S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Oblíbená podhodnocená akcie mezi eToro investory. U této vidí až 80% potenciál růstu

Bulios Picks
3. 10. 2022
5 min read

Společnost, která se ukázala být v poslední době velmi oblíbená mezi retailovými investory byla v uplynulém desetiletí jednou z nejlepších společností, jejíž cena vzrostla o více než 1 000 %. Společnost se však dostala do širokého tržního výprodeje a akcie nyní klesly o více než 50 % z historického maxima z listopadu loňského roku. Sice je stále ve slevě, ale eToro investoři jí již začali hojně nakupovat a analytici odhadují až 80% potenciál růstu.


Po masivním propadu se současná cena akcií jeví jako atraktivní, protože ocenění se významně snížilo, zatímco růst tržeb je nadále silný. Společnost také těží z problematického přechodu na čistou energii a rostoucí poptávky po síťových službách.

Tabulka níže ukazuje 5 nevíce doporučených akcií analytiky na platformě eToro. Kromě toho se ale Generac Holdings stala v posledních dnech zároven jednou z nejvíce kupovaných mezi eToro investory, což je i důvod, proč se na ní dneska podíváme trochu více do detailu. Celkově 10 analytiků se k akciím $GNRC+0.9% v posledních 3 měsících vyjádřilo, že by je koupili a v průměru odhadli budoucí cenu 322.17 dolarů, tedy potenciál více než 80% růstu.

Predikce analytiků $GNRC+0.9% 

Generac Holdings $GNRC+0.9% 

Generac je americká společnost působící v oblasti energetických technologií. V současné době je lídrem v oblasti záložních generátorů a síťových služeb s více než 2,5 miliony zařízení na okraji sítě a více než 10 000 prodejci a distributory. Nabízí různé typy generátorů pro domácnosti i podniky, včetně záložních generátorů, přenosných generátorů, mobilních generátorů, průmyslových generátorů a dalších. Součástí výrobků je také aplikace, která uživatelům umožňuje sledovat stav generátoru prostřednictvím telefonu nebo počítače.

Aby se společnost Generac svezla na vlně čisté energie, expandovala do oblasti čisté energie prostřednictvím několika akvizic. Od roku 2016 společnost získala 14 společností, čímž vytvořila komplexní portfolio produktů pro různé potřeby čisté energie. Společnost má nyní jedno z nejširších produktových portfolií v oboru a nabízí produkty, jako jsou solární a bateriové úložné systémy, mikro invertory, správce napájení a další. Generac má také silný partnerský ekosystém. Spolupracuje s partnery, jako jsou společnosti Caterpillar, Honeywell a Cummins, aby poskytovala nejlepší síťové služby ve své třídě.

Dlouhodobý graf akcií $GNRC+0.9% 

Tržní příležitosti

Tržní příležitosti pro společnost Generac jsou obrovské. Podle společnosti se odhaduje, že v roce 2024 dosáhne SAM (serviceable addressable market) 60 miliard dolarů, přičemž v roce 2018 to bylo 14 miliard dolarů. Expanze v segmentu SAM je tažena především segmentem čisté energie a inteligentních sítí, který podle prognóz rychle poroste. Podle společnosti Vantage Market Research se předpokládá, že odvětví solární energie poroste v letech 2022 až 2028 tempem 20,8 %.

Společnost Generac se svými řešeními pro čistou energii teprve začíná. V současné době se na celkových tržbách podílí 91 % generátory a staršími technologiemi, zatímco technologie čisté energie tvoří pouze 9 %. Společnost očekává, že procentuální podíl segmentu starších generátorů klesne na 33 %, zatímco podíl inteligentních sítí a technologických řešení pro čistou energii bude činit 41 %, resp. 26 %.

Společnost Generac těží hned z několika příznivých faktorů. Vzhledem k pokračujícímu globálnímu oteplování a zhoršujícímu se počasí dochází nyní mnohem častěji k výpadkům elektřiny. Zrychlení výpadků zvyšuje poptávku po záložních generátorech, protože domácnosti hledají řešení energetické nezávislosti.

Přestože je společnost lídrem v této oblasti, její současná míra rozšíření je v USA pouze kolem 6 %. Věříme, že s rostoucí poptávkou se bude míra penetrace v blízké budoucnosti dále pěkně zvyšovat. Vedení společnosti uvedlo, že každé 1% zvýšení míry rozšíření přinese dodatečné tržby ve výši 2,5 miliardy dolarů.

příspěvek připravil @jansvach 

Chcete začít investovat nebo nejste momentálně spokojeni se svým brokerem? Pak byste měli definitivně vyzkoušet platformu 👉 eToro, kde se můžete inspirovat u zkušených investorů a to navíc 100% bez poplatků.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.