné diely a príslušenstvo pre jednotlivých spotrebiteľov prostredníctvom svojej siete webových stránok elektronického obchodu a online trhovísk.

Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo udelili tejto spoločnosti jasný status BUY. Čo sa týka ich hodnotenia priemernej ceny, tá je na úrovni 16 dolárov, čo je oproti aktuálnej cene nárast o viac ako 200%.

Zdroj: Bulios

Spoločnosť je viac ako v 70% prepade od ATH. Výkon CarParts.com je však naďalej solídny. V druhom štvrťroku sa výnosy zvýšili o 12 % na 176,2 milióna USD, čím prekonali množstvo spoločností pôsobiacich v oblasti elektronického obchodu, keďže tento sektor čelí zložitým porovnaniam so štvrťrokom spred roka.

Zdroj: Money.CNN

Ako môžeme vidieť je určite bullish, že väčšina top holderov navyšuje svoje pozície.

Hoci sa tempo rastu spomalilo, CarParts.com sa stále dlhodobo zameriava na výnosy 20 % až 25 % s upravenými maržami EBITDA 8 % až 10 %. Ak sa spoločnosti podarí dosiahnuť tieto ciele, akcie by mohli ľahko vyskočiť o 400 % odteraz do roku 2025, pretože jej príjmy by sa v tom čase v podstate zdvojnásobili, čo by im poskytlo upravený EBITDA okolo 140 miliónov USD.

Ďalším bullish fundamentom spoločnosti je určite služba UROB TO PRE MŇA, ktorá spája zákazníkov s autoservismi, ponúka transparentné ceny a bezproblémovú zákaznícku skúsenosť.

2. Upstart $UPST-1.3%

Upstart Holdings, Inc., spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami, prevádzkuje cloudovú platformu na požičiavanie umelej inteligencie (AI) v Spojených štátoch. Jej platforma zhromažďuje spotrebiteľský dopyt po úveroch a spája ju so sieťou bankových partnerov spoločnosti s podporou AI.

Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť stanovisko analytikov z Yahoo je, že čo sa týka držiteľov UPST majú držať a tí, ktorí uvažujú nákup asi ešte čakať, kým bude jasné smerovanie trhu.

Zdroj: Bulios

V spojitosti s bear marketom je tu ešte pomerná neistota, nakoľko nevieme ako dokáže obstáť ich obchodný model počas tohto obdobia. Spoločnosť Upstart však preukázala svoju schopnosť prinášať silné zisky v zdravej ekonomike, keď ukončila rok 2021 s čistým príjmom podľa GAAP vo výške 135 miliónov USD pri príjmoch 849 miliónov USD. Trhová kapitalizácia spoločnosti je teraz len 1,7 miliardy dolárov, čiže len 12,6-násobok minulej čistý zisk podľa GAAP za rok. Hoci je Upstart riskantný, Federálny rezervný systém predpokladá, že úrokové sadzby klesnú do roku 2024. To pomáha nastaviť akcie Upstart na návrat do roku 2025.

Zdroj: Money.CNN

Ako môžeme vidieť je určite bullish, že väčšina top holderov navyšuje svoje pozície a to v naozaj pekných percentách.

3. Amplitude $AMPL-0.9%

Amplitude, Inc. poskytuje systém digitálnej optimalizácie na analýzu správania zákazníkov v rámci digitálnych produktov v Spojených štátoch a na medzinárodnej úrovni. Digitálna optimalizácia je to, čo nasleduje po digitálnej transformácii. Nástroje Amplitude pomohli Peloton Interactive  uvedomiť si, že sociálna interakcia bola kľúčom k jej rastu, a viedli kampaň Burger King „Whopper Detour“, ktorá ponúkala Whopper za cent zákazníkom v blízkosti McDonald's, keď si stiahli aplikáciu.

Zdroj: Yahoo.Finance

Čo sa týka hodnotenia analytikov z Yahoo môžeme vidieť jasný status BUY a ich odhadovaná priemerná cena za akciu je na úrovni 21 dolárov, čo je oproti aktuálnej cene 15 dolárov pekný % nárast.

Zdroj: Money.CNN

Čo považujem za určite zaujímavé je to, že 8/10 top holderov navyšuje svoje pozície a v dosť vysokých percentách.

Všetky tri spoločnosti považujem za zaujímavé a s veľkým potenciálom, avšak musíme brať v úvahu aj riziko, ktoré so sebou prinášajú. Preto DYOR. Avšak ako sme mohli vidieť nachádzajú sa na zaujímavých hodnotách a top vlastníci vo väčšine navyšujú svoje pozície, čo osobne beriem dosť bullish. Samozrejme je to len môj názor a nie investičná rada.

Pokiaľ sa Vám tento príspevok páči dajte mi kľudne nejaký komentár a follow.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.