S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Realty Income, Blackstone a další 3 dividendové akcie, které vám okamžitě zajistí bezpečný pasivní příjem

Michal Šnobl
11. 10. 2022
7 min read

Dividendové investování je mezi mnohými velmi populární, protože společnosti vyplácí investorům stanovenou částku každé čtvrtletí a ty nejlepší v průběhu času zvyšují své výplaty. Je vzrušující dostávat peníze za to, že v podstatě nic neděláte. Zde je 5 dividendových akcií, které vám mohou pomoci vybudovat pasivní příjem, který v čase navíc pravděpodobně poroste.

Realty Income Corporation

Realty Income $O+0.6% 

Hlavním důvodem, proč nakupovat akcie společnosti Realty Income, je snaha získat více z její atraktivní dividendy. REIT vyplácí měsíční dividendu, která v současné době vynáší více než 5 %. To je výrazně nad 1,7% dividendovým výnosem např. S&P 500 indexového fondu. Od svého vstupu na veřejný trh v roce 1994 přitom zvýšila dividendu 117krát, včetně posledních 100 čtvrtletí v řadě, což společnost snadno kvalifikuje jako dividendového aristokrata.

Akcie O obchodují prakticky za stejně cenu, jako před 5 lety

Realty Income je společnost REIT, která vlastní a spravuje komerční nemovitosti v USA a Evropě. Její měsíční dividendy jsou poháněny peněžními toky z více než 11 400 komerčních nemovitostí vlastněných na základě dlouhodobých smluv. Realty Income k 3. srpnu oznámil výsledky za čtvrtletí končící 30. června. Čistý zisk dostupný pro kmenové akcionáře vzrostl meziročně o 79,3 % (YOY) díky rostoucím výnosům. Čistý zisk byl snížen o náklady spojené s fúzí a integrací související s kombinací Realty s VEREIT Inc.

The Blackstone Group $BX-0.8% 

Společnost Blackstone Inc. rozděluje většinu svých příjmů akcionářům ve formě dividend, přičemž si stále udržuje zdravý výplatní poměr a dostatek hotovosti v pokladně - přibližně 10 miliard USD. V současné době její dividendový výnos o něco vyšší než 6 %, a to díky nedávné volatilitě trhu, která tlačila cenu jejích akcií dolů.

Akcie BX přidaly za posledních 5 let téměř 160 %

Společnost Blackstone, která spravuje aktiva v hodnotě 940,8 miliardy dolarů, je jednou z největších společností spravujících aktiva na světě. Společnost získává příjmy ze svých služeb spojených s poplatky, včetně správy a investování peněz svých zákazníků a výkonnostních pobídek, když její fond dosáhne cílového výnosu.

Její příjmy spojené s poplatky (FRE) vzrostly za poslední rok o 45 %, zatímco rozdělitelný zisk vzrostl o 86 %. Vzhledem k tomu, že do společnosti proudí stále více peněz, zatímco investoři hledají alternativní investiční možnosti během medvědího trhu, její zisky budou nadále růst a s tím i dividenda.

NextEra Energy $NEE+1.9%

Další společností, která je dobře známá svou dividendou, je NextEra Energy. NEE je považován za dividendového aristokrata poté, co zvyšoval svou dividendu po dobu nejméně 25 po sobě jdoucích let. Od roku 2006 rostla její výplata složenou roční mírou 9,8 %. NextEra v současné době očekává, že bude zvyšovat dividendu, která vynáší 2,2 %, tempem přibližně 10 % ročně nejméně do roku 2024.

Akcie NEE se za posledních 5 let  více něž zdvojnásobily

NextEra Energy je veřejně prospěšná společnost zabývající se výrobou, přenosem, distribucí a prodejem elektrické energie. NextEra má také dobrou kombinaci solárních a větrných obnovitelných zdrojů energie. Investoři mohou chtít zvážit akcie NEE, protože společnost není přímo ovlivněna cenou ropy. Jako součást sektoru veřejných služeb je však společnost NEE stále připravena těžit ze spotřeby energie. Očekává se, že zisk NEE letos vzroste o 13 % a dalších 8 % ve fiskálním roce 23 na 3,13 dolaru na akcii. Očekává se, že tržby v roce 2022 vzrostou o 18 % a příští rok se vyšplhají o dalších 31 % na 26,47 miliardy dolarů. Právě růst NEE a spolehlivá dividenda jsou důvody, proč investoři mohou chtít zvážit nákup akcií.

Digital Realty $DLR+4.9% 

Tento realitní investiční fond (REIT) zaměřený na datová centra počátkem letošního roku již posedmnácté za sebou zvýšil roční dividendu, což dokazuje jeho stálou sílu. Dividendový výnos v současné době vynáší 5,2 %.

Akcie DLR se nyní obchodují o čtvrtinu níže, něž před 5 lety 

Digital Realty je poskytovatel datových center s více než 166 datovými centry v různých regionech po celém světě. Tato globální přítomnost znamená, že může nabídnout řešení šitá na míru individuálním potřebám klientů. Portfolio nemovitostí společnosti se skládá z přibližně 300 budov a více než 35 milionů pronajímatelných čtverečních stop. Zákaznická základna Digital Realty zahrnuje domácí a mezinárodní společnosti z různých odvětví, jako jsou poskytovatelé obsahu a šířky pásma, cloudové a informační technologie, finanční služby a výrobní společnosti.

Akcie společnosti však v poslední době nemohou přestat klesat. Zdá se, že zvýšení úrokových sazeb ze strany Federální rezervní rady tento sektor tvrdě zasáhne. Tento REIT již klesal, ale nová minima z tohoto týdne jsou drsnou připomínkou trvalého sestupného trendu.

Clearway Energy $CWEN+3.1% 

Clearway Energy začala dividendy vyplácet teprve před 6 lety. Výnos nyní činí přibližně 4,6 %, společnost však očekává růst této výplaty směrem k horní hranici svého cílového rozpětí 5 až 8 % ročně nejméně do roku 2026.

Akcie CWEN za posledních 5 let posílily o 50 %

Společnost Clearway Energy se sídlem v San Franciscu v Kalifornii se specializuje na vývoj a provoz čisté energie ve Spojených státech s více než 5 GWs větrných, solárních a energetických zásobníků v provozu. Podle oficiálních webových stránek společnosti Clearway Energy provozuje a poskytuje služby správy aktiv pro více než 4,1 GW provozních aktiv a vlastní rozsáhlý soubor projektů obnovitelné energie ve vývoji a výstavbě.

Společnost zaznamenala ve 2. čtvrtletí 2022 pozoruhodný výkon v řadě různých finančních ukazatelů. Společnost získala značný kapitál na expanzi a rozšíření základny svých aktiv, což je krok, který bude podpořen nedávným prodejem tepelného byznysu.

Potenciálně ještě větší dividendy v budoucnu

Realty Income, Blackstone, NextEra Energy, Digital Realty a Clearway Energy jsou jedny z nejlepších dividendových akcií, protože nabízejí dividendy s vyšším výnosem, které by měly být schopny v budoucnu dále zvyšovat. Díky tomu mohou dnes investoři inkasovat vyšší dividendový příjem na jeden investovaný dolar, přičemž tento tok příjmů pravděpodobně poroste zdravým tempem i v budoucnu.

DISCLAIMER: Veškeré informace zde uvedené mají pouze informační charakter a žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Vždy si dělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.