S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Chcete zarobiť pekný balík na nedostatku kovov? Investujte do týchto 3 ETFs

Kristian Šooš
5. 10. 2022
4 min read

Prečo sú kovy tak nesmierne dôležité a môžete na nich nenormálne zarobiť? Kovy sú kľúčové pre akúkoľvek ekonomiku. Priemyselné základné kovy ako meď, železná ruda a hliník sú základnými stavebnými kameňmi infraštruktúry, budov, zariadení, vozidiel a iných zariadení. Ešte pochybujete o ich potrebe?

Investujte do týchto 3 ETFs.

Okrem iného sa mnohé kovy stávajú kľúčovými pre energiu s nízkym obsahom uhlíka. Investori majú niekoľko investičných príležitostí týkajúcich sa kovov a materiálov, ktoré by im mohli pomôcť profitovať z rastúceho dopytu po kovoch. Z týchto možností fondy obchodované na burze ETF ponúkajú jednoduchý spôsob rozsiahleho investovania do sektora kovov.

https://www.youtube.com/watch?v=U5kN3GcG8Ec

1. Invesco DB Base Metals Fund $DBB-0.2%

Fond Invesco DB Base Metals Fund ponúka špekulatívnejší prístup a investuje do futures kontraktov na rôzne základné kovy vrátane hliníka, zinku a medi. Podľa Invesco sa ETF snaží sledovať výkonnosť indexu DBIQ Optimum Yield Industrial Metals Index Excess Return.

Zdroj: Bulios

Fond poskytuje dobrú diverzifikáciu. Investori, ktorí sa zameriavajú najmä na hliník, by mali byť spokojní s jeho váhou vo fonde. K júlu 2022 predstavovali futures na hliník 33,96 %, zinok a meď predstavovali 35,31 % a 30,37 %. Pomer nákladov 0,77% fondu DB Base Metals Fund by tiež nemal odradiť investorov do hliníka od zvažovania pozície.

2. iShares US Basic Materials ETF $IYM-0.1%

Na rozdiel od DB Base Metals Fund a jeho zamerania na futures, iShares US Basic Materials ETF poskytuje pozíciu voči akciám základných kovov, ako aj iným materiálom, ako sú chemikálie a produkty lesného hospodárstva, takže môžeme povedať o jeho širokej diverzifikácií. Keďže fond zahŕňa ďalšie sektory, ako sú chemikálie, zlato a papierové obaly, investori čelia menšiemu riziku voči prudkému poklesu v priemysle zameranom, čisto na kovy.

Zdroj: Bulios

Tento ETF vypláca aj dividendy na štvrťročnej báze a ponúka investorom príležitosť generovania pasívneho príjmu. 12-mesačný výnos ETF na začiatku septembra 2022 bol 2,05 %, čo je dostatočné na pokrytie nízkeho pomeru nákladov 0,39 %.

3. SPDR S&P Metals & Mining ETF $XME+0.0% 

SPDR S&P Metals & Mining ETF sa snaží poskytnúť investorom expozíciu voči kovom a ťažobným akciám v indexe S&P Total Market Index. Vlastní akcie ťažobných spoločností v týchto subsektoroch sektora kovov a baníctva, hliník, uhlie a spotrebné palivá, meď, diverzifikované kovy, zlato, drahé kovy a nerasty, striebrooceľ, takže dokážeme povedať, že je pomerne kvalitne diverzifikovaný. ETF využíva stratégiu rovnakej váhy, ktorá investorom poskytuje cielenú expozíciu voči celým americkým kovovým a ťažobným sektorom, vrátane drahých kovov. Účtuje si relatívne nízky pomer nákladov ETF vo výške 0,35 %. ETF je ideálny pre ľudí, ktorí hľadajú investíciu zameranú na americký sektor kovov.

Zdroj: Bulios

Ja osobne som veľkým zástancom komodít a preto v nich vidím veľký potenciál, ako už bolo spomenuté na začiatku, bez kovov by neexistovalo veľa sektorov a už vôbec nie produktov. Čiže jednoducho povedané dopyt bol, je a aj bude. Môžeme to vidieť aj poslednú dobu, ako rastie ich cena v časoch krízy a takéto stavy sa budú podľa mňa opakovať, preto vidím v tomto smere veľký potenciál, avšak je to len môj osobný názor a nie investičná rada.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.