S&P 500 ^GSPC 5,035.69 -1.57%
Tesla TSLA $183.28 -5.55%
Amazon AMZN $175.00 -3.29%
Microsoft MSFT $389.33 -3.21%
Alphabet GOOG $164.64 -1.94%
Apple AAPL $170.33 -1.83%
Nvidia NVDA $864.02 -1.54%
Meta META $430.17 -0.57%

Tyto 4 akcie mají potenciál v příštích 10 letech zvýšit hodnotu vašich peněz až o 200 %

Michal Šnobl
13. 10. 2022
6 min read

Za účelem ztrojnásobení peněz během 10 let by naše průměrná roční míra výnosnosti musela dosahovat 11,5 %. Zde jsou 4 společnosti, které mají vyhlídky na růst a dividendový výnos a které mohou v příštím desetiletí přinést výnosy potřebné ke ztrojnásobení peněz investora.

Sídlo společnosti Enbridge, která vlastní a provozuje ropovody po celé Kanadě a Spojených státech

NextEra Energy $NEE-0.7% 

Jedním ze zdánlivě nezastavitelných dividendových aristokratů, který má také výrazný potenciál růstu je NextEra Energy. Tato společnost zaměřená na čistou energii očekává, že její dividendy budou v příštích několika letech nadále růst zdravým tempem, a to díky investicím do obnovitelných zdrojů energie.

Akcie NEE za posledních 5 let přidaly přes 93 %

Společnost NextEra Energy,jakožto energetická společnost, generuje velmi stabilní příjmy, které jsou podpořeny státem regulovanou strukturou sazeb a dlouhodobými smlouvami. Poptávka po elektřině a zemním plynu má přitom tendenci být relativně stabilní i během recese. To společnosti poskytuje stabilní příjem, který podporuje její výplatu. Společnost NextEra má také špičkovou rozvahu s ratingem A, která je podpořena solidními úvěrovými ukazateli. To jí umožňuje lepší přístup k levnému financování, aby mohla investovat do projektů expanze.

Celkově získává NEE jednomyslně silný nákup od Wall Street na základě 10 pozitivních hodnocení. Akcie se obchodují za 72,75 USD a jejich průměrný cíl 99,30 USD, naznačuje 36,49 % zisk během příštích 12 měsíců. (Viz prognóza akcií NEE na TipRanks)

Enbridge $ENB-1.2% 

Enbridge se sídlem v Calgary v Kanadě působí jako společnost zabývající se energetickou infrastrukturou. Společnost má pět segmentů – Potrubí kapalin, Přeprava a střední proud plynu, Distribuce a skladování plynu, Výroba energie z obnovitelných zdrojů a Energetické služby. Enbridge je jednou z nejlépe výnosných dividendových společností s dividendovým výnosem 7,26 % k 13. říjnu.

Akcie ENB se obchodují téměř stejně, jako před 5 lety

Jednou z nejzajímavějších věcí na energetickém podnikání společnosti Enbridge je, že se obecně vyhýbá vzestupům a poklesům cen komodit. To proto, že si účtuje poplatky za využívání svých střednědobých a potrubních aktiv. Jde o spolehlivý byznys, který je poháněn poptávkou po energii, která zůstává silná, i když se svět pomalu přesouvá k čistším alternativám

29. září společnost Enbridge oznámila akvizici americké firmy na obnovitelné zdroje energie Tri Global Energy za 270 milionů dolarů v hotovosti a převzala dluh. Akvizice posílí platformu obnovitelných zdrojů společnosti Enbridge a zároveň podpoří její strategii růstu v Severní Americe.

Celkově získává ENB silný nákup od Wall Street na základě 7 pozitivních hodnocení. Akcie se obchodují za 35,62 USD a jejich průměrný cíl 43,20, naznačuje 21,28 % zisk během příštích 12 měsíců.  (Viz prognóza akcií ENB na TipRanks)

Prologis $PLD-2.8% 

Prologis je americká realitní investiční trustová společnost se sídlem v Kalifornii. Je to jedna z největších průmyslových realitních společností na světě. Prologis  v současné době vyplácí čtvrtletní dividendu ve výši 0,79 USD na akcii s dividendovým výnosem 3,14 % k 13. říjnu. Společnost drží osmiletou historii růstu dividend a řadí se mezi z nejlepší dividendové akcie v sektoru REIT.

Akcie PLD za posledních 5 let posílily o více něž polovinu

Prologis má rozpracováno několik významných akvizic, včetně koupě společnosti Duke Realty, která téměř okamžitě navýší její základní provozní prostředky (FFO). Ale to není jediná věc, která se jí daří. Během příštích pěti let vyprší 56 % nájemních smluv společnosti, což dává REIT obrovskou příležitost zvýšit čistý provozní zisk. I kdyby se robustní růst nájemného, který společnost dnes zaznamenává, dramaticky zpomalil, stále to znamená přibližně 2 miliardy dolarů v nárůstu příjmů z nájemného.

Celkově získává PLD jednomyslně silný nákup od Wall Street na základě 13 pozitivních hodnocení. Akcie se obchodují za 100,43 USD a jejich průměrný cíl 149,92 USD, naznačuje 49,28 % zisk během příštích 12 měsíců. (Viz prognóza akcií PLD na TipRanks)

Brookfield Infrastructure $BIP-0.8% 

Poslední je Brookfield Infrastructure, jeden z největších světových vlastníků a provozovatelů sítí kritické infrastruktury, včetně schopností v oblasti pohybu a ukládání dat, energie, nákladu a vody a přepravy cestujících. Společnost se mimo jiné může pochlubit více něž 13ti letou historií výplaty dividend. Výnos v současnosti představuje 4,34 %. 

Akcie BIP za posledních 5 let přidaly více něž čtvrtinu hodnoty 

Společnost je defenzivní, podniká v zásadních oblastích, které bývají recesi odolné; má solidní obchodní základ, ve kterém může určovat ceny a předávat je zákazníkům, díky čemuž je odolný vůči inflaci; a má růstový potenciál, protože infrastruktura je běžný způsob, jak politici utrácí peníze. Brookfield dosahuje výborných výsledků prostřednictvím své sítě více než 2000 globálních investic do infrastruktury ve více než 30 zemích. Společnost se mimo jiné zabývá obnovitelnými zdroji energie, nemovitostmi a soukromým kapitálem.

Celkově získává BIP jednomyslně silný nákup od Wall Street na základě 6 pozitivních hodnocení. Akcie se obchodují za 35,98 USD a jejich průměrný cíl 46,17 USD, naznačuje 28% zisk během příštích 12 měsíců. (Viz prognóza akcií BIP na TipRanks)

DISCLAIMER: Veškeré informace zde uvedené mají pouze informační charakter a žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Vždy si dělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.